Hamburgare och Coleslaw och kalajs på G!

24 januari, 2013

Gooooookväll vänner! Oj vad denna dagen försvann fort??
Jag har varit på språng mest hela dagen så inte hunnit titta in förrän nu!
I förmiddags var vi och tittade på lokal till min 40 årsfest i juni (fyller om exakt 5 månader) och den var perfekt så nu är det bokat och klart! Wohooooo! Vad sägs om denna utsikten från festlokalen??

20130124-204346.jpg

Mitt vackra Helsingborg! Utsikt över Norra Hamnen
I kväll blev det hamburgerbuffée, det äter vi ganska ofta här. Perfekt när man är oinspirerad! Jag vet inte vad det är med mig men har varit så oinspirerad av mat hela veckan! Är inte sugen på någonting tycker jag!
IMG_0327

IMG_0331

IMG_0332

På min hamburgare har jag goudaost, lök, tomat, hamburgergurka, och KAVLI hamburgerdressing med baconsmak. Bostongurka bredvid.
Coleslaw gör man ju enkelt och lätt.
Jag köper Icas egen råkostsallad med vitkål och morötter. Sedan blandar jag med creme fraiche, majonnäs, dijonsenap, salt och svartpeppar.
Coleslaw

Ca 250 gram vitkål/morötter
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Hamburgarna gör jag så här:
Hamburgare 4 stycken
500 gram naturbetes nötkött

1 ägg
1/2 dl grädde
1 msk oxfond
1 riven schalottenlök
salt, peppar, chilisauce (d’elidas)
Gonatt!! Nu kryper jag till kojs =)

25 kommentarer
0

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Nyttigt är gott! Punkt! | Tidningen Matkärlek 18 januari, 2016 - 17:00

[…] ett lager med hyvlad rödkål och toppas med olja och örtkryddor, pumpasoppa… Pizzasallad, coleslaw, fräst vitkål med ingefära och […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.