Hemmagjord kycklingkebab (Kebabkrydda) med röd kebabsås

9 mars, 2017

Gooood förmiddag!
Här har vi studiedag i dag så även jag fick lite sovmorgon! Enligt min Jawbone Up så har jag sovot 9 timmar och 35 minuter i natt hehe!
Det har varit en trött vecka känner jag. 
I går körde jag ben på gymmet, lär kännas i gumpen i morgon haha! Träningsmotivationen är fortfarande inte helt återställd men det kommer – bara att köra på fast det känns motigt!
”Det här är nog det godaste jag ätit” sa 19-åringen när han glufsade i sig detta receptet efter jobb och gym.
Kul! 
Är man trött på Tacos på fredagen så är det här ett trevligt alternativ! Kan serveras i pitabröd om man vill det eller som jag, som en kebabsallad!




Vi hade strimlad isbergssallad, tomater, gurka, rödlök, guacamole, kebab fefferoni, majs och pita som tillbehör.
Skriv ut

Hemmagjord kycklingkebab med röd kebabsås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kilo strimlad kycklinglårfilé
  • Kebabkrydda:

  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk chilipepper
  • 0.5 msk oregano
  • 0.5 msk vitlökspulver
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • + salt
  • Kebabsås:
  • 3 dl fet yoghurt
  • 0.5 dl majonäs
  • 2 msk Sriracha sås (smaka av med mindre först)
  • 1 presssad vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk lökpulver
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
  2. Blanda alla kryddorna och förvara i tätslutande burk.
  3. Krydda strimlad kycklinglårfilé efter smak och stek i kokosolja utan smak. Salta kycklingen när den börjar bli klar.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Erik 6 oktober, 2017 - 18:02

Hej. Ska testa receptet nu i helgen men har en fråga om såsen. Srirachan men något mer förutom smak? För om den bara bidrar med hetta tänkte jag stänga ute den då det känns lite överflödigt att köpa Srirachan enbart för det här receptet då jag inte direkt diggar alltför stark mat. Eller påverkar Srirachan konsistensen på såsen med?

Svara
Åse 6 oktober, 2017 - 18:12

Srirachan bidrar med smak och lite hetta men du kan utesluta om du vill

Svara
Sofia Karlsson 17 april, 2017 - 16:04

Mycket gott speciellt kebabsåsen!

Svara
Mattias Grimulf Johansson 15 mars, 2017 - 09:43

Detta ska jag gör i helgen! Men jag kommer att grilla kycklingen, grillfanatiker som jag är 🙂 Härlig blogg du har! Kul med någon som kör mer åt Atkinshållet, stämmer bättre för mig också, nog för att jag går ner i vikt med strikt lchf, men mår inte så bra av det…

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 16:07

Blir nog jättebra med grillad kyckling! =)
Jagg äter liberal LCHF – kan säkert påminna om vissa faser i Atkins! Härligt att du hittat en nivå som du mår bra av!

Svara
Sanna 13 mars, 2017 - 07:57

Supersmaskigt recept! Kommer bli mitt favorit-comfort-food framöver!

Svara
Linda 10 mars, 2017 - 07:59

Det ser supergott ut! Hade tänkt göra tacos idag, men jag får nog göra kyckling också. Trevlig helg!
//Linda

Svara
Helena B 9 mars, 2017 - 18:35

Hej hej!
Kycklingen är blandad med kryddor och kebabsåsen är blandad, nu får det stå i kylen och gotta sig tills imorgon.
Det blir perfekt som fredagsmys till premiären av Let’s Dance!
Men den där outtalbara chilisåsen var inte att leka med…..🔥
Mm, ska bli så gott 😋
Kram från Stenungsund

Svara
Britt 9 mars, 2017 - 15:19

Mumsigt värre tror jag men var köper man Sriracha sås? Vet inte vad det är.

Svara
Åse 9 mars, 2017 - 15:24

Hej! Det är en het chilisause och finns på utländska hyllan på tex ica maxi men har du sambal oelek så fungerar den också =) Ta inte så mkt då som sriracha 🙂

Svara
Jenjo 9 mars, 2017 - 12:17

Oj så gott det här såg ut. Det ska jag absolut testa. 🙂
Har uppdaterat mig när jag inte hunnit titta in på säkert en vecka, skandal! Men jag ser att ni haft det riktigt bra. Bland annat i helgen på massa mys med vänner. Det är så kul att få följa med på dina äventyr så där. 🙂
Ha det bäst nu.
KRAM

Svara
Britta Person 9 mars, 2017 - 09:56

Hej, vad kan man byta fet youghurt mot om man inte tål det?

Svara
Åse 9 mars, 2017 - 10:00

Hej, såg du mitt svar till din förra kommentar?

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.