Grymt god och mustig köttgryta i Crockpot

8 mars, 2017

Jag hade två fina paket ekologiskt hängmörde grytbitar som jag köpt hos Mathem i frysen som jag tog upp (Älskar att ha frysen full!) och när klockan var 10 i går förmiddag var grytan i gång i Crockpoten!
Jag tog vad jag hade hemma och det blev sååååå gott! När klockan var 19 i går kväll satte vi tänderna i den här skönheten!
Det går så klart att tillaga den här grytan på spisen. Dubbla mängden vin och vatten då och låt den puttra på låg värme i 3 timmar. När det är 20 minuter kvar lägg i syltlöken och persilja.


Redo att sättas på!

Grytan just redd med grädde och får gå 30 minuter till!

Klar!
Jag serevarde grytan med blomkålsris och en god sallad – Sååååå gott!

Skriv ut

Grymt god och mustig köttgryta i Crockpot

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • ca 1 kg fina och putsade grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 rödbetor
  • 1 vitlök solo
  • 1 stor paprika
  • 3 palsternackor
  • 1 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 lagerblad
  • 5 hackade soltorkade tomater
  • 4 msk oxfond eller 2 tärningar
  • lite soja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl syltlök
  • 2 dl grädde
  • salt, peppar efter smak
  • 1 dl hackad persilja
  • Smör att bryna köttet i

Instruktioner

  1. Bryn grytbitarna i smör i het panna. Lägg över i Crockpot.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  3. Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar/klyftor och lägg ner.
  4. Häll i vatten, rödvin, kryddor och fond. Sätt Crockpoten på 8 timmar låg.
  5. När det är 2 timmar kvar, rör ner syltlöken.
  6. När det är 30 minuter kvar rör ner grädde och persilja.

 

24 kommentarer
0

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Eva Hansen 14 januari, 2018 - 12:03

Hej Åse.
Jag är nybörjare på det här med fond och buljong:-)
4 msk fond eller 2 buljongtärningar.
Ska det vara bara fonden/tärningarna eller ska de först späs ut i vatten (som de står på fondflaskan)?
Eva

Svara
Åse 14 januari, 2018 - 12:33

Hej!, de ska ner i grytan =) behöver inte späs ut.

Svara
Henrik Edman 29 september, 2017 - 20:32

Hej. Vitlök solo – är det en klyfta eller är det en hel vitlök?

Svara
Henrik 29 september, 2017 - 20:31

Hej. Vitlök solo – är det en klyfta eller är det en hel vitlök?

Svara
Åse 29 september, 2017 - 20:34

Vitlök solo är en speciell vitlök som inte har klyftor

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.