Hemlagad snabb bearnaise!

29 april, 2012

Världens snabbaste enklaste bea recept!!

250 g smör
3 äggulor
4 vitpepparkorn, krossade
2 schalottenlökar
Färsk dragon, färsk persilja
salt, peppar
1/2 dl vatten


1/2 dl rödvinsvinäger

Skira (smält) smöret på svag värme i en kastrull. (jag var lite slarvig i klippet och tog med det oskirade)
Ta av kastrullen från plattan men håll smöret varmt. Finhacka 2 schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1 liten kvist dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger och vatten. Låt reducera till hälften (koka ihop). Sila ner lökskyn i en ny kastrull.
Lägg tre äggulor i en hög bringare, häll ner lökskyn. Sätt stavmixern i botten och sätt igång medan du i en fin stråle häller ner smöret, kör stavmixern upp och ner under tiden. Lägg i lite klippt persilja, dragon och salta och peppra. Låt stå kallt så blir det en god, tjock, kall bea!
Klart!

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Elna 18 juli, 2015 - 15:47

Konsistensen bra men smakar typ ingenting. Får bli mer vinäger och lök nästa gång!

Svara
"Bara" sallad - Trend o TräningTrend o Träning 11 juni, 2015 - 15:13

[…] Quornfilén blev god efter marienering i olivolja, soja och kryddor men lite torr. Därför passande att ha guacemole och mumsig, hemgjord beanaisesås av recept från 56kg. […]

Svara
Snabb bearnaisesås – LCHF | 7 april, 2013 - 09:52

[…] Receptet hittade jag hos Åse på bloggen 56kilo.se […]

Svara
Bearnaiesås | tantbrun @ Spotlife 15 september, 2012 - 14:03

[…] Igår lagade jag min livs första bearnaisesås. Såååå otroligt god och förvånansvärt enkelt att göra. Denna kommer göras måååånga gånger i framtiden! Hittat hos Åse. […]

Svara
Matthias O 12 maj, 2012 - 20:07

Har provat recepetet nu 2 dagar i följd och det blir samma resultat varje gång. Den blir jätterinnig och tjocknar inte alls. Kan se att ditt recept är exakt samma som Per Mobergs, med skillnaden att han menar att man ska vispa äggen och koket när det ligger i ett vattenbad och att det ska vispas tjockt innan man häller i smöret. Men jag har tyvärr inte haft ngn framgång med detta receptet 🙁

Svara
Åse 12 maj, 2012 - 20:31

Vad synd! Jag ställer alltid min en stund i kylskåpet så sätter den sig!

Svara
Niklas 15 december, 2014 - 10:08

Anledningen är att du förmodligen har i smöret för snabbt. Jag brukar hälla lite i taget tills jag ser att det blandat sig och sedan häller jag i lite mer. Vill man ha tjockare så kan man ha större äggulor eller en extra äggula. Dock kan en extra äggula få bean att bli nästan som ett smör i koncistens, dvs jättetjockt. Enkelt sätt att rädda en bea är också att ta en äggula i en ny bunke, mixa den och sedan sakta (som tidigare) hälla över den skurna bean över den nya gulan.

Svara
Åse 15 december, 2014 - 10:55

Toppentips! Tack!

Svara
Sara & Busungarna 7 maj, 2012 - 19:52

Vad roligt med ett filmklipp! 🙂

Ska fasen testa det här, för det ser ju inte allt för svårt ut ändå!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.