Helstekt kött/fisk/fågel.

19 januari, 2010

Jag var usel på att steka kött förr, Stekte alltid i panna och fågel o kött blev alltid så torrt! Nu för tiden så steker jag alltid kött i ugn (kött, fågel, fisk)
Jag låter alltid köttet ligga i rumstemperatur innan jag saltar och pepprar och hastigt steker upp det för att få en fin yta, sedan steker jag det färdigt i ugn på ganska låg värme med köttermometer (vi gillar kött lätt rosa). Efteråt får köttet vila i folie ca 20 min innan jag skär upp det.
Fågel steker jag direkt i ugn men är noga med att alltid låta det vila en 15 minuter under folie så köttet blir mört och saftigt.

Helstekt kött/fågel/fisk är ju sååååå gott!
I förrgår åt vi helstekt ryggbiff, såååå gott. I fredags blev det helstekt ankbröst och i går kväll blir det helstekt lättrökt enbärslax.

IMG_5250

Helstekt ankbröst med hasselbackspotatis, honungsglaserade rotfrukter och en apelsinkonjaksås. (63 g innertemp)

IMG_5563_1

Helstekt ryggbiff med ugnsrostade rotfrukter med potatis, chili bearnaise och gorgonzolasås. (61 g innertemp)

IMG_5570

Helstekt enbärslax med stekta grönsaker och timjancréme. (58 g innertemp)

34 kommentarer
0

Du kanske också gillar

34 kommentarer

enpernilla 23 januari, 2010 - 16:28

Ska börja tillaga på ditt sätt mera. Brukar oftast steka på och sen låta det småkoka i stekpannan men inte alltid det blir så mört och fint.
Har ju t o m fått en ugnstermometer. Dags att prova den!:)

Svara
Åse 23 januari, 2010 - 17:47

Ja det tycker jag! ;)) Fram med den :;)

Svara
Eva 21 januari, 2010 - 12:13

Åhh vad det såg gott ut!!!
Håller helt med om att det är superviktigt att låta köttet vila innan man skär upp det!!

Svara
Annette 20 januari, 2010 - 21:53

Så gott det ser ut, mums! Jag äger inte någon köttermometer men det ska jag nog investera i, det måste vara jättebra när man tillagar lite större bitar också. Timjancreme låter gott till fisken, får man fråga vad du brukar göra den på? Ha det gott!
Mvh Annette

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.