Skriv ut

Hemmagjord kycklingkebab med röd kebabsås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 1 kilo strimlad kycklinglårfilé
  • Kebabkrydda:

  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk chilipepper
  • 0.5 msk oregano
  • 0.5 msk vitlökspulver
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • + salt
  • Kebabsås:
  • 3 dl fet yoghurt
  • 0.5 dl majonäs
  • 2 msk Sriracha sås (smaka av med mindre först)
  • 1 presssad vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk lökpulver
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
  2. Blanda alla kryddorna och förvara i tätslutande burk.
  3. Krydda strimlad kycklinglårfilé efter smak och stek i kokosolja utan smak. Salta kycklingen när den börjar bli klar.