Hallongrottor / Syltkakor LCHF

2 november, 2016

Nu var det längesedan här kom något sötsaksrecept, så det kändes på tiden!
Jag vill ju ge er alla alternativ och även om jag inte anser sötsaker (även de sockerfria) som direkt hälsosamma så ser jag inte det som lika ohälsosamt som sockervarianterna – min syn på saken!
För många som lägger om kosten, vad det nu beror på: Diabetes, viktminskning, IBS mage, Celiaki eller att man bara vill komma bort från mjöl och socker – så kan det vara en livskvalitet att kunna äta något sött ibland.
Såååååååå, här kommer ett UNDERBART recept på småkakor, och det på mina favoritsmåkakor: Hallongrottor!
Superenkla och snabba att göra!
Som sylt hade jag Önos sockerfria hallonsylt men man kan givetvis använda vilken hallonsylt man nu föredrar, hemmagjord t.ex eller bara färska hallon!
Detta receptet kan ni ha som grundrecept för småkakor!

012a5246

012a5261

012a5257

Mina barn gav kakorna tummen upp! KUL!
012a5263

Skriv ut

Hallongrottor / Syltkakor / Småkakor glutenfri, sockerfri, lchf

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl Ica Sötströ (mitt val)
  • 1 äggula
  • knappt 5 dl Ica mandelmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljessens + ev några droppar Stevia vaniljdroppar (mest för att balansera sötman från Ica Sötströ)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 gr varmluft.
  2. Ta fram smöret så det hinner bli mjukt.
  3. Vispa sötning och smör riktigt fluffigt.
  4. Blanda mandelmjöl och bakpulver.
  5. Vispa ner äggula och vaniljessens och till sist mandelmjölsblandningen.
  6. Lägg ett ark bakålåtspapper på en plåt och forma kakor med händerna, platta till dem och lägg på plåten. Med tummen gör en grop i varje kaka och klicka i en klick hallonsylt i varje hål.
  7. Grädda ca 15 minuter eller tills kakorna precis börja bli lite gyllene i kanterna.
  8. De kommer vara lite mjuka men stelnar när de svalnar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 20

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Mandelmusslor LCHF - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 22 september, 2018 - 13:12

[…] Tycker i allafall jag som är både socker- och mjölavsockrad haha! Jag har mitt recept på hallongrottor / syltkakor som grund men mandelmjöl tenderar till att bli lite mjukt så jag adderar till både kokosmjöl […]

Svara
Mandelmusslor LCHF - 56kilo - LCHF, Glutenfritt och Sockerfritt 31 oktober, 2017 - 14:42

[…] har mitt recept på hallongrottor / syltkakor som grund men mandelmjöl tenderar till att bli lite mjukt så jag adderar till både kokosmjöl […]

Svara
Camilla 23 maj, 2017 - 08:25

Jag bakade dessa kakor igår i två olika varianter, både som i receptet med hallonsylt men även som nötkakor med ca 505 mandelmjöl och 50% hasselnötsmjöl. Bägge två blev väldigt smaskiga och kommer att bakas igen. Men hur får jag kakor att hålla ihop bättre? Mina blev väldigt spröda och går jättelätt sönder.

Svara
Camilla 23 maj, 2017 - 08:25

Givetvis 50% mandelmjöl;-)

Svara
Åse 23 maj, 2017 - 08:38

Hej! Vad använder du för mandelmjöl? Det verkar skilja en del beroende på vad man använder, mina är lagom spröda. Du kan prova att tillsätta lite fiberhusk, kanske 1 tsk

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.