Het räksås till "Pasta"

22 maj, 2015

Heeeeeej härliga fredag!!
Jag är fredagspepp men galet trött idag, gårnattens sömnbrist visar sig i dag visst!
Härlig träningsvärk i hela kroppen efter två grymma träningsdagar. Nu blir det paus tills i morgon.
I går kväll blev det en gammal goding nämligen Het räksås! Den gjorde jag alltid förr!
Jag serverade den med bönpasta så fick jag till en härligt mättande, proteinrik men kolhydratlåg middagsrätt.
Såsen passar perfekt till andra alternativ också såklart, varför inte Zoodles??
21052015-012A0997
Skriv ut

Het räksås till "Pasta"

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1/2 Paprika, röd
  • 2 tsk Curry
  • 1 dl italiensk pastasås/tomatsås
  • vatten
  • 1/2 dl gräddfil/kokosmjölk eller creme fraiche
  • 200 g skalade räkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • kokosolja att steka i

Instruktioner

  1. Finhacka löken och tärna paprikan i lite olja och fräs med curry tills grönsakerna mjuknat.
  2. Finhacka vitlöksklyftorna. I en annan panna hetta upp lite olja och låt vitlök, sambal oelek och räkor fräsa i högst 1 minut.
  3. Häll på tomatsås och späd med lite vatten. Hetta upp och rör sedan ner mejeri eller kokosmjölken. Rör ner räkfräset och servera genast med valfritt pastaalternativ.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 2

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Pasta med spicy rejesauce 23 mars, 2016 - 00:33

[…] Denne opskrift fra Åse kaldte i høj grad på pasta for mit vedkommende. Nok egentligt ikke så underligt, eftersom hun har døbt opskriften “rejesauce til pasta”. Min favoritpasta i low carb-regi vil altid være den på æg og flødeost, og når den oven i købet er den mest LCHF-venlige af de pasta-agtige pastaer (modsat grøntsagspastaerne, der altså aldrig bliver helt “rigtigt”, hvis I spørger mig), er det jo ret heldigt. Hvis du ikke gider lave din egen pasta (hvilket dog ikke tager meget længere end at koge alm. pasta), er bønnepastaen også et fint alternativ, synes jeg – dog mindre low carb. […]

Svara
Spicy rejesauce med rød peber | Rav Food 11 juni, 2015 - 07:59

[…] inspirere af en opskrift ovre hos søde Xenia, som selv har fundet inspiration hos den svenske LCHF blogger Åse. Hvis du ikke er vild med rejer, kan du lave saucen med andet fisk eller kyllingstykker – […]

Svara
Ulrika 23 maj, 2015 - 13:50

Tack för detta receptet. Var försvinnande gott. Har lagts till bland mina favoritrecept.

Svara
lenah 23 maj, 2015 - 13:02

Hej Åse!
Taaaack för att du la ut räksåsen på bloggen :-). Den påminner till stor del om den goda räksåsen från Viktväktarna för mååånga år sen och den har jag letat efter men inte hittat igen bland mina recept. Men nu så! Yes. Den ska jag göra ikväll.
Vill passa på att tacka för alla bra inlägg på bloggen, alla tips, pepp och att-tänka-på när det gäller kosten. Jag tänker (numera) ofta på ”hur-känns-det-i-magen-och-kroppen-nu-när-jag-ätit-det-här?”…..det är DIN förtjänst. Det är en av dina bra lärdomar som jag har fått ta del av. Tack <3.
Ha en riktigt go helg.
Kram från Lena

Svara
Åse 24 maj, 2015 - 17:24

Åh vad glad jag blir av din kommentar Lenah! Kul du gillade såsen (och javisst kom den ursprungligen från VV!) och härligt att höra om dina framsteg! <3 KRAM!

Svara
Inredningshjälpen 23 maj, 2015 - 00:28

Mm låter väldigt gott, ska nog ta och testa ditt recept redan i helgen 🙂
Kram Anette

Svara
Ann-Sofie 22 maj, 2015 - 11:41

Trevlig helg kära du ♥
Önskar jag kunde vara med på helgen i Göteborg, hade varit roligt att ses 🙂 Men dottern har studentbal så det fick såklart bli det!
Kram ♥

Svara
Åse 22 maj, 2015 - 11:44

Åh vad synd!!! Hade varit så mysigt att ses! ❤️??

Svara
Karin 22 maj, 2015 - 10:41

Har gjort ”din” räsås många gånger. Hela familjen älskar den. Vi (vuxna) brukar bara ha sallad och kanske en halv avokado till. Tycker det funkar utmärkt. Tack för all inspirarion!
Ha en skön helg!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.