Helstekt grillad kyckling med citron- och rosmarin

1 december, 2016

Hej på er!
FÖRSTA DECEMBER hörrni!
Både jag och barnen var förväntansfulla inför julkalendern i morse.
En mysig tradition att tända ljus och äta frukost vid soffbordet framför TV:n. Det bådar gott tycker jag! Vd tycker ni?
I går gjorde jag hel grillad ugnstekt kyckling, blir ju alltid sååå gott!  (<——–Recept)
012a6992
Kycklingen penslade jag på insidan och under skinnet med smör, vitlök, citronskal och sambal oelek och sedan stoppade jag in en halv citron och en rosmarinkvist.
Skinnet penslade jag med smör och soja och så saltade och pepprade jag rikligt.
100 g smör
1 vitlök solo
skalet från 1 citron
1/2 msk sambal oelek
salt, peppar
1,5 timme senare, klaaaaart!
012a6997
Jag kokade upp en sås på lite av kycklingskyn, den var ju redan smaksatt med citron och rosmarin så behövdes bara lite grädde, tamarisoja och extra salt!
Till det ugnsrostade grönsaker (morot, palsternacka, kålrot, rotselleri, champinjoner, lök, purjo och röd paprika.
Sockerfri lingonsylt och inlagd gurka.
012a7006
MUMS! Bland det godaste som finns!
KRAM!

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Camilla lindberg 8 december, 2016 - 20:51

Sååå gott recept på hel kyckling! Alla i familjen älskade maten och åt med stor aptit👍 Och så enkelt att göra, sköter sig själv i ugnen gillas stort av mamman som hinner fixa annat!
Tack för all inspiration du ger varje dag!!!
Kram

Svara
Gunilla 2 december, 2016 - 02:44

Och ugnstemperatur…??

Svara
Åse 2 december, 2016 - 06:55

Det står i receptet jag har länkat till.

Svara
Anna 1 december, 2016 - 14:37

Hej Åse!
Jag håller verkligen med dig om Julkalendern – riktigt lovande och härlig julkänsla!
Du är ju min inspiration i vardagen och jag har nu äntlige köpt min croc pot (Black Friday fynd!) Min jobbarkompis säger att bäst av allt blir just hel kyckling, har du testat det Åse? Recept i sådana fall? I helgen blir det i alla fall lövbiffreceptet – längtar redan!
Förövrigt så lever jag på pizzaomeletten nu…med philadelphiaost o färska tomater som fyllning. Men nom nom nom!
Kram!

Svara

Lämna en kommentar