Het korvgryta

2 december, 2009

Smarrig, mättande korvgryta!

11 ProPoints per portion

8 portioner

500 g fiberberikad pasta
300 g chorizo alt Peperonikorv med hög kötthalt! (jag använde Guldgrytans köpt på Lidl 85% köttmängd, 18 g fett)
1 röd paprika
1 tomat
1 gul lök
1 dolmio tomatsås classico (500g)
1 burk 15% fraiche
2 dl13% riven matlagningsost
Jalapenos efter smak
Chili flakes
Salt / Peppar, vitlökspeppar
2 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 250 g
Koka pastan
Koka upp såsen, dvs tomatsås + övriga skivade/hackade ingredienser.
Blanda i pastan och häll i form och riven ost ovanpå.
Gratinetra i ugn ca 10 min.
Servera med en fräsh tomatsallad =)

IMG_4283

Print Friendly, PDF & Email

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Lotta 5 december, 2009 - 16:26

Mums vad det låter gott. Kommer jag nog att testa i veckan kanske!
Jag har själv lagt ut ett recept på en otroligt god potatismoussaka, den kan jag varmt rekommendera – 10 pp/port!
Lotta

Svara
Åse 5 december, 2009 - 16:38

Den ska jag kika in! Tack!

Svara
Jessica 4 december, 2009 - 13:52

låter supergott även för en som inte vv.
Hoppas det går bra för dig!!

tREVLIG HELG!
KRAM

Svara
Christina 3 december, 2009 - 11:24

Låter gott. Vill tipsa om Coop:s kabanoss-korv med en kötthalt på 93%. God kryddning. Synd nog är det natriumglutamat i kryddblandningen.

Svara
Elisabeth 3 december, 2009 - 09:17

Det ser verkligen jättegott ut, jag provar det redan nästa vecka. Jag skriver veckomatsedel så jag är tacksam för varje tips jag får. Detta nappar jag på direkt.

/Elisabeth

Svara
Teres 3 december, 2009 - 09:03

Det här måste jag pröva ser ju jättegott ut mums. Jsg älskar verkligen din sida Åse.

Kram Teres

Svara
Åse 3 december, 2009 - 09:48

Tack Teres, vad glad jag blir! =)

Svara
heffaklumpen 2 december, 2009 - 21:26

hej hej
Va gott det ser ut.
Önskar dig all lycka till. du är en stor inspiration.
Har precis börjat blogga om min kamp.Undrar om jag skulle kunna få tipsa om din sida på min??
mvh caroline

Svara
Åse 2 december, 2009 - 22:07

Självklart =)

Svara
Sara 2 december, 2009 - 20:59

Hoppas man kommer kunna köpa sån kalkylator på VV:s hemsida sen 🙂 Vore kul att prova på!

Ser smarrigt ut som vanligt! Har ju en påse chorizo i kylskåpet 😀

Svara
Åse 2 december, 2009 - 22:08

Det ska du nog kunna!!

Svara
Kristina 2 december, 2009 - 18:19

Hejsan!! Säger det igen- är så glad att du kör på vv igen. Du är verkligen en inspirationskälla=)
Roligt är även att du är så duktig på mat vilket ger mig många uppslag o idéer!!
Tänkte höra ang detta receptet. Försökte göra om det till 4 port, men fick mer i propointsvärde än 11?hmm… Undrar därför om du ränkar 7 pp duoval på pastan?

Tack iaf för tipset!!

KRAM

Svara
Åse 2 december, 2009 - 19:47

Jag är ju en sådan som aldrig går efter generella pointsangivelser utan jag räknar ut allt på calculatorn och då blev det så här:

500 g okokt fiberberikad pasta (kungsörnen vit fiber) = 45 pp
Korven: 300 g = 19
Dolmio Classico 500 g = 9
Ost 2 dl 13% = 5
15% fraiche 2 dl = 9
= 87 pp (delat på 8 = knappt 11)

Svara
Kristina 4 december, 2009 - 10:27

TACK!!!!

Svara
Ann 2 december, 2009 - 16:14

Det dser riktigt gott ut!
Ann

Svara
Lotta {ohlovely.se} 2 december, 2009 - 12:07

Mmm, vad gott det verkar! Måste testa den här!! 🙂 Tack för att du delar med dig!

Svara
Sara 2 december, 2009 - 11:39

Den måste man prova ju 🙂
Hur är det med scans må gott chorizo. Har du testat den? Är den för stark för en 3-åring??
ha en bra dag
kram

Svara
Åse 2 december, 2009 - 11:44

Ja den har jag provat, inte jättehögt köttinnehåll dock i den dock. Tror inte den är för stark för en 3 åring =)

Svara
B-M 2 december, 2009 - 11:24

Mums, det såg gott ut! Den ska jag testa någon dag. Dessutom tror jag faktiskt att båda grabbarna skulle gilla den också, och det är ju superbra när hela familjen kan käka samma mat. Kram

Svara
Louice 2 december, 2009 - 11:09

Visst är det underbart kunna anv sej av de lite fetare varianterna av mejerivaror o ha RÅD till det! 🙂

Svara
Eva 2 december, 2009 - 11:04

Mumsigt värre 🙂
Det ska provas!!!

Svara

Lämna en kommentar