Grovt LCHF Nötbröd

31 augusti, 2017

God morgon!
I går bakade jag ett såååååå gott grovt nötbröd!
Jag älskar riktigt grova bröd och blir sällan sugen på vitt fluffigt bröd. Om jag unnar mig (ja jag skriver unna för jag tycker det är SÅ gott med riktigt bröd ibland) vanligt mjölbröd ibland på t.ex hotellfrukost så väljer jag alltid ett gott, mörkt rågbröd. Yum!
Jag har inte riktigt hittat ett mörkt lågkolhydratbröd som jag gillar. Jag äter sällan lågkolhydratbröd överhuvudtaget men när jag gör det blir det fröknäcken, fröbröd, kesobröd – ni hittar mina brödfavoriter HÄR
I går till ”meliis” åt jag den här skapelsen! Ekologisk Brie, kallrökt skinka från Jakobsdal – Uuuuunderbart gott!


Valnötsbrödet är ett grovt bröd som jag lade ut för 6 år sedan och som jag igår ändrade en del i för att komma bort från de krossade linfröna. Jag blev så nöjd med resultatet!

Jag förstår att ett nötbröd inte är aktuellt för allergiker, då finns det andra bröd bland mina recept.
Man kan använda de nötter och frön som man gillar, jag valde mina favoriter och just de rostade hasselnötterna, valnötterna och solrosfröna skapade den goda mörka mustiga smaken och färgen.


Jag hade Risentas nyponskal i, det blir så saftigt och bidrar till C-vitamin – på mitt Ica Maxi finns det bland fröna!
Hittar ni inte det så fungerar receptet ändå. Fast blir bäst med 😉



Alltså ser ni så fint det blev!!



Mmmmmmmmmm!
Doften!
Jag älskar brödkryddor så det hade jag i, gillar man inte så utesluter man!


Jag skär alltid upp mina bröd med skärmaskin och så fryser jag in direkt, har aldrig bröd liggandes ute.
Jag har den HÄR skärmaskinen.





Hoppas ni gillar! Berätta gärna i så fall!

Skriv ut

Grovt LCHF Nötbröd

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 20

Ingredienser

  • 100 g rostade skalade hasselnötskärnor (Ica)
  • 50 g valnötter
  • 50 g skalade sesamfrön
  • – eller sammanlagt 150 g valfria nötter + 50 g frön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g hackad mandel
  • 50 g solrosfrön
  • – eller sammanlagt 150 g nötter och frön
  • 1/2 dl Risenta Nyponskal (inte mjöl)
  • 2,5 dl kesella, creme fraiche eller fet yoghurt (10-17%)
  • 6 ägg
  • 2 msk brödkryddor (valfritt)
  • sesamfrön till topping

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 g.
  2. Mal nötter och frön (200 g) till mjöl i mixer.
  3. Vispa ägg pösigt, vispa ner kesellan.
  4. Blanda nötmjölet med fiberhus, bakpulver, brödkryddor, hackad mandel, nyponfröskal och solrosfrön.
  5. Vispa ner nötblandningen i äggsmete. Låt svälla i 15 minuter.
  6. Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och lägg i brödform (1 liter)
  7. Häll ner smeten och sätt in i nedre delen av ugnen i 80 minuter. Stäng av värmen och låt brödet gå i ca 20 minuter på eftervärme. Låt svalna HELT innan brödet skärs upp.

 

40 kommentarer
2

Du kanske också gillar

40 kommentarer

Kerstin 22 juli, 2018 - 12:32

Har bakat detta brödet minst 10 gånger, alltid samma perfekta resultat! Tack för dina fantastiska recept!🌟🌟🌟🌟🌟

Svara
Anna Vesterberg 5 maj, 2018 - 08:50

Bästa lchf-brödet nånsin, kanske till och med bästa brödet alla kategrier! Saftigt, smakar jättegott av rostade hasselnötter 🙂 TACK Åse för det fina recptet!

Svara
Anna Vesterberg 5 maj, 2018 - 08:52

Oj, såg att det blev två kommentarer, men nu fick du betygsättning också, hehe

Svara
Åse 5 maj, 2018 - 10:18

Haha härligt! tack för det! <3

Svara
Åse 5 maj, 2018 - 10:20

💖👏🏻

Svara
Anna 24 april, 2018 - 17:00

Godaste LCHF-brödet jag ätit på mina fem år som lågkollis. Möjligtvis godaste brödet alla kategorier! Tack Åse! 😘❤️

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.