Grönpeppargryta (slowcooker)

av Åse

God förmiddag FREEEEEEEDA! 💕
Här hemma är det fortfarande snorigt, hostigt och renoveringsstök (och min stukade pekfinger gör fortfarande ONT!) men förhoppningsvis är slutet bakom hörnet!
Jag hade ju lovat er receptet på den här grytan redan i förrgår men så blev det Alla-Hjärtans kväll (har recep till er!) och sedan i går var jag på en superinspirerande bloggfrukost i Lomma i går (berättar sen!) och poff var det kväll men allt vad det innebär så nuuuuuuuu ska ni få det.
Jag gjorde min gryta i Crockpot  men så klart går den att göra på spisen också.

Grytan!
Enkelt att svänga ihop och sedan sköter den ju sig själv!
Jag hittar mina grytbitar hos MatHem, dessa från Styckmästarn tycker jag är i bra kvalitet utan massa extra fett och senor.8 timmar senare är möret såååå mört och såsen to-di-for!
Älskar grytor!
Jag serverade rotsellerimos till och så klart SALTGURKA som jag alltid har till köttgryto. Mumma!


Jag gillar framträdande grönpepparsmak, ni får anpassa mängden efter eget tycke och smak!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grönpeppargryta (slowcooker)


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor eller 1 vitlök solo
  • 2 dl vatten
  • 1 dl mörk balsamvinäger eller rött vin
  • 1,5-2 msk mortlad grönpeeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tärningar köttbuljong eller fond
  • 2 msk tamari soja
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl creme fraiche
  • smör att bryna köttet i
  • 2 dl syltlök

Instruktioner

  1. Bryn köttet i smör i het panna, lägg över i grytan.
  2. Skala och klyfta löken, skala morötterna och skär i stavar.
  3. Mortla grönpepparen och lägg allt utom syltlök och creme fraiche i grytan. Kör allt i crockpot / slowcooker i 8 timmar (low på crockpot) alternativt i 1,5 timmar på spisen. Smaka av med salt och eventuellt mer grönpeppar. När det är 30 minuter av tillagningstiden, rör ner creme fraiche och syltlöken rörs ner precis innan servering.
  4. Servera med valfritt tillbehör.

Hoppas det smakar! KRAM!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

17 kommentarer

Yasmine 27 juni, 2022 - 11:22

Gjort denna en gång tidigare och ska göra den idag igen. Älskar grönpeppar och att den känns kryddig. Annars tappar grytor lätt smak i slowcooker. Rekommenderas starkt!

Svara
Yasmine 11 juni, 2021 - 12:38

Så gott! Jättebra recept. Smaken var väldigt bra när det gått 8 timmar, men hällde i lite kalvfond och lite mer grönpeppar bara för att få lite mer smak av det. Men riktigt bra, en av de bästa grytor jag testat i slow cooker 👏🤗

Svara
Kerstin Paulsson 25 februari, 2018 - 22:06

Hej!
Är det fläsk eller nötgrytbitar?

Svara
Åse 26 februari, 2018 - 08:50

Jag använder grytbitar av nöt.

Svara
Anna 17 februari, 2018 - 11:40

Exakt hur länge ska syltlöken gå med i grytan?

Svara
Åse 17 februari, 2018 - 11:41

Det står i receptkortet 🙂

Svara
Eva 16 februari, 2018 - 22:21

Detta låter ju mums. Får testa på spisen då jag inte har en slow cocker. Lergrytan funkar också kanske?
Ska det verkligen vara 1,5 dl balsamvinäger? Låter mycket för den är väl ganska stark i smaken? Tänkte så det inte ska vara 1,5 msk:-)) kram

Svara
Åse 16 februari, 2018 - 22:22

Yes 1,5 dl! Tom mer!
Nä inte skarp! Söt och mjuk i smak!

Svara
Gittan 16 februari, 2018 - 20:38

Har läst vissa recept där man alltid ska tillsätta dijonsenap sist, ska det ändå va med från början?

Svara
Åse 16 februari, 2018 - 20:50

Yes

Svara
Agneta 16 februari, 2018 - 14:39

Hej, vilket märke köper du på Balsamvinägern? Tycker oftast den har för skarp vinägersmak.

Svara
Åse 16 februari, 2018 - 16:43

Jag brukar köpa olika, gärna dyrare italienska!

Svara
Monika 16 februari, 2018 - 12:21

Smidigt med två funktioner i en mackapär! 👍🏻 Det blir att beställa den. Tack för alla bra tips du delar med dig av!
Trevlig helg!

Svara
Alena 16 februari, 2018 - 11:55

Hej! Vilken inställning tar man i crockpot – high eller low? När ligger du syltlök (gärna recept på det) och creme fraiche i? Tack!

Svara
Åse 16 februari, 2018 - 11:58

Hej! Uppdaterat inlägget + receptkortet med mer info.

Svara
Alena 16 februari, 2018 - 12:18

Tack! Har du en recept för syltlöken? Eller köper du färdig?

Svara
Åse 16 februari, 2018 - 12:22

Köper färdig! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!