Grönt är skönt och Torsk med spenat- och feta

3 maj, 2017

Hej hej på er!
Vilket vårväder vi har! Visst blir man på så gott humör när dagarna är ljusare!?
I går eftermiddag storstädade jag här hemma, såååå skönt när det är gjort!
Nya blommor och lite nya växer följde med hem – hääääärligt! (Eller ”haaaarrlit” som vi säger i Helsingborg! hehe)




Jag älskar färska örter i kruka!
Basilika och Rosmarin ❤️




Till middag blev det en variant på den här rtten som finns i min och Annas bok LCHF 2.0 Fisk & Grönt.
 

Spansk Torsk från LCHF 2.0 Fisk & Grönt
Jag tog dock lite av det jag hade hemma och det blev så gott och fräscht!




Skriv ut

Torsk med spenat- och feta

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 800 g fryst torskfilé
  • salt, vitpeppar
  • 400 g fryst spenat
  • 1 dl finhackad lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, vitpeppar ev konc. grönsaksfond
  • 300 g fetaost
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl svarta oliver
  • kokosolja eller smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Tina torsen och låt rinna av på hushållspapper, klappa torr.
  3. Fräs spenat med finhackad vitlök och riven vitlök i kokosolja utan smak eller smör.
  4. När vätskan kokat bort, rör ner fetaost och creme fraiche och låt koka ihop ngra minuter. Smaka av med salt, peppar och eller buljong/fond.
  5. Skär torsken i portionsbitar och lägg i en ugnsform.
  6. Salta och peppra.
  7. Fördela feta- och spenatröran ovanpå och toppa med skivade oliver.
  8. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter eller till en innertemperatur på 56 gr.

 

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Elin 4 juni, 2017 - 23:19

kan man hitta receptet på fisken på första bilden? Den som det står ”spansk torsk” på?

Svara
Åse 5 juni, 2017 - 15:02

ej, ja den finns i min bok LCHF 2.0 Fisk och Grönt

Svara
Maria 4 maj, 2017 - 19:59

Tack för en trevlig blogg, läser varje dag 🙂 Skymtade ett par bestick som jag tycker är fina. Var är de ifrån?

Svara
Åse 5 maj, 2017 - 11:44

Hej! Tyvärr vet jag inte vart de kommer från!

Svara
Cherie 4 maj, 2017 - 10:42

Ja vädret här går inte att klaga på och det var till och med härligt att springa i t-shirt igår under Vår Ruset 🙂
Vilket gott recept, går det att göra på sej också tro? Har frysen full sedan vi var och fiskade hos pappa i Norge 🙂

Svara
Åse 4 maj, 2017 - 14:39

Hej! Heja, hoppas det gick bra med VårRuset! Jadå det ska gå med sej! Vilken lyx att ha egenfiskad fisk!

Svara
Cherie 4 maj, 2017 - 21:02

Det gick fint, tack 🙂 Ja det är rena lyxen att åka upp där och fylla på frysen för den fisken är så mycket godare 🙂

Svara
Ulrika 4 maj, 2017 - 10:39

Hej. Jag är en läsare som är dålig på att kommentera. Men idag tänkte jag att jag måste skicka ett tack för din fina blogg. Dina bilder i detta inlägg är väldigt fina. Blev inspirerad till att köpa hem lite nytt grönt.
Så tack för allt du ger oss läsare.

Svara
Åse 4 maj, 2017 - 11:18

Tack Ulrika! Vad roligt att höra i från dig 🙂 Tack för dina rader!

Svara
Lise 4 maj, 2017 - 07:11

Grönt är skönt🍀, härligt att få in nya gröna växter . Tallrikarna var också vackra, ska köpa liknande tallrikar👍
Kul att du hittade till min blogg👍

Svara
Carina 3 maj, 2017 - 19:25

Älskar färska kryddor jag med! Och dom med högsta kvalitet köper du på ”Tomatens Hus” i Kvistofta. Har du inte testat så kör dit jag lovar att du blir nöjd!

Svara
Camillapa 3 maj, 2017 - 13:41

Mmm, låter gott! Eventuellt skippar jag créme fraichen, tror du det fungerar?

Svara
Åse 3 maj, 2017 - 15:45

Absolut men då blir det inte så krämigt men det är ju gott ändå!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.