Herrarnas och (Damernas) MENY

25 april, 2017
Vinerna presenteras i samarbete med Torres

I förra inlägget fick ni följa med under vår dag med Herrarna och Damernas och efter Paintball så styrde jag och syster upp en trerätters och sååååå gott det blev!
God mat i ackompanjemang med goda viner! Finns det något bättre?
Torres vingård i november fick jag smaka deras nyhet Sangre de Toro på box för första gången och sedan dess är det vårt husvin!
Ekologiskt med lite socker och perfekt till både nöt och lamm eller att bara sippa på! Det är inte alltid lätt att hitta ett bra boxvin men mina vänner, detta är ett!
Riktigt trevligt vin!

Varsitt glas vin till kockarna under matlagningen 
Här är övriga vin vi smakade på under kvällens gång.

Sangre de Toro finns även på flaska (Gran Reserva Sangre de Toro) och det var perfekt till huvudrätten!
Gran Vina Sol  har jag visat er här förr, det är ett mycket trevligt ekologiskt vitt vin med låg sockerhalt som passar till så mycket! För de som föredrar vitt så är det ett bra komplement till Gran Sangre de Toro.
San Valentin är även det ett ekologiskt vin fast ett sötare vin och passar därför perfekt till asiatiskt mat och kryddstarka rätter och passade perfekt till vår förrätt som var en hetare asiatisk rätt.
Här följer vår meny för kvällen!
Förrätt – Spicy garlic ramen 
Vin – Torres San Valentín
Huvudrätt –  Lammracks med sötpotatiskaka och chevrekräm. 
Vin – Torres Gran Sangre de Toro Reserva
Efterrätt – Chokladfondant och karamellglass med havssalt och mandelkrokant
Dessertvin –  Torres, Floralis Moscatel Oro



Lammracksen var redan kryddade men det gjorde inget, vi kryddade på med vitlök, chili, citron, timjan och rosmarin ändå! Smakexplosion! YUM!

Jag föredrar dock att grilla racksen, så det gör jag nästa gång!


Så gott till lammet!

 


En perfekt meny om du frågar oss! =)
KRAMAR!
❤️

Print Friendly, PDF & Email

10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Camilla 14 maj, 2017 - 15:21

Så god efterrätten ser ut.
Skulle gärna vilja ha receptet på karamellglassen och mandelkrokanten.

Svara
Sofia 27 april, 2017 - 13:50

Åh, vilken underbar efterrätt!

Svara
Marie 27 april, 2017 - 09:20

Ser jättegott ut.
Tack för en trevlig och bra blogg.

Svara
Åse 27 april, 2017 - 14:31

Tack själv för att du läser!

Svara
Anna 26 april, 2017 - 20:49

Tack för mat- och vintips, särskilt lådvinet! Håller med om att det är svårt att hitta bra lådviner (har gått på många nitar genom åren), så tips på bra lådviner (liksom övriga viner, förstås) mottages tacksamt! Jag uppskattar särskilt att du rekommenderar vilka viner som passar till vilka rätter.
I helgen ska jag ha gäster och på menyn står din moussaka…ett vid det här laget väl beprövat recept som älskats av alla som fått smaka rätten. Numera gör jag alltid din moussaka när jag vill ha något som är garanterat gott och en given succé på fester.
Trevlig helg!
Anna

Svara
Åse 27 april, 2017 - 14:32

Vad härligt Anna! Jag får nog göra den jag också snart, så länge sen nu! Stor kram!

Svara
Kristin 26 april, 2017 - 14:57

Så smarrig meny!
Ni verkar ha det super mysigt och trevligt på era träffar.
Finns det recept på efterrätten?

Svara
Åse 27 april, 2017 - 14:44

Chokladfondanten kommer =)

Svara
Emelie 26 april, 2017 - 10:01

Muuums så gott det ser ut! Tack för härliga vintips!
Trodde först det var fel på kommentarsfältet här, lite sparsamt med kommentar – jag ska bättra mig!
Älskar dina inlägg!!<3

Svara
Åse 26 april, 2017 - 10:06

Tack Emelie! Ja det är nästan så jag också trodde det.. det känns faktiskt väldigt trist när man inte får feedback och jag vill inte gnälla heller och tigga om det. Vill man inte kommentera så ska man inte behöva känna sig tvingad heller men det påverkar min skrivlust till max. KRAM och härligt att du trivs här hos mig!!

Svara

Lämna en kommentar