Grymt God Moussaka

30 augusti, 2017

Det är några år sedan jag postade det HÄR receptet på LCHF Moussaka som jag vet att många av er uppskattar.
I går gjorde jag ännu ett recept på Moussaka som blev såååååå gott! Tror personligen att jag tycker att det här är ännu godare än mitt förra =) Kanel i moussaka är ju bara magiskt gott!
Att vattna ur aubergine är enkelt genom attn låta dem gå i varmluft i ca 20 minuter. Plättlätt!



Oströran


Lite grekcypriotiskt rött vin i blev pricken över i:et!





Alla barnen åt med god aptit och äldsta sonen Nicholas åt det även till lunch idag.

Skriv ut

Grymt God Moussaka

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8 1x

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • Köttfärssås:
  • 1 kg nötfärs
  • 23 st stora aubergine
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök solo
  • 1 burk krossade tomater (Mutti är min favorit)
  • 2 msk tomatpuré
  • 
3 msk kalvfond
  • 1/2 dl rött vin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk malen muskot
  • 1/2 dl färsk hackad persilja
  • salt, svartpeppar
  • Oströra:
  • 5 dl creme fraiche
  • 150 g riven smakrik ost
  • 2 äggulor
  • salt, peppar
  • 50 g riven ost till topping
  • smör eller olivolja till stekning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 g (gärna varmluft)
  2. Skiva auberginerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem vattnas ur i ca 20 minuter.
  3. Fräs finhackad lök med finhackad vitlök. Rör ner färsen och stek i omgångar. Rör ner tomatkross, tomatpuré, kryddor , fond och vin. Låt puttra ihop.
  4. Rör ihop creme fraiche med riven ost och äggulor. Salta och peppra lite.
  5. Varva köttfärsröra, oströra och aubergine i en ugnsfast form. Avsluta med aubergine och strö riven ost över. Gratinera i ugnen i ca 40 minuter. Servera med en god fetaostsallad.

 
SparaSpara
SparaSpara


 
Nu säljer jag av kläder och accessoarer! Välkommen in till min SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

 
Mina favoritprodukter denna veckan! (annonslänkar)
14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Viveka 10 mars, 2019 - 07:17

Jag gjorde om det till vegetariskt genom att använda cornfärs som legat i soja och lite havregrädde och bytte ut Creme fraiche mot havrefraiche. Blev supersupergott! Tack för receptet!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.