Halloumiburgare med citronpicklad rödlök och chilimajo

8 december, 2017

Halloumiburgare – Glutenfritt, LCHF och vegetariskt!


Happy Friday på er!
Lika pömsigt idag minsann! Hehe!
Blir ingen mysfrulle idag men väl dock lunchmöte på stan så jag spar mig. I kväll drar vi ut till våra vänner på Arilds Vingård och myser! Sover över så kan vi mysa läääänge!
I går gjorde jag en sådan god Halloumiburgare, åt nämligen en sådan tidigare i veckan när jag lunchade på KOL här i stan.
Sååååå gott ju och ett fräscht alternativ till kött, kyckling och fisk. Underbart salt och gnisslig – yammi!
Jag hade mitt ostbröd som botten och sedan fick det bli en öppen burgare!

Jag gjorde extra stora bröd istället så det passade som botten. Dela dem på tvären.

Jag köpte MAX egen som de har till sina halloumiburgare, då är de lite större och blir bra storlek men det går så klart bra med vilken halloumi som helst!

Muuuuuuuuums!!! Så gott så gott!!

Trevlig fredag på er! KRAM!!
Skriv ut

Halloumiburgare med citronpicklad rödlök, avokado och chilimajo

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2

Ingredienser

  • Ostbröd 4 stora:
  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
  • 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk chiafrön
  • 5 dl riven ost
  • Burgare:
  • 240 g halloumi
  • Krispsallad
  • 1 tomat
  • 4 gurkskivor
  • 1 avokado
  • olivolja att steka i
  • Picklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • salt
  • Chilimajo:
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl chilisås
  • chiliflakes

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
  4. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut 4 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund.
  6. Under tiden bröden är i ugnen, förbered den picklade rödlöken. Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Pressa 1 citron över och blanda med 2 nypor salt. Låt stå ett tag.
  7. Blanda ihop chilimajon.
  8. Dela halloumiburgaren i 2 delar om det är en stor bit som MAX Hetta upp en stekpanna med olivolja eller kokosolja och lägg i halloumin. När bottnen fått en gyllenbrun yta, vänd halloumiburgarna och sänk värmen. Halloumin är klar när den är gyllenbrun på båda sidor.
  9. Dela 2 ostbröd på tvären och använd bottnen. Montera först chilimajo, sedan krispsallad, tomat och gurka, halloumiburgaren och sedan avokado och picklad rödlök.
  10. Servera!

 
SparaSpara
SparaSpara





4 kommentarer

Kate 9 december, 2017 - 23:00

Meeen, hur gott ser inte detta ut..!! Max halloumi, säljs det på Ica, typ, eller…?
Kram Kate

Svara
ÅsaS 8 december, 2017 - 22:05

Dra mig baklänges så gott det där lät då! Halloumi, chilimajjo och picklad rödlök, nåt jag säkert skulle kunna äta 7 dar i veckan..😋
Njut helgen, för det ska jag!
Kram ÅsaS

Svara
MarianneK 8 december, 2017 - 19:29

Älskar Halloumi, och mer än någonsin sedan jag lärde mig ett trick av två kockar som serverar mycket medelöstern mat. Skiva upp Halloumin och blötlägg i filmjölk några timmar, eller snabbare alternativ häll kokande vatten över den, 20 min räcker. Resultatet är en mjukare ost- fortfarande gnisslig, men den klarar att vänta litet längre innan man äter den.
Absolut dina burgare i morgon Åse!

Svara
Åse 9 december, 2017 - 10:02

Oh tack för tipset! Låter toppen! Trevlig helg!

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.