Helg i antågande!

Fredag!

Nu ska man bara komma på vad man ska äta ikväll! I går hade jag bestämt mig för pizza.. meeeeen nu vet jag inte.
Vad ska ni andra göra för fredagsgott??

 1. Hallå! Hur har du det såhär i flyttstöket? Kom äntligen till skott och provade ”pastagratäng med kyckling och tomatsås”,men jag gjorde varianten med köttfärs och hade liite kotlettbacon i,sååå gott! Förstår inte var du får alla dina goda ideér ifrån..
  Och så lagade jag rödvinspytten i stort lass igår så jag kunde frysa in också,men jag gjorde den på rödvinsmarinad då det varit slut på rödvinfond båda gångerna jag letat,men det gick lika bra med den. Stegräknartävlingar är hur poppis som helst nu,måste aktivera min lite mer 🙂 Vi hörs snart igen,kollar in titt som tätt. Ha det bra! Kram Cathrin

 2. Jag (nej, mamma) köpte hem samma marmelad, fast med fikon. Yuuuuuum! Tror jag måste rusa ner till affären och köpe en burk av varje smak. Så sabla GOD! haha!

 3. Jag ska göra en god potatisgratäng med milda mat extra och till det nåt gott utav fläskfilé, och såklart en stor och god sallad till,mums! Det är nästan så det vattnas i munnen nu 🙂
  Ha en god och bra helg! Kram Cathrin

 4. Vi ska bort och äta middag ikväll så jag har tyvärr inget fredagssmarrigt på lut. Däremot så gjorde jag en härligt höstig soppa i veckan som jag varmt kan rekommendera, riktigt värmande och god.

  Strimla morötter, palsternacka, lök och ev purjo och koka några minuter i buljong. Pressa i vitlök och hacka i en rejäl bit ingefära. Skölj några dl röda linser och häll ner. Koka i cirka 10-15 min. Salta och peppra efter smak. Kör med en stavmixer så att soppan blir riktigt god och krämig. Pressa i 1-2 apelsiner alternativt häll i några dl apelsinjuice. Vill man kan man pudra över lite chayennepeppar och lägga på några skivor apelsin innan servering. Allt som kostar är linserna, ca: 5 p per dl men det blir en rejäl kastrull soppa.

  Trevlig helg! :o)

 5. Här hemma blir det scan må gott chorizo med potatisgratäng full med vitlök mmmm nu blir man hungrig känner jag.

 6. Ska till dottern och äta ”halloween middag” och ha lite Spök med barnbarnen. Middagen är kyckling som ligger i en sås av creme fraiche, chilesås samt lite soya. (Stavningenen är ju inte den bästa..) Sedan blir det ris till. Sallad med olika färg på tomaterna. Marängsviss med röd grädde 🙂 eller den kanske bara blir rosa ev. lite grön grädde med…
  Kram och trevlig kväll

 7. I kväll skall jag göra ngt pointsrikt som jag inte gjort någon gång utan bara blivit bjuden på. Det är inbakad kassler med vitlöksost mellan kasslerbitarna. Sedan skall man egentligen ha ris till men jag väljer att göra klyftpotatis istället och sallad. Skall bli riktigt gott då jag har varit slav under pointsen sedan maj månad och nu bara har 2 kg kvar. Så det känns som att jag behöver lätta lite på trycket för att orka med de sista två. Skall inte ens försöka att räkna hur mkt det blir. Men kasllern och potatisen är ju ok så det kommer att falla på osten och smördegen. Ha en skön helg!!!!

 8. Hej!
  Maken gjorde en typ av kycklingröra (kyckling, majs, lök, ost, lite fajitasås…kanske något mer), rullade in röran i ett varsitt stort fajitasbröd (heter det så??) och stoppade in rullarna i ugnen så att de blev varma och lite knapriga. Till det mycket grönsaker och lite dipsås (vi hade lite grekisk yoghurt och kryddade den med paprikapulver). Det var jättegott och man behöver inte göra den så stark som den råkade bli hos oss!
  Ha en skön helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..