Hallonglass

8 oktober, 2013

I går svängde jag ihop detta och det blev riktigt gott! Så här kommer receptet!
ca 8 portioner
4 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
100 gram färskost
3 äggulor
ev valfri sötning
1 krm vaniljextrakt
500 g frysta, otinade hallon
Vispa grädden och creme fraichen luftiga, var för sig.
I den uppvispade creme fraichen vispa ner färskosten också.
Vispa upp gulorna med eventuell valfri sötning. Blanda ihop allt.
Hacka de frysta hallonen i mindre bitar och vispa ihop med smeten.
Fördela i portionsglas och servera omedelbart eller frys in en liten stund. Ta i så fall fram en stund innan servering!
 
IMG_2907
IMG_2909
IMG_2911
IMG_2916
 

Print Friendly, PDF & Email

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Therese Franzén 20 november, 2013 - 09:27

Ser oerhört gott ut!
Blir den lika god med krossad choklad, tro?
Tack för inspirerande blogg!

Svara
Åse 20 november, 2013 - 14:37

Jadå det tror jag allt!

Svara
Kikki 16 oktober, 2013 - 13:40

Hej Åse 🙂
Går det inte att köra detta recept i glassmaskinen??

Svara
Åse 16 oktober, 2013 - 13:41

Absolut! 🙂

Svara
Kikki 16 oktober, 2013 - 14:15

Underbart 😀

Svara
Caroline 9 oktober, 2013 - 10:13

Annie- Kolsyra går inte ut i bröstmjölken så drick på

Svara
Takbesiktning 9 oktober, 2013 - 08:39

Jätteroligt! För övrigt har du en kanonfin blogg:)

Svara
Anna 9 oktober, 2013 - 07:39

Låter så gott. Måste få fråga en sak när det kommer till mejeriprodukter. Har följt LCHF i 1 vecka nu, med din bok i högstahugg. Mår så bra och hela familjen äter gott. Men när jag ”googlar” omkring så märker jag att fler o fler verkar ta bort mejerier ur sin LCHF kost. Så för att komma igång med min viktminskning (6 kilo) bör jag också göra det, eller borde LCHF med mejeriprodukter fungera? Äter inte efterrätter eller yougurtfrukostar, men har det i maträtterna till lunch o middag. Någon som vet?

Svara
Åse 9 oktober, 2013 - 07:59

LCHF fungerar med mejeri om du följer min begränsning som jag nämner i boken dvs Max 2 dl (gärna lite mindre) om dagen. Ost används fritt.
Men försök att variera fettkällan, man behöver inte grädde/créme fraiche till alla maträtter

Svara
Johanna 8 oktober, 2013 - 22:29

Hej Åse! Tack för en bra och inspirerande blogg! Jag har en fråga till dig, min pappa 69 år gammal vill gå ner lite i vikt. Jag tycker såklart att han ska dra ner på kolhydraterna. Men han är en TOTAL novis då det gäller kost och fattar knappt att tex muffins är onyttigt. Äter mycket mackor och makaroner… Plus att han inte har så värst många recept i sin repertoar då min mamma stått för matlagningen (nu är hon sjuk och flyttat till ett hem).
Hursomhelst, har du något tips på nån bok/kokbok som mycket enkelt förklarar lchf (vad det går ut på, vad man får resp inte får äta osv) samt har väldigt basic recept? Helst färdiga menyer tänker jag mig.
Väldigt tacksam för svar!! Hälsningar Johanna

Svara
Pernilla 8 oktober, 2013 - 20:33

Mums, den måste jag testa.
Försökte mig på något liknande för ca 1 månad sedan men den blev väldigt lös men jag hade inte äggula i eller creme fraiche.i. Fast sonen tyckte om den ändå, det blev väldigt lik vanlig vanilj yoghurt fast med hallonsmak.

Svara
Annie 8 oktober, 2013 - 19:18

Åh vad gott det ser ut!
Jag gjorde en form av hallondryck igår som jag hade tänkt ha till frukost.
Hallon, vatten, sukrin, vanilj och lite lime. Var riktigt gott men jag undrar om det var så bra.
Är lite småtrött på att bara dricka vatten jämt.
Kolsyra kan jag inte dricka just nu för det går ut i bröstmjölken.. :-p
Blodsockermamma.blogg.se

Svara
Stina 8 oktober, 2013 - 18:55

Hej!
Läser din blogg varje dag och tycker den är riktigt fin! Jag har ätit lchf i två omgångar men gått tillbaka till gamla vanor efter ett tag eftersom min man inte är så intresserad. Bekymmret är att jag inte vill laga för många olika saker när jag lagar mat, han är rädd att gå upp i vikt om han fortsätter med kolhydrater och jag lagar lite fetare mat. Har du något tips på hur man kan göra för att förenkla? Jag känner att jag mår bra av lchf och att det passar mej.

Svara
Heléne Persson 8 oktober, 2013 - 17:18

Så gott! Måste testa! Kram Heléne

Svara
Julia 8 oktober, 2013 - 10:24

mums, ser jättesmarrigt ut 🙂

Svara
al68 8 oktober, 2013 - 10:04

Mums, vi gjorde din bärglass i söndag, den med youhurt, den är sååå god, gjorde även en mindre nyttig med Dulce de leche. Fast din bärglass fick bäst betyg. Är inne på min andra vecka av 5:2, känns så bra, går kanon lätt och känner mig redan lättare, inte helt fel ; )
Ha en skön dag, kram kram

Svara
Åse 8 oktober, 2013 - 10:35

Åh vad kul!! HEJA!!!

Svara

Lämna en kommentar