Het indisk kycklingsoppa

22 november, 2012

En god och mättande soppa med en hel del nyttigheter så här i förkylningstider!
4 portioner:
4-5 cm färsk ingefära
1/2 röd chilifrukt
1 stor gul lök
2 morötter
1 syrligt äpple, rivet
1 msk currypulver
1-2 tsk garam masala krydda *
1 kanelstång
1 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
3 dl grädde
2 kycklingfiléer i småbitar
salt och vitpeppar
färsk koriander
Riv ingefära, skala och skär moroten i tunna slantar. Finhacka löken. Skala äpplet och skär i småbitar. Kärna ur chilin och finhacka. Bryn ingefära, chili, kycklingbitar och lök i smör, det ska inte få någon färg. Tillsätt morötter och äpple. Pudra över curry . Häll i vatten och buljongtärningar och koka i 5 minuter. Skumma av. Lägg i kanelstången och häll i grädden. Låt allt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar och garam masala. Ta bort kanelstången. Garnera med färsk koriander och servera eventuellt med en klick creme fraîche.
* Garam Masala krydda:
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver.

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Åsa 25 februari, 2017 - 17:31

Tack för receptet, vilken himmelskt god soppa detta blev. Hittade det först i LCHF 2.0 (och sen här då såklart) – sån användning vi haft för den boken! 🙂 Använde kokt kycklingkött (ca 250 g) av hel kyckling (crockpot-kokt) och benbuljongen från koket. Lag till några bitar färskriven gurkmejarot, redde med ett par tsk arrowrot (men så kör vi ju förstås inte LCHF heller! Tar mig friheten att titta in här till din fina blogg ändå ibland). 😉

Svara
Åse 26 februari, 2017 - 09:40

Mums så gott! Härligt att det smakade! =) Du är så välkommen här! =)

Svara
Helene - Mitt så kallade liv 27 februari, 2015 - 22:09

Gjorde denna i kväll och jösses så god. Både jag och mina man (som älskar indisk mat) gillade den. Tack för ett riktigt smarrigt och lättlagat recept.

Svara
Paleo cookies & spicy soup for the sick | wwwaddell.com 14 november, 2013 - 21:15

[…] » Hot, Indian chicken soup (Google translate its’ ass should you not know Swedish) […]

Svara
Malin T 4 februari, 2013 - 10:03

Provade denna i helgen och den var både lätt att göra och supergod! Inte sista gången vi äter den!

Svara
jenny 26 november, 2012 - 20:02

Hej!
Håller på med din soppa just nu och blev alldeles förvirrad när jag kom till ”tillsätt kycklingköttet och kanelstången..” Kycklingen va ju redan i?? Den brynde man ju tillsammans med lite annat, tillsätt äpple, morötter. Häll på vatten och buljong och koka. Hur kan jag ha missuppfattat? Skulle inte kycklingen ha varit i bland det andra? :S Nu får det bli som det blir.. =P

Svara
Åse 26 november, 2012 - 20:06

Det har blivit en miss;) du har gjort rätt!! Jag ändrar

Svara
linda 23 november, 2012 - 21:54

är det socker i de garam masala man köper i kryddburk. har en från willys jag ej minns märket på tyvärr… men är det socker i över lag?

Svara
Tina 23 november, 2012 - 09:27

Vill bara säga att jag gjorde ”din Rättikagratäng” i går & den äger !
Så god och det gick bra att ta lite Philadelphia ost istället för Redix.
Nu till en anna sak Risentas kokosmjöl är det ok eller ?
Det är ju lite svårt att veta , nu kommer mer och mer produkter för Lchf: are men är allt ok?
Risenta känns ju bra och äkta men 17 g kolhudrter /100g
Kokos är ju normalt lågt i kolhydrater !
Är det uppblandat !
Trevlig helg!

Svara
Pilotfrun 22 november, 2012 - 17:37

Mums!!! Den ska jag absolut testa, älskar både kyckling och indiskt:)))) Soppor på hösten är underskattat. Kram fina!

Svara
Åse 22 november, 2012 - 19:42

Kram tillbaka fina, när ni bor här får vi ha en sopp-torsdag ihop tycker jag 😉

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 22 november, 2012 - 17:28

Det ska jag prova. Låter härligt smakrikt och gott!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.