Guacamolefylld baconlindad kyckling och fiffiga nya prylar!

18 augusti, 2015

God morgon!
Ännu en sol med vackert väder!
Jag hade tänkt att jag skulle knycka några timmar på beachen i dag men det blir inget då lillskruttan fortfarande är dålig. Nionde dagen med feber, hosta och nu måste vi in med henne för att se så det inte är en lunginflammation hon har.
I går blev det guacamolefylld baconlindad kyckling, hör ni hur gott det låter!? Tro mig, det var det också! YUM!
Till det gjorde jag en Caesarsallad utan kyckling så klart 😉
Lätt som en plätt!
012A4754
012A4778
012A4789
Skriv ut

Guacamolefylld baconlindad kycklingfilé

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 3 paket bacon

Guacamole

  • 2 mogna avokados
  • Saften av 1/2 lime
  • 1 liten vitlök solo alternativt en stor vitlöksklyfta
  • flingsalt efter smak
  • Några droppar d’elidas chili sauce eller liknande stark chilisauce!
  • 1 finhackad urkärnad tomat
  • (1 handfull grovhackad koriander)
  • salt, peppar

Sallad

  • 2 romansalladshuvud
  • 1 sats Caesardressing
  • Hyvlad parmesan
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Först, gör guacamolen och caesardressingen
  2. Finputsa kycklingfiléerna och fjärilsskär dem (öppna med kniv längs långsidan)
  3. Salta och peppra insidan och lägg en klick gucca på varje kyckling. Jag hade även koriander på en del efetrsom inte alla i vår familj gillar det i guacamolen, vik över och vira 3 baconskivor runt varje filé.
  4. Grilla sedan på grill i ca 10 minuter tills baconet fått fin färg!
  5. Använder ni ugn så hade jag först stekt i het stekpanna runt om, sedan lagt över i ugnsform och stekt färdigt i 225 gr i ca 15-20 minuter.

Salladen

  1. Skär salladen i mindre bitar och skölj, slunga gärna i salladsslunga.
  2. Blanda med dressingen och hyvlad parmesan.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Jag hade beställt lite nytt hos Coolstuff, nämligen en Veggie Chopper! Sååå smidig när man vill göra grönsaksstavar! Det bästa är att barnen själva kan göra! Våra går ofta och äter gurka eller morötter som snacks.
Så nöjd! Kommer bli ett ffavorittillbehör här hemma! Älskar för övrigt KitchPros produkter! Har ju t.ex. hamburgerpressen från dem.
012A4758
012A4759
012A4766
012A4771
012A4774
Jag beställde även en Himalaya Saltsten! Ska bli såååå spännande att prova den!
Saltstenen kan man använda både kall som varm och den saltar naturligt maten! Kan användas till grillning, stekning och servering av både kall och varm mat.
Som kall kan man ha fisk, sushi eller t.ex tapas/texmex på den och servera maten snyggt med den (Ställning kan köpas till!)
Eller så kan man sakta värma upp den i grill eller ugn och sedan tillaga maten på bordet! Snyggt! Inget extra salt behövs till maten.
Saltsenen består av 100 % kristallsalt från över 180 miljoner år sedan!
Helt naturlig och utan kemikalier och tillsatser.
När stenen sedan är för tunn för att användas mer, så kan man bryta loss saltblock och lägga i saltkvarn, fiffigt va!?
Snygg present att ge bort! jag hade blivit glad av att få en 😉
012A4775
012A4777
 

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Susanne 25 augusti, 2015 - 19:03

Jag testade idag att göra caesarsalladen och herre gud vad gott! Den godaste jag ätit någonsin och då är det ändå en av mina favoriträtter. Den där såsen är helt gudomlig och jag njöt av varenda liten tugga. Är otroligt glad att jag har så att det räcker till matlåda imorgon också. Tack för ett superbra recept!

Svara
Åse 26 augusti, 2015 - 12:31

Vad härligt att det smakade!! Glad jag blir! =)

Svara
Karin 20 augusti, 2015 - 16:06

Hej. Gjorde kycklingen igår. Kan bara säga en sak: BEST EVER! Och det vara hela familjen överens om! Tusen tack Åse som föryller vår vardag ( och fest förstås)
Kram

Svara
Therése 18 augusti, 2015 - 12:58

Den där stenen verkar ju väldigt spännande och intressant! Vill hemskt gärna höra mer om den när du testat.

Svara
Jenjo 18 augusti, 2015 - 12:07

Eftersom jag älskar Caesarsallad så måste detta vara fantastiskt gott!. Får lov att prova vid tillfälle. 🙂
Kramis 🙂

Svara
Diana (La Madre) 18 augusti, 2015 - 09:55

Oj vad gott det såg ut! Avancerat men gott.

Svara
Kristin 18 augusti, 2015 - 09:48

Åhhh så smarrigt det såg ut. Älskar cool stuff. Är sugen på deras Veggie Twister, vet du hur den är? Vill göra zuchinipasta bl.a.
Tack för en bra och inspirerande blogg Kram!

Svara
Åse 18 augusti, 2015 - 09:50

Jag har den, den första jag köpte innan jag köpte en större manick så inte använt den så mycket på sisteone! Min fungerade bra! Men man måste skära zucchinin i ganska smala bitar för att den ska gå in.

Svara
Caroline 19 augusti, 2015 - 22:14

bagaren och kocken har en liten manick som ser ut som en potatisskalare som gör zuchininudlar. Tycker twistern är ganska jobbig att manövrera. Har dock inte provat min nya ”skalare”

Svara

Lämna en kommentar