Häckebergas grovbröd

29 januari, 2010

Provade ännu ett snabbröd i går. Jag brukade ju göra Turbolimpan förr men dels tycker jag att det är för sött och så är det ju så hiskeligt många ingredienser i. Så därför tyckte jag att detta brödet verkade både gott och billigare och ännu snabbare att göra och det var en höjdare!! Oj oj, detta lär jag göra måååååånga ggr! Ett mjukt grovt bröd som är saftigt! Jag lade till 1 dl solfrofrön för det mättar längre!
Vill man inte ha solfrosfrön i så blir det 1 PP mindre per skiva.

We have a winner!!!

4 PP per skiva (20 skivor Per bröd)

9 dl vetemjöl
9 dl rågsikt
2,5 dl rågkross


1 dl solrosfrön
2 nyper salt
5 tsk bikarbonat
5 tsk bakpulver
2,5 dl ljus sirap
1 l filmjölk

Blanda alla torra ingredienser först tillsätt sedan filmjölken och sist sirapen. Smöra två avånga brödformar och strö lite havregryn i botten, fördela smeten i formarna och baka på 150 grader i ca 2 timmar. Lägg ugnsfolie på när skorpan inte behöver få mer färg.

Skiva upp och njut!

IMG_5702

IMG_5708

Jag äääääälskar hembakt bröd!
Nu ska jag njuta av min frulle, givetvis med detta brödet 🙂

57 kommentarer
0

Du kanske också gillar

57 kommentarer

Jenny H 11 april, 2012 - 18:53

Hej! Jag bakar just nu detta bröd, såg såå gott ut! Men jag undrar vad dessa PP innebär som ni skriver om.. Hur mycket är en skiva i kolhydrater?

kram kram o tack för tipset!

Svara
Åse 11 april, 2012 - 20:59

Det är gamla pro points uträkningar 🙂 viktväktarna. Här finns många gamla viktväktarrecept som inte fungerar i LCHF livsstilen. Tyvärr 🙂

Svara
EvaM 3 februari, 2010 - 21:44

Tänkte bara säga hej och tack för att du ger och har gett mig så mycket inspiration. Är from idag åter med i VV på jobbet och nu gäller det…
Tack för en fantastisk sida, underbara recept och ett stort grattis till dig och din framgång.

EvaM

Svara
Åse 4 februari, 2010 - 18:49

Kör hårt!!

Svara
Britt-Marie 2 februari, 2010 - 18:52

Bakade brödet igår. Supergott!!
Och så enkelt att göra.Gillar sådana recept.

Kram

Svara
1 3 4 5

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.