Hemmagjort ”Bregott”

29 augusti, 2011

Att bregott är det bästa bordsfettet att bre våra LCHF bröd med vet vi, men om man tycker att det ekologiska Bregottet är dyrt så kan man göra eget Bregott där vi vet att vi får en bra rapsolja!
Detta receptet fick vi på utbildningen av MF hälsoutbildningar.

250 g smör, gärna ekologiskt (Maxi hade tillfälligt slut så jag tog vanligt)
1 dl kallpressad rapsolja, gärna ekologisk
havssalt, ca 2 nypor
(1 dl kranvatten)

Allt ska vara rumstempererat!
Vispa smör med raposlja med elvisp, (häll i vatten och vispa lite till), salta med havssalt!


Nu är det bara att hälla upp i bytta/glasskål och förvara i kylskåp!

41 kommentarer
1

Du kanske också gillar

41 kommentarer

Karla Strömberg 4 juni, 2018 - 16:31

Hej Åsa!!
Jag undrar hur länge håller smöret på detta sätt? om man gör det med hemgjord smör, skulle hålla detsamma tid`?

mvh /Karla S.

Svara
Åse 5 juni, 2018 - 12:09

Hm det håller nog som vanligt smör / bregott i kyl!

Svara
Björn 9 december, 2017 - 13:30

Superbra alternativ till Bregott blir ju betydligt billigare.

Svara
Jag i smördjungelen….. « Mitt Öliv 12 september, 2011 - 17:00

[…] har inte smör överhuvudtaget på smörgåsen min. URk. Läste för en liten kort tid sedan “hos Åse – 56kilo.se” hur man gör eget bregott. Det är något som jag absolut måste testa att göra hemma […]

Svara
Maria 6 september, 2011 - 09:55

Oj oj, det här måste jag göra! Åt hemmagjort smör på Rosendahl förra helgen och det vara bara såå gott 🙂

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.