Hitta sina svaga punkter

25 september, 2009

Under denna viktminskningen så har jag verkligen haft tid att fundera och begrunda etc och det pga att det tagit lite längre tid pga renovering och semestertid.
Jag har som ni alla vet provat att äta lite olika och hittat mitt sätt att äta.
Men jag har också lärt känna mina egna fallgropar och insett att min övervikt tidigare berott på ”i morgon ska jag…” och vad jag kallar ”kompensation”.
I mitt fall har det varit så här: När jag gjort dåliga val någon dag så har jag, likt det flesta kvinnor tänk ”Nu har jag ätit detta, nu kan jag lika gärna äta en halv gödd kalv, 2 kg blandgodis, 2 chipspåsar etc för IMORGON, då ska jag vara suuuuuperduktig igen och jag kan lika gärna ”passa på”.
När morgondagen kommit så har jag bestämt mig för att kompensera mina synder genom att äta superspartanskt. Givetvis orkar man bara fram till 14, då flippar man ut igen och så kunde det hålla på.
När jag väl insåg att det var DETTA som var problemet då började jag handla annorlunda.
Under denna viktresa, speciellt under LCHF perioden så har det hänt vid några tillfällen att jag ätit en massa kolhydrater etc under en helg men att komma tillbaka på måndagen har inte varit några problem därför att jag tagit bort skuldbeläggningen, duktighetskravet och accepterat att jag har ätit utöver vad jag egentligen tycker är OK, men sedan har jag struktit ett streck över det och fortsatt som om ingenting hänt – det är nyckeln för mig!
Alla har vi olika fallgropar och det gäller att hitta dem och ta sig förbi dem. Ibland mår man bäst att undvika dem helt och ibland måste vi lära oss att bete oss annorlunda i dessa situationer.

I morgon fyller vår lilla 1 år och vi ska äta en riktig kondisfrulle! Fast jag köper GI-bullar och surdegsbullar istället för frallor.
På söndag ska vi ha kalas och jag ska baka mina stora vaniljbullar, jag tänker äta EN och även smaka en liten bit på den goda tårtan vi beställt, men that’s it.

Trevlig helg på er!

29 kommentarer
0

Du kanske också gillar

29 kommentarer

Ludmila 28 september, 2009 - 23:15

Jag tycker så mycket om att läsa dina utvärderingar/tankar och erfarenheter. Jag känner igen sig så många gånger och det är så härligt att veta att någon annan har också fallit dit. Du är en härlig människa och go for it! Fortsätt inspirera anrda med din energi

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.