Havrefrallor utan (vete)mjöl

27 november, 2018

Hej hej!

Har nyss fått i mig frukosten ni ser här nedan men blev sååå sugen på pannbiff med karamelliserad lök!? Haha!
Bästa bästa! Mums – Kanske får bli kvällens middag.

Vilken isande vacker dag det är idag!
Vi sover alltid med fönstret öppet i vårt sovrum och jag vaknade av att jag hackade tänder i natt hehe.
Någon snö lär vi väl inte få här i Skåne även om jag verkligen hoppas!

Över till receptet! Dessa havrefrallor är så goda och så enkla att göra! Havre är ju naturligt glutenfria men under processen (allt från odling, skörd, valsning) så kan havret beblandas med övrig glutenspannmål – för helt glutenfritt köp glutenfria havregryn.

De här är så saftiga och mustiga i smaken och mina barn lär gilla dem! Jag tyckte de var supergoda!
Äter du lågkolhydratkost så fungerar dessa i en liberal lågkolhydratkost (1 fralle 23 g kh) äter du inte lågkolhydratkost så mumsa och njut av ett hälsosammare alternativ!

Fantastisk doft!

Julskinkan var slut! Annars äter jag det varje dag med majonnäs och senap, alltså bästa ever som finns!

Alltid minst 1 ägg om dagen! =)

Skriv ut

Havrefrallor utan vetemjöl

  • Författare: Okänd
  • Portioner: 8

Ingredienser

2 ägg
7 dl havregryn, mixade till mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk fiberhusk
2,5 dl fet fil eller yoghurt (prova med keso också!)
Pensla med fil/yoghurt och toppa med havregryn


Instruktioner

Sätt ugnen på 250 gr
Vispa äggen luftiga
Mixa havregrynen till mjöl i blender. Rör ner fil/yoghurt i äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda med äggen och filen. Låt svälla i minst 10 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ta upp en boll med smet med sked, forma lite med blöta händer.
Pensla med yoghurt/fil och strö lite havregryn ovanpå.
Grädda i mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

 

17 kommentarer
6

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Malin 3 december, 2018 - 19:45

Mmmm jättegoda! Jag gjorde med turkisk yoghurt och det blev saftigt och gott. Just nu står en omgång i ugnen med gammaldags filmjölk. Till det skall vi äta din goda kräftsoppa.
Kram på dig och tack för all inspiration du ger oss❤

Svara
Gunilla 3 december, 2018 - 15:19

Hej! Vanlig ugnsvärme? Eller varmluft?
Tack 🙂

Svara
Åse 3 december, 2018 - 17:11

Alltid vanlig ugn om inget annat står =)

Svara
Monica 2 december, 2018 - 11:06

Väldigt god smak men hur får du den att hålla ihop? Så for jag delade på de och försökte smöra på så blev det bara smulor?!?

Svara
Åse 2 december, 2018 - 11:08

Oh inga problem här alls och inte hört någon annan ha problem? Hade du fiberhusk i? Och havregrynen finmalda till mjöl? Vad hade du för mejeri i?

Svara
Monica 2 december, 2018 - 13:39

Jag kanske inte malde havregrynen nog. Jag använde rømme – en norsk fet gräddfilstyp. Och jag hade fiberhusk men kanske för lite… får prova igen 🙂

Svara
Åse 2 december, 2018 - 13:45

Ja havregrynen sk bli till mjöl, absolut inte gryn 🙂

Svara
Stina 30 november, 2018 - 15:46

Supergoda, tack för receptet. 🤩

Svara
Åse 30 november, 2018 - 15:53

Härligt Stina! Trevlig helg 💕

Svara
Agneta 28 november, 2018 - 15:15

Går det lika bra med skräddmjöl som ju är av rostad havre eller är det för finmalet?

Svara
Åse 28 november, 2018 - 15:30

Det har jag tyvärr ingen erfarenhet av så vet tyvärr inte, men tror även rent havremjöl är för finmalet.

Svara
Agneta Skåring Perbo 28 november, 2018 - 00:23

Gjorde dessa nu ikväll!
Lätta och snabba att göra och supergoda 😋😊
Tack för receptet 😃

Svara
Åse 28 november, 2018 - 06:44

Kul att de smakade!

Svara
ÅsaS 27 november, 2018 - 22:24

Bang, vad jag känner mig träffad, brödjunkie som jag är.. 😂 Får testa dessa frallor framöver, och se om jag kommer över mitt vitt-mjöl-bröds-sug. *hoppas*
Snö, det har vi fått OCH kyla, -12 gr just nu. Brr.. Inte kul att skrapa rutorna på bilen morgon och kväll. MEN snart slipper jag det – åker till Hurghada (Egypten) på torsdag, till solen, värmen, havet – längtar!
Men du, senap OCH majonnäs på julskinkan? Hm, oväntad kombo. Får kanske testa det också.
Nähäpp, krypa ner i sängen och drömma mig bort för att imorgon gör ett ryck hemma och packa väskan, för sen… ✈️☀️🏝
Kram 💕

Svara
Josephine 27 november, 2018 - 21:59

Mums, ser supergott ut! Detta måste jag testa! 😍

Svara
Hans Johansson 27 november, 2018 - 21:56

Hej Åse, Hur fet fil/yoghurt är det 3 % eller? Min sambo är glutenintolerant och då glutenfritt köpebröd är sådär så har jag satt mig in o att baka och det är i stort sett alltid dina recept jag bakar efter. Just nu är favoriterna dina grymt goda LCHF frallor og snabba fröfallor. Jag ska nu testa detta bröd tänkte jag. Tack för jättebra recept! /Hasse J.

Svara
Åse 27 november, 2018 - 22:33

Hej Hasse!
Jag tog fullfet filmjölk, fungerar säkert med fetare 🙂
Vilken tur din sambo har som har dig som bakar åt henne! Kul de uppskattas!
Detta är jättegott! Trevlig kväll!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.