Heta räkor med vitlök, vitt vin och Zoodles

14 juli, 2015

Hallåååå på er!!
I går svängde jag ihop denna smarriga räkrätt.
Enkelt och snabblagat! Lågt i kolhydrater och enda mejeriprodukten är smöret som man kan ersätta om man vill det. Jag älskar smör! Det lyfter smaken på så mycket;)
Jag har köpt min Paderno Spiralizer på Amazon för ett år sen, ett va mina bästa köp ever! Love it!!
Egentligen ska det vara Jätteräkor i denna rätten men eftersom jag undviker scampi (Tigerräka) av miljösynpunkt så blev det vanliga räkor MEN får ni tag i Kungsräkor så är det ett tips! De är MSC märkta och lika Tigerräkor i smak och storlek! Jag hittade inga igår dock.
012A3106
012A3112
Hoppas det smakar!
I morgon drar vi till Öland så vi hörs därifrån! KRAM på er!!
Skriv ut

Heta räkor med vitlök, vitt vin och Zoodles

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 tsk chili flakes
  • 1/2 dl vitt vin
  • saften från 1 citron
  • 500 g skalade räkor
  • 3 strimlade zucchinis
  • 1 dl riven parmesan
  • 3 msk hackad bladspenat
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Strimla Zucchinin.
  2. Lägg dem i ett durkslag och häll kokande vatten över. Låt rinna av i durkslaget.
  3. Finhacka lök och vitlök.
  4. Hetta upp en panna med olivolja och smör och lägg ner lökhacket + chiliflakes. Låt det fräsa tills det fått fin färg. Häll i vinet och citronjuicen, smaka av med salt och peppar.
  5. Låt allt sjuda i ca 2 minuter och rör sedan ner räkorna och låt det sjuda i någon minut. Räkorna är redan klara och de får inte bli för sega.
  6. Lägg upp zucchininudlarna på tallrikar, dra ett varv med salt och pepparkvarnen och häll räkröran ovanpå, blanda runt lite med parmesan och hackad bladspenat.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Linea 17 juli, 2015 - 14:51

Hej Åse?Jag behöver din hjälp. Jag har underfunktion i sköldkörteln, plus att jag äter medicin( olanzapine) som gör d svårt att gå ner i vikt. Har nu snart gått tre veckor på lchf. Men bara gått upp i vikt.3 kg upp sen jag började. Det är svårt för mej. Väger 70 kg o är 174 cm lång. Kroppen bråkar me mej o jag blir ganska lessen. Har du nåt knep eller tips till en som mej? Tacksam för svar.
Vänligen,
Linea

Svara
Åse 17 juli, 2015 - 15:05

Hej linea! Jag kan tyvärr inte ge kostråd i bloggen då jag behöver veta mer om dig än det du skriver här så därför arbetar jag med kostrådgivning. Men 3 v på LCHF är en kort tid och med underfunktion så kan det ta ett tag att få kosten att fungera. Ge det tid! Ät mkt antiinflammatoriskt som omega 3 (fet fisk) kokosfett.

Svara
Stina 15 juli, 2015 - 19:17

Knack knack
Ursäkta att jag stör i semesterlunken, men jag blir snart galen. Letar bland dina recept och kan inte hitta en rätt som jag tror att det var du som tipsade om. Något enkelt i ugnen med zucchini och typ tomatsås? Kanske som en gratäng eller tillbehör. Känner di igen vad det kan vara?
Kram
Stina

Svara
Åse 16 juli, 2015 - 08:24

Heeej!
Hmm.. du menar inte Moussaka?? Med aubergine? Jag kan inte dra mig till minnes att det finns ett recept med zucchini och tomatsås här, men ska göra en sökning! Kram!

Svara
Inredningshjälpen 15 juli, 2015 - 12:58

Håller med, riktigt smör är helt oslagbart!
Rätten ser jättegod ut (som alltid) !!
Kram Anette

Svara
Cecilia 15 juli, 2015 - 09:08

Men oj! Vilken rolig uppfinning! Har undrat hur man gör ”nudlar” av grönsaker… och nu vet jag. Tack för tipset:D

Svara
Spindla 15 juli, 2015 - 07:31

Mmmm ska provas! En fraga ang. mejeriprodukter,,,,,ska man undvika dem sa mkt som mojligt? varfor isf? vad anvander man istallet for o fa tillrackligt fett for ”mattnadskanslan”? Fortfarande relativt ny till LCHF!
TIA!

Svara
Karin 15 juli, 2015 - 00:05

Åh, Öland låter härligt. Här borta i kallaste Melbournevintern så längtar jag verkligen efter svensk sommar, även om den kan vara nyckfull ibland.
Hoppas ni får en härlig semester!!
// Karin

Svara
Anna-Lena 14 juli, 2015 - 21:57

Hej!
Låter supergott som så många av dina recept. Har just ägnat lite tid att gå igenom pärmen med mina favorit-LCHF recept – och cirka hälften var från en viss blogg ;-D Så jättetack för alla inspirerande recept!
/Anna-Lena
PS. Köpte min Paderno Spiralizer från Amazon UK snabbt och enkelt för ca 6 månader sen. Superbra! Den på Bagaren och Kocken verkar vara liknande men inte riktigt samma – man får leta på ”Övrigt” (var inne och letade efter något annat och såg den då).

Svara
Petra Grenbo 20 augusti, 2015 - 13:43

Är det frakt och tullavgifter när man beställer amazon uk?
/Petra

Svara
Åse 20 augusti, 2015 - 13:44

Frakt men ingen tull när jag beställde

Svara
Suzanne 14 juli, 2015 - 14:50

Låter underbart gott. Heja dig Åse för ditt miljötänk.

Svara
Agneta 14 juli, 2015 - 13:19

Hej,
Varit inne på Amazon men det finns flera modeller.
Vilken Amazon köpte du från, USA el UK?
Köper man från USA blir det väl tull+skatt?
Vilken modell är det du köpte, vet du om det är någon större skillnad på de olika modellerna? Vad var det som gjorde att du vade den du köpte? Är varierande priser på de olika så svårt att veta om det gör någon skillnad vilken man väljer.
Verkar vara en kanongrej, har tidigare försökt med en strimlare som ser ut som en potatisskalare i utförandet men det var väldigt söligt.
Passar på att tacka för all inspiration du delar med dig av!

Svara
⭐️GE⭐️ 14 juli, 2015 - 15:26

Bagaren och Kocken har den också! Jag köpte min där!

Svara
Åse 14 juli, 2015 - 16:29

Bra att veta! Tack!! Jag har sett fler företag som säljer nu! När jsg köpte fanns de bara utomlands :/

Svara
Agneta 18 juli, 2015 - 14:00

Tack för tipset!
Har det något betydelse, kostnadsmässigt om man ändå måste köpa utomlands, om man köper från UK eller USA? Frakt/tullskatt mm

Svara
Åse 18 juli, 2015 - 14:02

Jag beställde från USA, ingen tull. Bet sammanlagt 300:- för den

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.