Halloumisallad till grillat

10 juli, 2014

Jag äter nästan bara goda sallader och en bit kött nu under sommaren, både hemma och borta! På sommaren vill jag inte ha tung mat med gräddig bas.
Denna salladen åt vi med lammentrecote och tzatziki i går kväll. Så gott! Prova vetja!

IMG_2747

Skriv ut

Halloumisallad till grillat

  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 15 minutes

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 pak choi
  • 10 mindre röda tomater
  • 50 gr pinjenötter
  • 1 dl svarta urkärnade kalamata oliver
  • Ruccola
  • 1 halloumi
  • olivolja, salt och peppar

Instruktioner

  1. Hetta upp en torr panna och rosta pinjenötterna.
  2. Tärna zucchini och aubergine, finhacka vitlöken. Skär ner pak choien. Fräs allt i lite olivola tills de är mjuka. Rör ner tomaterna och låt allt fräsa en stund i hop. Lägg upp på fat och blanda ner ruccolan och oliverna. Stek halloumin tills den fått fin färg och avsluta med att försiktigt röra ihop halloumin och pinjenötterna med salladen.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

IMG_2749

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Monica 11 september, 2016 - 15:16

Pak choi var inget jag fann! Kan jag byta mot något annat?

Åse 11 september, 2016 - 16:20

Du kan ta en annan kål, tex salladskål!

Kristin 16 juli, 2014 - 15:45

Åhhh, den där blir det till middag idag! Åhhhh va smarrig den ser ut. Tack snälla för all inspiration du ger! <3

Diana DeMarkey- LiveYourDreams! 10 juli, 2014 - 23:12

Åh den osten glömmer jag alltid bort! Men den är ju så got och passar till så mycket ! !

Rosa 10 juli, 2014 - 14:16

Uh, hvor ser det godt ud! Det må bestemt prøves…
Får så meget inspiration af at følge din blog. Elsker dine opskrifter og de små dagligdags historier du krydrer dem med. Har også for nylig købt din bog ”Lev gott”, og er derfra blevet motiveret til at leve med periodisk faste 16:8. Fungerer så godt!
Hilsen fra danske Rosa

Kommentarer är stängda