Hallon/Blåbärsgräddglass!

16 juni, 2009

Oj oj oj! Vilken glass jag nyss gjorde min min nya kompis!!! Följde detta recptet med lite modifikation.

4 portioner

2 äggulor
2 kapsyler av Suketter flytande sockerersättning (börja ev med lite mindre, beroende på hur söt man gillar)
Drygt 1 kryddmått ekologiskt vaniljpulver finns i välsorterade livsmedelsaffärer som Ica Maxi)
3 dl turkisk yoghurt 10%
2 dl vispgrädde 40%
2 dl tinade hallon/blåbär

Vispa gulor + socker/vanilj, blanda ner yoghurten.
Vispa grädden fluffig.
Rör ner de tinade bären i ägg/yoghurtröran och vänd sedan ner grädden och häll i glassmaskinen! URGOD grädglass på 30 minuter!
5 kolhydrater per portion – vill man ha mindre kolhydrater kan man ersätta blåbären mot endast hallon

115

29 kommentarer
0

Du kanske också gillar

29 kommentarer

Sara 25 mars, 2017 - 07:11

Den här glassen var grymt god!

Svara
Åse 25 mars, 2017 - 08:39

Kul att höra!

Svara
Emelie 18 juni, 2009 - 10:00

Ser sjuuukt gott ut.
Tyvärr ryms inte en glassmaskin i köksskåpen men det kanske man kan ändra på :-D.
KRAM!

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.