Grönpeppargryta (slowcooker)

16 februari, 2018
Inlägget innehåller annonslänkar till Ellos

God förmiddag FREEEEEEEDA! 💕
Här hemma är det fortfarande snorigt, hostigt och renoveringsstök (och min stukade pekfinger gör fortfarande ONT!) men förhoppningsvis är slutet bakom hörnet! 
Jag hade ju lovat er receptet på den här grytan redan i förrgår men så blev det Alla-Hjärtans kväll (har recep till er!) och sedan i går var jag på en superinspirerande bloggfrukost i Lomma i går (berättar sen!) och poff var det kväll men allt vad det innebär så nuuuuuuuu ska ni få det!
Jag gjorde min gryta i slowcoocker men så klart går den att göra på spisen också. Och apropå slowcoocker så måste tipsa er om den här mackapären! Ni vet att jag älskar slowcooking och sousvide och jag har en hel del recept för Crockpot (slow coocker) och Sous Vide bland recepten.
Den här är en allt-i-ett maskin! Sk. multicoocker och ni har både slowcooker, sous vide OCH andra funktioner!
 
Youtubeklipp här: här
Jag har haft maskinen sedan december och använt den till både slowcoocking och sous vide flera ggr! Har avvaktat med att tipsa om den efetrsom den dels varit slut i lager men sedan för att jag framför allt ville prova igenom sous vide funktionen, att temperaturen stämde etc. 


Jag är supernöjd och jag tycker det är ett riktigt bra köp för er som inte vill ha två maskiner!



Grytan! 
Enkelt att svänga ihop och sedan sköter den ju sig själv!

Jag hittar mina grytbitar hos Mathem, dessa från Styckmästarn tycker jag är i bra kvalitet utan massa extra fett och senor! 

På den här pottan så väljer man inte high eller low som man ofta gör i Crockpot utan man väljer bara Slow Cook så är den inställd på 6 timmar, misstänker att det är något mellanting mellan low och high. Man kan ändra + eller – och jag valde 8 timmar (motsvarande 8 timmar low) eftersom jag ville ha köttet så mört som möjligt!

8 timmar senare är möret såååå mört och såsen to-di-for!
Älskar grytor!
jag serverade rotsellerimos till och så klart SALTGURKA som jag alltid har till köttgryto. Mumma!


Jag gillar framträdande grönpepparsmak, ni får anpassa mängden efter eget tycke och smak!
Skriv ut

Grönpeppargryta (slowcooker)

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor eller 1 vitlök solo
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl mörk balsamvinäger
  • 1,5-2 msk mortlad grönpeeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tärningar köttbuljong eller fond
  • 2 msk tamari soja
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl creme fraiche
  • smör att bryna köttet i
  • 2 dl syltlök

Instruktioner

  1. Bryn köttet i smör i het panna, lägg över i grytan.
  2. Skala och klyfta löken, skala morötterna och skär i stavar.
  3. Mortla grönpepparen och lägg allt utom syltlök och creme fraiche i grytan. Kör allt i crockpot / slowcooker i 8 timmar (low på crockpot) alternativt i 1,5 timmar på spisen. Smaka av med salt och eventuellt mer grönpeppar. När det är 30 minuter av tillagningstiden, rör ner creme fraiche och syltlöken rörs ner precis innan servering.
  4. Servera med valfritt tillbehör.

Hoppas det smakar! KRAM!

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Kerstin Paulsson 25 februari, 2018 - 22:06

Hej!
Är det fläsk eller nötgrytbitar?

Svara
Åse 26 februari, 2018 - 08:50

Jag använder grytbitar av nöt.

Svara
Anna 17 februari, 2018 - 11:40

Exakt hur länge ska syltlöken gå med i grytan?

Svara
Åse 17 februari, 2018 - 11:41

Det står i receptkortet 🙂

Svara
Eva 16 februari, 2018 - 22:21

Detta låter ju mums. Får testa på spisen då jag inte har en slow cocker. Lergrytan funkar också kanske?
Ska det verkligen vara 1,5 dl balsamvinäger? Låter mycket för den är väl ganska stark i smaken? Tänkte så det inte ska vara 1,5 msk:-)) kram

Svara
Åse 16 februari, 2018 - 22:22

Yes 1,5 dl! Tom mer!
Nä inte skarp! Söt och mjuk i smak!

Svara
Gittan 16 februari, 2018 - 20:38

Har läst vissa recept där man alltid ska tillsätta dijonsenap sist, ska det ändå va med från början?

Svara
Åse 16 februari, 2018 - 20:50

Yes

Svara
Agneta 16 februari, 2018 - 14:39

Hej, vilket märke köper du på Balsamvinägern? Tycker oftast den har för skarp vinägersmak.

Svara
Åse 16 februari, 2018 - 16:43

Jag brukar köpa olika, gärna dyrare italienska!

Svara
Monika 16 februari, 2018 - 12:21

Smidigt med två funktioner i en mackapär! 👍🏻 Det blir att beställa den. Tack för alla bra tips du delar med dig av!
Trevlig helg!

Svara
Alena 16 februari, 2018 - 11:55

Hej! Vilken inställning tar man i crockpot – high eller low? När ligger du syltlök (gärna recept på det) och creme fraiche i? Tack!

Svara
Åse 16 februari, 2018 - 11:58

Hej! Uppdaterat inlägget + receptkortet med mer info.

Svara
Alena 16 februari, 2018 - 12:18

Tack! Har du en recept för syltlöken? Eller köper du färdig?

Svara
Åse 16 februari, 2018 - 12:22

Köper färdig! =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.