Hemlagad snabb bearnaise!

29 april, 2012

[videofyme id=”494048″ width=”480″ height=”360″]

http://56kilo.se/

Världens snabbaste enklaste bea recept!!

250 g smör
3 äggulor
4 vitpepparkorn
2 schalottenlökar
Färsk dragon, färsk persilja
salt, peppar
1/2 dl vatten
1/4 dl rödvinsvinäger

Skira (smält) smöret på svag värme i en kastrull. (jag var lite slarvig i klippet och tog med det oskirade)
Ta av kastrullen från plattan men håll smöret varmt. Finhacka 2 schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1 liten kvist dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger och vatten. Låt reducera till hälften (koka ihop). Sila ner lökskyn i en ny kastrull.
Lägg tre äggulor i en hög bringare, häll ner lökskyn. Sätt stavmixern i botten och sätt igång medan du i en fin stråle häller ner smöret, kör stavmixern upp och ner under tiden. Lägg i lite klippt persilja, dragon och salta och peppra. Låt stå kallt så blir det en god, tjock, kall bea!
Klart!

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Elna 18 juli, 2015 - 15:47

Konsistensen bra men smakar typ ingenting. Får bli mer vinäger och lök nästa gång!

Svara
"Bara" sallad - Trend o TräningTrend o Träning 11 juni, 2015 - 15:13

[…] Quornfilén blev god efter marienering i olivolja, soja och kryddor men lite torr. Därför passande att ha guacemole och mumsig, hemgjord beanaisesås av recept från 56kg. […]

Svara
Snabb bearnaisesås – LCHF | 7 april, 2013 - 09:52

[…] Receptet hittade jag hos Åse på bloggen 56kilo.se […]

Svara
Bearnaiesås | tantbrun @ Spotlife 15 september, 2012 - 14:03

[…] Igår lagade jag min livs första bearnaisesås. Såååå otroligt god och förvånansvärt enkelt att göra. Denna kommer göras måååånga gånger i framtiden! Hittat hos Åse. […]

Svara
Matthias O 12 maj, 2012 - 20:07

Har provat recepetet nu 2 dagar i följd och det blir samma resultat varje gång. Den blir jätterinnig och tjocknar inte alls. Kan se att ditt recept är exakt samma som Per Mobergs, med skillnaden att han menar att man ska vispa äggen och koket när det ligger i ett vattenbad och att det ska vispas tjockt innan man häller i smöret. Men jag har tyvärr inte haft ngn framgång med detta receptet 🙁

Svara
Åse 12 maj, 2012 - 20:31

Vad synd! Jag ställer alltid min en stund i kylskåpet så sätter den sig!

Svara
Niklas 15 december, 2014 - 10:08

Anledningen är att du förmodligen har i smöret för snabbt. Jag brukar hälla lite i taget tills jag ser att det blandat sig och sedan häller jag i lite mer. Vill man ha tjockare så kan man ha större äggulor eller en extra äggula. Dock kan en extra äggula få bean att bli nästan som ett smör i koncistens, dvs jättetjockt. Enkelt sätt att rädda en bea är också att ta en äggula i en ny bunke, mixa den och sedan sakta (som tidigare) hälla över den skurna bean över den nya gulan.

Svara
Åse 15 december, 2014 - 10:55

Toppentips! Tack!

Svara
Sara & Busungarna 7 maj, 2012 - 19:52

Vad roligt med ett filmklipp! 🙂

Ska fasen testa det här, för det ser ju inte allt för svårt ut ändå!

Svara
Ulrika 1 maj, 2012 - 15:02

Jag testade din bearnaise igår. Har aldrig gjort bea förut för jag har tyckt att det verkar så krångligt. Men på ditt sätt var det ju jättelätt! Den blev supergod och gästerna blev lite imponerade. 🙂 Tack!

Svara
Malin 1 maj, 2012 - 13:23

Toppen!! Tack! 🙂 Den ska bara göras, älskar bea! Och vilken bra filmsnutt, ser verkligen enkelt ut! 🙂

Svara
ÅsaS 30 april, 2012 - 17:48

Jaha!? Var det inte svårare än så?! Borde ju t o m jag klara av…
/ÅsaS

Svara
Grillen tänd! 30 april, 2012 - 17:03

[…] med sig kött och spett och Samone hade gjort en god sallad och jag hade marinerad kycklingfilé, bearnaise och så kavlis rostad vitlök och örtmajonnäs, god!!! Sedan satt vi uppe till midnatt och spelade […]

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 30 april, 2012 - 13:45

Vad kul att se ett videoklipp. Även fast jag vet att du bor i Skåne så var jag inte riktigt beredd på skånskan… kul att höra hur du låter. Då ”lär man känna” en till dimension av dig. 🙂

Svara
Rebecka 30 april, 2012 - 09:38

Jag har röstat på dig som årets mat- och bakblogg samt årets hälso- och träningsblogg! 🙂

Är det meningen att en ska rösta varje dag (eller så ofta en kan) eller räcker det med en gång?

Svara
kaffeutansocker 30 april, 2012 - 08:26

Gott!
Ha en trevlig valborg 🙂

Svara
Katinkas Kitchen 30 april, 2012 - 08:09

Åh, jag älskar béarnaisesås! DEt här receptet ska jag verkligen pröva! Kan passa med lite grillad flankstek i helgen, som är mitt tips till Valborgsmiddag, tillsammans med laxtartar och en väldigt icke-LCHF tarte päron-frangipane. Men om man lägger päronen i en cocotte och river mandelmassa över kanske det blir lite bättre..? 🙂 Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Svara
Jenjo 29 april, 2012 - 19:29

Jättekul att se ett filmklipp när du lagar mat!
Hoppas det är ett återkommande tema! 😉
Kramis

Svara
Lotte 29 april, 2012 - 18:05

Va kul att få se en liten film 🙂
Kram Lotte

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.