Grymt god och mustig köttgryta i Crockpot

8 mars, 2017

Jag hade två fina paket ekologiskt hängmörde grytbitar som jag köpt hos Mathem i frysen som jag tog upp (Älskar att ha frysen full!) och när klockan var 10 i går förmiddag var grytan i gång i Crockpoten!
Jag tog vad jag hade hemma och det blev sååååå gott! När klockan var 19 i går kväll satte vi tänderna i den här skönheten!
Det går så klart att tillaga den här grytan på spisen. Dubbla mängden vin och vatten då och låt den puttra på låg värme i 3 timmar. När det är 20 minuter kvar lägg i syltlöken och persilja.


Redo att sättas på!

Grytan just redd med grädde och får gå 30 minuter till!

Klar!
Jag serevarde grytan med blomkålsris och en god sallad – Sååååå gott!

Skriv ut

Grymt god och mustig köttgryta i Crockpot

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • ca 1 kg fina och putsade grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 rödbetor
  • 1 vitlök solo
  • 1 stor paprika
  • 3 palsternackor
  • 1 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 lagerblad
  • 5 hackade soltorkade tomater
  • 4 msk oxfond eller 2 tärningar
  • lite soja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl syltlök
  • 2 dl grädde
  • salt, peppar efter smak
  • 1 dl hackad persilja
  • Smör att bryna köttet i

Instruktioner

  1. Bryn grytbitarna i smör i het panna. Lägg över i Crockpot.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  3. Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar/klyftor och lägg ner.
  4. Häll i vatten, rödvin, kryddor och fond. Sätt Crockpoten på 8 timmar låg.
  5. När det är 2 timmar kvar, rör ner syltlöken.
  6. När det är 30 minuter kvar rör ner grädde och persilja.

 


 
Nu säljer jag av kläder och accessoarer! Välkommen in till min SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

 
Mina favoritprodukter denna veckan! (annonslänkar)
24 kommentarer
3

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Eva Hansen 14 januari, 2018 - 12:03

Hej Åse.
Jag är nybörjare på det här med fond och buljong:-)
4 msk fond eller 2 buljongtärningar.
Ska det vara bara fonden/tärningarna eller ska de först späs ut i vatten (som de står på fondflaskan)?
Eva

Svara
Åse 14 januari, 2018 - 12:33

Hej!, de ska ner i grytan =) behöver inte späs ut.

Svara
Henrik Edman 29 september, 2017 - 20:32

Hej. Vitlök solo – är det en klyfta eller är det en hel vitlök?

Svara
Henrik 29 september, 2017 - 20:31

Hej. Vitlök solo – är det en klyfta eller är det en hel vitlök?

Svara
Åse 29 september, 2017 - 20:34

Vitlök solo är en speciell vitlök som inte har klyftor

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.