Hasselbacksbroccoli med halloumi

av Åse

Morning från Paris!
Vilken underbar gårdag vi hade med strålande sol! 21000 steg visade fitbiten när jag lade mig.


Frukost på Le St Germain


Louvren

Här kommer en rätt som jag tycker ni ska prova som tillbehör till kött, fågel och fisk eller som vegetariskt alternativ!
Jag hittade tipset i Allt Om Mat.

Hasselbacksbroccoli med halloumi och lökröra – såååå gott!
Lökröran här bestod av purjolök och broccolistammen! Kommer aldrig mer skära bort och kasta stammen!

Blev inte speciellt snyggt här på bilden, lite liten form men det var gott!
Broccolihuvudena är alltså skårade och fyllda med lökröran och halloumiskivor. YUM!

Prova detta! =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hasselbacksbroccoli med halloumi


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 små broccolihuvuden
1 halloumi 200 gr.
1 liten purjolök
1 dl creme fraiche
salt, peppar
körsbärstomater


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Ansa broccolistammen och skär bort dem så att broccolihuvudena håller ihop men står stadigt i en ugnsform.
Koka huvudena i 3-4 minuter i lättsaltat vatten, häll av i durkslag och låt ånga av. Lägg huvudena i en ugnsform och skär skåror i dem.
Skiva broccolistammarna och broccolin och fräs i lite smör eller olja. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Fyll röran i skårorna och tryck ner halloumiskivor. Fördela överbliven lökröra mellan broccolihuvudena och lägg på tomaterna. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.

  • Category: vegetariskt

KRAM på er och ha en finfin fredag! 💕

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

9 kommentarer

Annika 26 maj, 2018 - 22:15

Ni ser ut att ha det jättebra! Undra: vad har du för svarta byxor på dig på bild nr2 i detta inlägg?

Svara
Åse 27 maj, 2018 - 07:51

Hej! De kommer från House of Lola! Supersköna!

Svara
Ulrika Maria Sandnabba 26 maj, 2018 - 12:56

Hej. Det låter jättegott! Jag ska laga det i morgon när jag lagar veckans matlådor.

Svara
Åse 26 maj, 2018 - 20:22

Kul att höra! Hoppas du gillar!

Svara
Marianne 25 maj, 2018 - 21:30

Det verkade gott med hasselbacksbroccoli.
Ni verkar ha det så härligt. Ha det så gott och njut av allt Paris har att erbjuda.

Svara
ÅsaS 25 maj, 2018 - 20:13

Låter himla gott! Har dille på halloumi och blomkål (som steks tillsammans), så halloumi och broccoli lär nog vara ungefär lika gott. Får nog göra detta inom det snaraste.

Fortsätt njut av Paris, och sällskapet från Örebro.
Kram 💕

Svara
Anna 25 maj, 2018 - 17:18

Åh, Paris! C’est toujours Paris! F ö ska jag laga den där broccolin i kväll; så gott!!!

Svara
Lena 25 maj, 2018 - 14:24

Var kommer den fina rosa blusen ifrån som din väninna har på sig? Vad är det för sandaler du har på dig? Ser väldigt fina och sköna ut.

Svara
Anna 25 maj, 2018 - 11:05

Ni 4 är ju som 2 tvillingpar i utseende, så härligt😊.
Hoppas ni har det fint i underbara Paris!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!