Grönsaksfyllda, saftiga nötfärsbiffar

16 februari, 2016

Hej raringar!
Ja i dag är en ny dag! Humöret är mycket bättre, tack för pepp! ❤️
Dock är både jag och Alice krassliga nu, jag har hostat hela natten och Alice har feber och halsont/tjock i halsen. Vabruari är en kul månad – not!
Nåja, jag får acceptera läget – blir inte mycket träning just nu men jag kommer igen när jag är helt frisk!
Det blir en lugn vecka som tur är, så jag ska göra mitt bästa att äta bra och vila.
Köpte ett gott Te på NK i Sthlm som jag ska ta mig en kopp av nu.

012A0046

Jag vet inte hur era barn är men mina yngre är rätt kinkiga när det gäller grönsaker.
I går när jag gjorde nötfärsbiffar så slängde jag ner en hel drös med grönsaker och det blev sååååå gott och kidsen slukade biffarna och tyckte de var jättegoda!
012A0003

012A0010

012A9993

Jag serverade med ugnsrotade grönsaker och en enkel gräddsås.

Till det sockerfri lingonsylt och saltgurka 🙂
012A9996

Skriv ut

Grönsaksfyllda, saftiga nötfärsbiffar

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo nötfärs, gärna eko eller naturbetes
  • 1 riven gul lök
  • 2 ägg
  • 4 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 1 handfull finhackad blekselleri
  • 1 riven morot
  • 2 msk konc. kalvfondfond
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 gr.
  2. Blanda ingredienserna till biffarna och stek i ganska het värme i smör.
  3. Stek endast biffarna så de får fin färg, de ska gå klara i ugn sedan.
  4. Sätt in i ugnen i ca 15 min.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Maria 28 april, 2016 - 19:33

Hej
Dessa gjorde jag idag…..gud så goda. Använde dock rotselleri istället, gillar den smaken bättre.
Nu har jag ett gäng som kan frysas in också 🙂
Ja såsen kanske ett recept finns på?
Go torsdags kväll 🙂
// Maria

Svara
Åse 29 april, 2016 - 17:27

Härligt att det smakade! Såsen är en vanlig gräddsås/brunsås, du hittar nog om du använder sökfältet på startsidan 🙂

Svara
Ulrica 17 februari, 2016 - 14:02

hejt så tacksam för dina ideer och recept men saknar att det inte står innehåll i dina recept alltså protein kolhydrat mm kram ulrica

Svara
Åse 17 februari, 2016 - 14:07

Hej Ulrica! Det går enkelt att ta ingredienserna och klistra in på kostbevakningen.se 🙂
Jag räknar inte kolhydrater etc själv och vill inte heller uppmuntra till att göra det därför innehåller de flesta recept inte det. En del recept är uträknade dock. Jag väljer att använda bra råvaror istället som är naturligt låga i kolhydrater och socker men näringstäta.

Svara
Svenya 16 februari, 2016 - 15:07

Ser så gott ut! Hur gjorde du såsen???

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.