Heta wokade räkor i kokosmjölk

20 april, 2013

Ibland har man inte så mycket att skriva om och ibland är det så mycket så man vet inte hur man ska hinna eller orka 😉
I går kväll gjorde jag ännu en wokgryta, älskar det! Det går snabbt och jag älskar massor av smaker så jag är lite insnöad på just orientalisk mat nu!
Jag gjorde ungefär som jag brukar men det blev verkligen sjukt gott i dag, det tyckte maken också! Så har ni ingen lördagsmat planerad så är detta ett tips!
2-4 portioner (beror på hur hungrig man är!!)
250 gram skalade räkor
1 broccolistånd (jag köper ekologiskt, mer smak och större buketter just nu)
1 röd spetspaprika
1 knippe salladslök
1 burk bambuskott
1/2 burk minimajs
1 handfull sugarsnaps (sockerärtor)
2 vitlöksklyftor
1/2 lime
1 msk tamarisoja
2 msk röd cury (detta blir starkt, så vill du ha mildare minska mängden)
några stänk Fish sauce (salt går också bra)
2 tsk malen koriander (finns i burk)
500 ml Santa Maria Creamy coconut milk
2-4 paket fitnessnudlar eller andra shiratakinudlar (måste prova sjögräsnudlar!!)
Deodoriserat kokosfett att steka i
Skär ner broccoli och paprika och salladslöken (strimla) och stek dem i hög värme i kokosfett tillsammans med bambuskott, minimajs och sugarsnaps.
I en annan panna hetta upp lite kokosfett och fräs riven vitlök och currypastan. Blanda sedan ner med grönsakerna tillsammans med skalet och saften av en lime. Häll på kokosmjölken och smaka av med soja och koriander. Låt småputtra lite och hetta sedan upp tillsammans med räkorna. Räkorna får inte annat än hettas upp snabbt annars blir de sega!
Servera med avsköljd och lättkokta nudlar som sedan fått fräsa i panna med soja och kokosfett.
 
IMG_2740

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

7 kommentarer

ÅsaS 20 april, 2013 - 20:30

Burk-majs när det finns färska på grönsaksavdelningen?! Nä, skärpning! 😉 /Säger hon som jobbar med frukt och grönt hela dagarna. 😉
Kram och ha det gott!
/ÅsaS

Svara
Anneli Kåhre 20 april, 2013 - 17:58

Gud så gott det låter! Blir sugen på att göra det, men får bli en annan dag. Är lite ingredienser som jag behöver köpa först. Tack för alla goda recept!

Svara
Emschen 20 april, 2013 - 16:29

Låter riktigt gott!

Svara
Emelie 20 april, 2013 - 15:10

Vill bara tacka för en superblogg. Går in här varje gång jag behöver ett recept 🙂 Senast idag åt jag ditt kesobröd!
Sedan måste du verkligen prova sjögräsnudlar, de är super! Jag tycker personligen att fitnessnudlar känns som binnikemaskar så har inte velat äta det alls. Provade sjögräsnudlarna bara för att. Gjorde carbonara och lade i dem i stekpannan sista minuten, blev helt chockad hur bra det blev 🙂

Svara
Åse 20 april, 2013 - 15:21

Kul!! Måste beställa!! Roligt du gillar bloggen!!

Svara
Lolo 20 april, 2013 - 14:41

Hej Åse!
Vilken storlek har du på din Rönish- jacka?
Undrar för att jag ska beställa en och är osäker om jag ska ta s eller m?
Är 173 cm och mkt smal, 36 i kläder alltid.
Kram

Svara
Åse 20 april, 2013 - 14:48

De är liiiite trånga! Jag har 36 men M i denna.

Svara

Lämna en kommentar