Havrefrallor utan (vete)mjöl

27 november, 2018

Hej hej!

Har nyss fått i mig frukosten ni ser här nedan men blev sååå sugen på pannbiff med karamelliserad lök!? Haha!
Bästa bästa! Mums – Kanske får bli kvällens middag.

Vilken isande vacker dag det är idag!
Vi sover alltid med fönstret öppet i vårt sovrum och jag vaknade av att jag hackade tänder i natt hehe.
Någon snö lär vi väl inte få här i Skåne även om jag verkligen hoppas!

Över till receptet! Dessa havrefrallor är så goda och så enkla att göra! Havre är ju naturligt glutenfria men under processen (allt från odling, skörd, valsning) så kan havret beblandas med övrig glutenspannmål – för helt glutenfritt köp glutenfria havregryn.

De här är så saftiga och mustiga i smaken och mina barn lär gilla dem! Jag tyckte de var supergoda!
Äter du lågkolhydratkost så fungerar dessa i en liberal lågkolhydratkost (1 fralle 23 g kh) äter du inte lågkolhydratkost så mumsa och njut av ett hälsosammare alternativ!

Fantastisk doft!

Julskinkan var slut! Annars äter jag det varje dag med majonnäs och senap, alltså bästa ever som finns!

Alltid minst 1 ägg om dagen! =)

Skriv ut

Havrefrallor utan vetemjöl

  • Författare: Okänd
  • Portioner: 8

Ingredienser

2 ägg
7 dl havregryn, mixade till mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk fiberhusk
2,5 dl fet fil eller yoghurt (prova med keso också!)
Pensla med fil/yoghurt och toppa med havregryn


Instruktioner

Sätt ugnen på 250 gr
Vispa äggen luftiga
Mixa havregrynen till mjöl i blender. Rör ner fil/yoghurt i äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda med äggen och filen. Låt svälla i minst 10 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ta upp en boll med smet med sked, forma lite med blöta händer.
Pensla med yoghurt/fil och strö lite havregryn ovanpå.
Grädda i mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

 

26 kommentarer
16

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Nilla 5 april, 2019 - 13:24

I färd med att testa baka dessa.
Tack för tipset!
Undrar om de funkar ok att frysa?

Mvh
Nilla

Svara
Evelina 2 februari, 2019 - 08:20

Jag använde havremjöl i mina men översatte direkt till 7 dl vilket jag kom på i efterhand blev för mkt 😂Dom blev supergoda ändå men en aningen torra. Men har du nån preferens kring hur mkt havremjöl jag kan ersätta grynen med? 🙂

Svara
Åse 2 februari, 2019 - 08:42

Haha ajdå! Tyvärr inte just nu, får mäta upp nästa gång jag gör dem = )

Svara
Annika 15 mars, 2019 - 07:13

1 dl havregryn väger ca 35 g, så 7 dl ca 245 g. Jag skulle prova med den mängden färdigt mjöl nästa gång om jag var du.

Ska testa dessa frallor här i helgen 😊

Svara
Carina 27 januari, 2019 - 13:57

Ser jättegoda ut

Svara
Söndagsro och söndagfrulle - 56kilo.se - Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 27 januari, 2019 - 13:47

[…] jag slängde ihop havrefrallor till oss så gick Juni ut i snön – förstår att ni ”däruppe” tycker vi är […]

Svara
Therese 27 januari, 2019 - 09:45

Supergoda!! Lyxade till helgfrukosten med att blanda i lite rostade solrosfrön, rostade hasselnötter, linfrön och ett par hackade torkade aprikoser 😋

Svara
Marie 14 januari, 2019 - 12:13

Jag testade med Imat fraiche istället för filmjölk. Funkade fint 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.