Hel ugnsgrillad laxsida med örtsås

25 mars, 2013

Ni är några som önskar er en påskmeny men det har jag tyvärr inga planer på att göra. Men det braiga med LCHF är ju att all mat går bra, bara att skippa mjöl, pasta, ris och potatis och givetvis påskgodiset 😉 Bloggen är full av LCHF bak och bra godis/sötsaker som fungerar för de flesta fast man vill dra ner på kolhydraterna. LCHF pajer är perfekta också!
Leta i arkivet (sortera kategorivis under ”Recept”)
Men här kommer ett tips som jag själv hoppas vi kan äta i påsk! Nämligen hel laxsida med kall örtsås! Har aldrig lagt upp receptet, men det var uppskattat av familjen Pecci kommer jag ihåg 🙂
Min mamma bjöd oss på det förra påsken och det är sååå gott!!


1 filéad hel laxsida
salt, svartpeppar
dill
Sätt ugnen på 120 grader. Lägg laxen med skinnsidan ner i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
Gnid in fisken med salt, nymalen svartpeppar och dill. Använd stektermometer och då ska innertemperaturen vara ca 52 grader, inte mer än 55 då blir den torr!
Örtsås
1,5 dl majonnäs
4 dl creme fraiche
1 dl vispad grädde


3 dl finhackad dill
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl skalade räkor
Blanda creme fraiche och majonnäs, krydda med dill och salt, peppar. Vänd ner den vispade grädden. Ställ kallt, några timmar!. Vid servering rör ner räkorna. (såsen finns även i boken, på sidan 136)
Hoppa det smakar!

18 kommentarer
0

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Midsommarmat LCHF - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 22 juni, 2017 - 09:32

[…] HELGRILLAD LAXSIDA MED ÖRTSÅS […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.