Hemmagjort ”Bregott”

29 augusti, 2011

Att bregott är det bästa bordsfettet att bre våra LCHF bröd med vet vi, men om man tycker att det ekologiska Bregottet är dyrt så kan man göra eget Bregott där vi vet att vi får en bra rapsolja!
Detta receptet fick vi på utbildningen av MF hälsoutbildningar.

250 g smör, gärna ekologiskt (Maxi hade tillfälligt slut så jag tog vanligt)
1 dl kallpressad rapsolja, gärna ekologisk
havssalt, ca 2 nypor
(1 dl kranvatten)

Allt ska vara rumstempererat!
Vispa smör med raposlja med elvisp, (häll i vatten och vispa lite till), salta med havssalt!


Nu är det bara att hälla upp i bytta/glasskål och förvara i kylskåp!

41 kommentarer
1

Du kanske också gillar

41 kommentarer

Erika B 29 augusti, 2011 - 20:04

Efter att ha blivit inspirerad av LCHF av släktingar har jag hittat din blogg. Sen två veckor tillbaka äter jag mindre kolhydrater men jag har inte dragit ner på allt. Vi har bytt ut potatis, ris och pasta till grönsaker. Jag tycker att jag de senaste dagarna varit jätteyr i huvudet, framför allt om jag reser mig upp från sittande/liggande. Vet du om det är en bieffekt av ändrad kost eller det kanske inte alls har med det att göra? Sen började jag äta fil till frukost (avsyr yoghurt så det funkar inte) istället för flera smörgåsar, men tycker att jag får magknip direkt efter frukost (som jag inte fick av brödet), så min fråga är om fil är ett dåligt alternativ rent LCHF-mässigt? Om jag fortsätter få ont i magen av filen slutar jag givetvis ändå, men jag var mest nyfiken på om fil är bra eller dåligt från din synvinkel.
Tack för en bra blogg!

Svara
Åse 29 augusti, 2011 - 20:55

Hej! Grattis till ett bra val! De första 2 veckorna får de flesta omställningsbesvär som yrsel, illaluktande andedräkt, man kan få kramp i benen etc. Se detta som avgiftning och att kroppen håller på att uppgradera systemen i kroppen till att gå på fettdrift och inte sockerdrift. Ditt mående är ett bevis på att du gör rätt! När det gäller fil så vet jag fler som får ont i magen av en mejerifrukost. Jag hade nog hellre ätit ett LCHF bröd med proteinrika pålägg eller en omelettefrukost eller tex makrill och ägg.
Fil och yoghurt kan ställa till det viktmässigt så jag hade nog rivstartat kroppen med bara protein och fett på morgonen!

Varmt lycka till och det är en bra idé att dra ner på allt sakta men säkert, vi har alla olika toleransnivåer så alla behöver inte äta strikt,

Svara
Erika B 30 augusti, 2011 - 11:15

Tack så mycket för ditt svar. Skönt att höra att yrsel kan vara vanligt.
Jag ska provbaka något av de bröd du har i bloggen och testa.
Igår började jag läsa i ”Matrevolutionen”, har inte kommit så långt än men den känns intressant.
Tack igen!

Svara
Dagarna 29 augusti, 2011 - 18:59

Detta måste jag helt klart testa.

Svara
ÅsaS 29 augusti, 2011 - 18:02

Är född och uppvuxen på (med…) Bregott, så det här vore kanske nåt att testa. (Även fast vi använder det i min egna familj.) Men hur lång blir hållbarheten på detta smör? Iofs så går det åt ca ett stort paket i veckan här hemma, så det är jag inte orolig för, att det inte skulle gå åt menar jag.

Du är då ta-mej-tusan en idéspruta som heter duga!

Har förresten beställt båda Anna Hallén-böckerna och väntar med iver på att de ska dimpa ner snart.

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Åse 29 augusti, 2011 - 20:56

Haha det låter bra!!!
Detta håller lika bra som bregott!

KRAM

Svara
Eva 29 augusti, 2011 - 17:48

Det ska jag testa. Skickade nyss grabben att handla, bad om HJ men inte fasen fanns den. Får se om jag orkar till Maxi dem borde ju ha. Vill ju läsa reportaget om dig.

Kram

Svara
margareta 29 augusti, 2011 - 17:22

har du sett lchf-glassen som de säljer på maxi. vad tycker du om den?

Svara
Åse 29 augusti, 2011 - 17:23

Om du tänker på Alvesta glassen så NEJ, för mkt tillsatser och bättre att göra egen själv! Går enkelt att göra även om man inte har glassmaskin,

Svara
Hanna 29 augusti, 2011 - 16:22

Kul! Hur smakade det?

Svara
Åse 29 augusti, 2011 - 17:15

Jättegott!

Svara
jennyh 29 augusti, 2011 - 16:12

Häftigt det måste jag göra 😀

Svara
Soulsister 29 augusti, 2011 - 15:28

Måste testas 🙂

Svara
Anna-Lena 29 augusti, 2011 - 15:20

Så härligt att läsa, du verkligen sprutar ur dig kanon tips ; )
Kramis

Svara
Jennie 29 augusti, 2011 - 15:13

Coolt!!
Måste testas.

Insåg i helgen att du borde göra en app med alla dina recept, skulle underlätta när man går i affären och ska handla ingredienser till dina recept. 🙂

Svara
Anna Johansson 30 augusti, 2011 - 21:19

Åh Jennie! vilken bra idé!!!!! En Åse app, perfekt!

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.