Grönt är skönt! Avokadosallad med bacon och sparris

13 januari, 2015

GRÖNT är skönt och en fantastisk källa till nyttigheter! Om något satsa på att välja GRÖNA grönsaker, ju mörkare de är desto mer näring. Fulla med antioxidanter, flavonoider och fytokemikalier, gott gott för hälsan!
Avokado är en av mina absoluta favoriter (en verklig superfrukt!), även om det ibland är svårt att hitta de perfekta i mognadsgrad fast jag kan alla knep att hitta en mogen avokado, ibland är alla kolsvarta i fruktdisken och även de som ska vara perfekt mogna (snordyra) är tråkiga.
Vid lunch blev det två ostbröd med ägg och min hemmagjorda majonnäs och avokado med tomat och himalayasalt.

012A5151

Till middag svängde jag ihop en magiskt god sallad! Så mycket matigare än vad den ser ut att vara! Kycklingen ligger begravd där under 😉
Skriv ut

Avokadosallad med bacon och sparris


Ingredienser

  • 1 grillad kyckling (eller två grillade kycklingfiléer
  • Sallad (Babyspenat, råa rödbetor)
  • 1 paket bacon
  • 1 knippe färsk grön sparris
  • smör
  • olivolja, balsamvinäger
  • salt, peppar
  • eko citronpeppar
  • 1 avokado

Instruktioner

  1. Stek baconet knaprigt. Skär sparrisen i ca 4-5 cm långa bitar. Stek i smör tills de fått fin färg.
  2. skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Fördela sedan sallad, kyckling, knaperstekt bacon, stekt sparris och avokado på tallrikar. Krydda och ringla lite olivolja/balsamvinäger ovanpå. Avsluta med skivad avokado.

012A5146

012A5149

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Annicka 16 januari, 2015 - 13:08

Tips! ICA har djupfryst tärnad avocado, inte alls tokig och går att snabbtina i micron om det är kris. Det går också jättebra att själv frysa in avocado i bitar för att ta fram vid behov.

Svara
Åse 16 januari, 2015 - 13:20

Bra tips!!

Svara
Rosanna 16 januari, 2015 - 00:29

Köp stenhårda avokado (omogna, alltså) och lägg i plastpåse tillsammans med ett par tomater (äpple ska också funka). Efter ett par, tre dagar är de perfekt mogna!

Svara
Åse 16 januari, 2015 - 07:15

Jag vet så gör jag ofrast fast lägger dem bara i fönstet och plockar in dem i kylskåp en efter en 🙂 nen ibland så har jag inte varit så förutseende och då är det så svårt att hitta! 🙂

Svara
Camilla p-a 15 januari, 2015 - 11:04

Vad tror du om att göra majonäs på luktfri kokosolja?

Svara
Åse 15 januari, 2015 - 11:07

Det går inte, blir alldeles för hårt, däremot så fungerar det emd MCT olja.

Svara
Camilla p-a 15 januari, 2015 - 12:18

Ok, låter bra! 🙂 är det något märke som du tycker funger/smakar speciellt bra?

Svara
Stina 13 januari, 2015 - 23:11

Tack för tipset, både enkelt och gott på en vardagskväll efter ett träningspass.
Träningspass två genomfört denna vecka. Igår hade jag ingen kraft i benen, var som spagetti och orkade inge genomföra hela Tabatapasset. Idag körde jag ett HIT-pass och benen var pigga igen. Konstigt att det blir sådär. Jag tränar ju liksom regelbundet minst 4 pass i veckan men ibland vill kroppen helt enkelt inte vara med. Ingen förkylning i kroppen och inget konstigt med maten, men håller rätt strikt just nu. Får du också ”trötta” ben ibland och vad gör du isf då?

Svara
Åse 14 januari, 2015 - 10:08

Hej Stina! Nej trötta ben, inte direkt, men visst har jag varit orkeslös i kroppen ibland när jag tränat, i mitt fall har det varit direkt kopplat till att jag slarvat med kosten och fått i mig lite för mkt ”skräp” en helg tex. Men i ditt fall kanske det var så att du var lite trött efter helgen?

Svara
Underbara Saker 13 januari, 2015 - 20:25

Smaskigt! tycker att du alltid har så bra och sunda inlägg vad gäller både kost, träning och familjeliv. Så roligt att du delar med dig! kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.