Helgfrukost: Plättar på hög med hallongrädde

31 maj, 2013

Heeeeeej härliga fredag!!!! YAY! Här skiner solen på oss i Helsingborg! Vad jag förstår så är det ni i norr som annars har sommaren hos er! 😉 Men runt 22-25 grader ska vi få i dag och jag ska faktiskt försöka få lite färg på näsan i dag!
Men först har jag och sonen som är hemma med behandlad halsfluss ätit en riktig gofrulle!
Ni som inte äter mejeri kan givetvis ersätta vispgrädden med kokosgrädde eller cashewgrädde te.x.
Jisses så gott detta blev!!
2 portioner
2 ägg
2 dl gräddmjölk (half and half)
1,5 tsk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
2 krm salt
smör att steka i
1 dl vispgrädde som vispas
1 dl hallon
hallon/blåbär till servering
Vispa ihop ägg och gräddmjölken och de andra ingredienserna och hetta upp en stekpanna med smör. Jag gillar att steka plättarna i vanlig stekpanna än i plättlagg, gillar att de blir lite ojämna. Häll i plättsmeten och grädda plättarna på medelstark värme.
Vispa grädden och blanda med 1 dl hallon.
Varva plättarna med hallongrädden och servera sedan med lite färska bär.
IMG_4042

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Veckomeny 2 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 17 januari, 2016 - 11:43

[…] Frukost: Plättar på hög med hallongrädde, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT Lunch:  150 g kycklingkött från grillad färdigköpt kyckling, 1 dl keso smaksatt med lite sambao oelek, 1/2 avokado Middag: Kycklingwok i röd curry, servera med sjögräsnudlar […]

Svara
Zandra 31 maj, 2013 - 14:59

Det där såg ju vansinnigt gott ut!!

Svara
carina 31 maj, 2013 - 12:46

Hej.
Gud så gott det såg ut,måste jag göra i helgen så blir jag nog den BÄSTA mamman 😉
En liten fråga,är såååå sugen att göra lemonade nu när det är sommar(bor i norr ;-)) ,går det att byta ut sockret rakt av mot stevia tror du?

Svara
Åse 31 maj, 2013 - 12:55

Hur man sötar och med vad får man prova sig fram =) Stevia är ju en växt och sedan så görs stevia strö och stevia flytande men det är olika doseringar beroende på vem som gör det 🙂

Svara
Katarina 31 maj, 2013 - 11:50

Ser otroligt fräscht och gott ut! Önskar dig en fin fredag!

Svara
Mia - träning och småbarnsliv 31 maj, 2013 - 10:48

Åh, det ser riktigt gott ut!

Svara
Beatrice 31 maj, 2013 - 09:59

Var köper du kokosgrädde? De var otroligt frågande till detta på coop forum 🙂 vispar du den sedan som vanlig grädde eller är det färdig konsistens?

Svara
Åse 31 maj, 2013 - 10:12

Kokosgrädde finns bal som Blue Dragon (coconut Cream), det vispas som grädde men är ganska fast i konsistensen. Annars kan man kyla ner tex Santa Marias kokosmjölk (extra creamy) och även skålen den vispas i och sedan ska det gå att vispa!

Svara
Beatrice 1 juni, 2013 - 00:27

Svar från en annan Beatrice 😉
Coop har tagit bort Blue Dragons kokosgrädde ur sortimentet 🙁 men de flesta Ica-butikerna har det.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.