Hasselnötskräm – Sockerfri Nutella

4 februari, 2016

Hej på er!
Vem älskar inte Nutella?
Men det går ypperligt att göra en hälsosammare version själv!
Här kommer mitt recept som mina barn älskar!
Vilken sötning du väljer avgör du själv, jag använder oftast vit fibersirap.
ase_bok2_©lisawikstrand035
Foto: Lisa Wikstrand
Skriv ut

Hasselnötskräm – Sockerfri Nutella

Ingredienser

  • 2,5 dl rostade hasselnötter utan skal
  • 1 msk kokosfett
  • 5 msk sockerfri sötning
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosmjölk

Instruktioner

  1. Rosta nötterna i het panna och gnugga gärna av skalet, eller köp färdigrostade hasselnötter utan skal.
  2. Mal nötterna i matberedare med S-kniv tills du fått en fin kräm. Tar ca 10 minuter. Mixa ner kokosfett, sötning, kakao och vaniljpulver och sist kokosmjölken. Vill du ha såsigare nutella så fyll på med mer kokosmjölk.
  3. Förvaras i kylskåpet i upp till 3 veckor.

Notering

  • Näringsvärden
  • Per sats
  • 1246 kcal
  • 26 g protein
  • 141 g fett
  • 20 g kolh

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Johanna 26 oktober, 2017 - 18:59

Hur gör man när man rostar hasselnötterna? 🙂
Värme, fett och längd?

Svara
Ulrika Berggren 11 april, 2017 - 13:06

Jag bytte ut hasselnötterna mot rostade walnötter. Det blev jättegott.
Tack för ett enkelt och bra recept.

Svara
Åse 11 april, 2017 - 16:12

Låter supergott!

Svara
Emma 10 november, 2016 - 23:19

Ska ta å prova m nötter jag tål sen 🙂

Svara
My 29 augusti, 2016 - 22:20

Är de något lchf bröd som är på bilden? Hittar inget substitut för rostbröd
Älskar dina recept!

Svara
Åse 30 augusti, 2016 - 07:10

Ja det finns bland bröden i brödkategorin 🙂 kul att höra!

Svara
Jonas Kristofersson 26 juli, 2016 - 18:28

Tack för ett fantastiskt recept! Gjorde en laddning idag som ska få stå till sig till helgen. Kunde dock inte låta bli att provsmaka och ja… Den var himmelsk!

Svara
heidi 20 februari, 2016 - 13:47

Hej. Ser supergott ut men undrar vad det är för kokosmjölk du använder?

Svara
Elisabeth 11 februari, 2016 - 19:26

Låter super bra och nyttigt! Tyvärr tål jag inte hasselnötter. Men det gör yngsta sonen. Han har aldrig kunnat smaka nutella eftersom det innehåller mjölkprodukter. Men det här funkar:)
Tack för receptet! Och alla andra recept genom åren.

Svara
KikkiSandström 5 februari, 2016 - 21:04

Fantastiskt för alla Nutella-älskare! Kanske jag ska testa oxå. Jag har smakat Nutella och tyckte att den var alldeles för söt. Denna är säkert bättre och mindre söt – och jag älskar choklad och nötter!

Svara
Mariah 5 februari, 2016 - 09:02

Tack Åse för detta receptet. Ska testa och se vad sonen säjer…
Ha en bra dag!

Svara
Anneli 4 februari, 2016 - 19:24

Tack Åse! Din blogg och din insta är något av det bästa jag kommit i kontakt med! Varför?!
Jo:
-du är mänsklig och berättar så öppet om din egen resa.
– du ger tips och råd, poängterar hur individuellt allt är.
– du har delat så fina recept med enkla vardagliga råvaror, blir så gott!
– dina böcker är helt magiska!
Vid 50 års ålder är jag äntligen hemma, orkar träna som vanligt, äter bra nyttigt och blir mätt, ändå inget mjöl, socker eller annat för kroppen skadligt!!
Så glad att jag hittat dig!!!
Trevlig helg!
? Anneli

Svara
Åse 5 februari, 2016 - 06:36

Åh Anneli! Vad glad jag blir! Tusen tack för dina ord, de gjorde min dag! ??

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.