Hemmagjorda Tortillas – 3 olika recept

17 mars, 2017

Happy friday på er!
Jag har stått i köket sedan 8 typ och stekt tortillas haha!
Lite terapiabete så där 😉
Vi ska ha våra vänner Toni & Sandra från Stockholm här i kväll äta bör man annars dör man så jag tänkte slänga ihop en Crockpot Chicken Fajita så sköter det sig själv i några timmar.
Och hemmagjorda tortillas smakar ju så klart så mycket bättre än de man köper med diverse skräp i!
Jag valde att göra tre olika recept – ett vanligt med vetemjöl och två glutenfria varav en är lågkolhydrat.
Jag har ju två andra recept på lågkolhydrattortillas här i bloggen men dessa blev i särklass godast och enklast att göra!
Degen håller ihop bra och kan enkelt kavlas ut.


Jag använder en degspatel och metodiskt lossar jag den utkavlade tortillan från bakbordet genom att flippa tortillan fram och tilllbaka över händerna.


Jag kan inte nog poängtera att det enda kokosmjölet jag kan garantera resultat för är Aman Prana! Jag har aldrig någonsin använt något annat och i alla recept här på bloggen och i mina fem böcker där det står kokosmjöl, så är det detta. Kokosmjöl skiljer sig åt och det kokosmjölet jag använder är en fiberversion med lägre kolhydrater och bättre uppsugning och bindning än tex Risentas. (8.9 kh vs 17 kh)
Aman Prana smakar dessutom mkt lite kokos. Ibland fungerar det med andra märken i mina recept och ibland inte. Mycket möjligt att det fungerar i det här receptet, ni får prova!!
Mitt kokosmjöl finns i Lifebutikerna eller hos Bodystore. Det är väldigt drygt och varar typ för alltid! Jag tror att jag köpt sammanlagt 3 påsar under mina 9 år på lågkolhydratkost! 

Tortillan steks sedan i medelhet torr panna!
Någon minut på vare sida x 2



De blev riktigt bra! Jag rekommenderar att de serveras omgående! De blir mjuka och lite sladdriga av att försvaras i påse så ska de inte serveras med en gång rekommendera jag att de ligger i handduk.
Skriv ut

Hemmagjorda Tortillas – 3 olika

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 5

Ingredienser

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk Aman Prana kokosmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 krm bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 2 dl vatten
  • 1 msk smält kokosolja utan smak

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ihop med vatten och olja till en deg. Låt vila 5 minuter.
  2. Ta en pingpollstor bit och kavla ut tunt med kavel. Stek i medelhet panna några minuter, vänd några gånger.
  3. Förvara i handduk och servera omedelbart.

Nästa omgång blev glutenfria majstortillas (tack för recept Diana! <3) 

Skriv ut

Hemmagjorda Tortillas – Majstortillas

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 10

Ingredienser

  • 4 dl majsmjöl
  • 2 krm bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 msk fiberhusk
  • 4 dl vatten
  • 2 msk rapsolja

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ihop med vatten och olja till en deg. Låt vila 5 minuter.
  2. Ta en pingpollstor bit och kavla ut tunt med kavel. Stek i medelhet panna några minuter, vänd några gånger.
  3. Förvara i handduk och servera omedelbart.


Vetetortillas är väl det som de flesta köper när de köper tortillas men det är både enkelt och godare och bättre att göra själv.
Äter jag ”riktigt” bröd så föredrar jag hembakat – jag är uppvuxen på hembakat, tror aldrig ens ett köpebröd någonsin kommit innanför mitt barndomshem.
Vetebröd undviker jag själv att äta så långt det går men då och då händer det och då ska det vara riktigt gott!
Detta receptet kommer från Ica och det brukar jag använda när jag gör vetetortillas.
Skriv ut

Hemmagjorda Tortillas – Vetetortillas

  • Portioner: 13

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl olja
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  1. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner olja och vatten. Rör ihop, jag använde min Kitchen Aid med degvisp.
  2. Täck övermed plastfolie och låt stå i kylskåp 0.5 timme
  3. Dela degen i 12 bitar, ungefär lika stor som en pingpoll boll. Ta lite mjöl om händerna och rulla en boll, platta sedan ut och kavla en rundel.
  4. Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Lägg bröden under bakduk och servera genast.


Nu ska jag hasta i väg till afären, ligger lite bakom tidsschemat idag! 
Kika in lite senare för fredagsdrinken! har ett smarrigt recept till er! KRAMAR! ❤️





16 kommentarer
1

16 kommentarer

Tortillapizza LCHF Glutenfri Paleo - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 30 december, 2017 - 10:41

[…] som ju är stora pizzadagen! hehe! En av er läsare tipsade om att använda mitt recept på tortilla som pizzabotten och det har jag nu provat! Libabröd hade jag ofta som pizzabotten under […]

Svara
1 2

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.