Handbroms!

20 maj, 2009

Nu har jag varit och kvällshoppat på Maxi, så skönt att strosa omkring själv när de små lagt sig. Jag gourmetshoppade mest, Brie, gorgonzola, Port Salut, Cantadou, skinka, oliver och ingredienser till Coleslaw som vi ska ha till korven till lunch imorrn 🙂 Till kvällen blir det en stor smarrig fetaostsallad!

För övrigt tänker jag nu göra något som inte alls faller sig naturligt för mig, dvs släppa kontrollen!
Jag tar m.a.o en liten vågpaus, både officiellt men framförallt för mig själv. Jag är så fokuserad på att hinna gå ner x antal kg innan Mallorca att jag bara blir stressad och tycker att det är trist att viktminska nu för att jag bara fokuserar på de kilona jag har kvar och inte på alla dem jag faktiskt gått ner! Så nu drar jag i handbromsen!! Jag tänker fokusera på att fortsätta leva som jag gjort på sistone och må bra! Jag kan inte annat än göra mitt bästa =)
Jag vet inte när jag väger mig nästa gång, antagligen när jag känner att det hänt något i kroppen och jag är allt för nyfiken – då uppdaterar jag vikten här!
Men jag fortsätter ju givetvis att uppdatera här som vanligt förutom veckovägningen då nu ett tag!

33 kommentarer
0

Du kanske också gillar

33 kommentarer

Ingela 21 maj, 2009 - 12:27

Jag tycker du gör helt rätt; en viktminskning är ju en del av ett livsstilsval och det skall trots allt vara positivt. Du har ju hittat ett sätt som fungerar väl för dig och där du känner att du kan fortsätta så även sedan du är målviktigt, och det är ju det som är huvudsyftet. Det är ju egentligen inte siffrorna på vågen som styr utan hur du mår, vilka kläder du kan ha och hur du trivs med ditt liv.

Du har ju gjort en fantastiskt viktnedgång och är i alla avseenden normalviktig, om än en bit ifån din egen målvikt, och det finns ingen anledning varför du inte skall släppa kontrollen lite – du kommer ju gå ner i vikt ändå! – och njuta av att ha funnit en modell som passar dig så oerhört bra.

Lycka till med din fortsatta viktresa, och ser fram emot fler smaskiga recept och inte minst all inspiration och entusiasm du sprider!

Svara
Malin 21 maj, 2009 - 11:42

Låter som en sund idé! Och det är fantastiskt vad du redan åstadkommit!! Har följt dina andra viktresor. Och förra året viktväktade jag samtidigt som dig. Och man var så medveten om varje kilo ner. Men i år när jag gått in här har jag knappt hängt med. Du har ju fullkomligt rasat i vikt. Förstår att det är härligt men jag blir glad över att du ska ”pausa” vågen och så. För man måste följa med mentalt också!! Lycka till!

Svara
Sara81 21 maj, 2009 - 11:34

Lycka till! 🙂

Svara
Cia 21 maj, 2009 - 10:52

Vågpaus låter bra tycker jag, hoppas du fortsätter blogga dock! Den är ju sååå bra! kram

Svara
Aika 21 maj, 2009 - 10:44

Jag ska ge vågen ännu en chans att visa sej vara snäll på tis, annars tar jag oxå en liten vågpaus. Huvudsaken (igen) är ju att man mår bra och där tänker vi såå lika gummis! Ingen bild på din nya bikini? E skitnyfiken jue! Pöss pöss

Svara
Li_Karin 21 maj, 2009 - 10:42

Tror att det är en bra idé :-). Man blir lätt så fixerad av den där vågen. Tycker själv att det är stressande om det gått bra en vecka för då går man runt och hoppas på samma resultat veckan efter också. Blir så himla besviken om man inte ”lyckas” leva upp till resultatet veckan innan. Trist att det blir så istället för att glädjas för att man faktiskt går ner i vikt.

Klokt av dig att ta en vågpaus och du… Du ser smal ut redan nu så gläds över hur långt du har kommit!

Svara
Trollis 21 maj, 2009 - 10:07

Klokt beslut. Tycker du har varit så himla duktig. Man blir glad och uppåt av att läsa här!

Svara
Jen 21 maj, 2009 - 08:45

Me like planen=)!!
Jättefin var du i jeansen du visade!
Kram

Svara
Di 21 maj, 2009 - 08:42

Hallå kloka du!!!
Jag måste säga att jag tror du har tagit ett riktigt sunt beslut med att dra i handbromsen lite nu, och då tänker jag faktiskt främst på det här med vågen. Att väga sig varje dag är nog farligare än vad många tror och jag brukar inte nämna det för de som gör det, men eftersom jag tyvärr har haft jobbiga ätstörningar då jag var i tonåren och hade en jäkla kamp dagligen mot vågen så vet jag hur förödande det kan bli. Det var siffrorna på den som jag varje dag styrdes av och i slutändan när min mamma fattade galoppen skickade hon vågen i soporna. Sjuk som jag var gick jag och köpte en våg i smyg som jag gömde omsorgsfullt hemma !?!!!

Efter en viss tids sjukdom fick jag dock hjälp av att ta mig ur min situation men jag är än i dag ”rädd” för vågens påverkan över mig så jag är ordentligt försiktig med att springa och väga mig varje dag för jag vet vilken makt vågen kan få över en liv, så du har verkligen gjort ett klokt val Åse!!

Jag håller ju med om att du gott och väl kan njuta och fokusera över den fina viktnedgång du haft och låt de sista kilona få ta sin tid om det är så, du har ju gjort en fantastiskt viktresa redan och du ser verkligen så fräsch och välmående ut – ta dig allt lite frihet och släpp på kontrollen!! Vem vet vad det kan göra, om ett tag kanske du hittat ny inspiration och tar de sista kilona i en rasande fart..eller oxå förblir de kvar som en del av dig.

Själv superlängtar jag tills jag landar på ca 61 – 63 kg som verkligen var min trivselvikt i så många år!

Ha det så gott nu tjejen, du är och förblir en förebild för mig och många andra och då inte bara för dina viktresor utan för just din ödmjukhet över att bara vara ”människa” med allt vad det innebär. Kramen //Di*

Svara
Ettan 21 maj, 2009 - 07:54

Hej.Det låter sunt att ta en liten paus i viktfokuseringen.
Men ändå fortsätta att tänka på att äta rätt.Det funkar faktiskt det också,

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.