Grillad torsk med dillsås och jordärtskockor + en fiiffg pryl!

2 juli, 2014

God middag på er! Lite lustigt väder har vi här, soligt och varmt men för en stund sedan stod regnet som spön i backen! Nåja, jag tycker att vi har haft en relativt fin vår och sommar hittills! men lite strandväder är ju så klart att önska!
Jag älskar verkligen fisk och är det något som jag tycker att alla som har eller har haft problem med vikten ska införa så är det mer fisk och skaldjur! Det är bra fetter som är gynnsamt för både hälsa och vikt och det finns indikationer som visar att omega 3 / omega 6 balansen är viktig när det kommer till mättnadshormoner leptin som ju är en viktig nyckel när det kommer till vikten.
Nåja, ni ska få receptet här längre ner på den goda midagen vi åt i går!
Men först så måste jag bara visa denna fiffiga prylen som är en räddande ängel för mig!
Jag använder mycket färska kryddor, det är ju sååååå mycket godare än torkade och ser så mycket godare ut också att smycka maten med färska örter.
Hur som haver, jag vet inte hur många kryddor jag får kasta efter några dagar då de är vissna och trötta. 
TADAAAAA!!! Herb Savor Örförvaring – Hur genial som helst! och snygg dessutom! 299:- på Coolstuff.se
Kryddorna behåller sin fräschhet och förvaras enkelt i kylskåpet. Hett tips till er!


IMG_2471

IMG_2474

Överbliven dill som nu håller sig fräsch i kylskåpet tills nästa gång jag behöver den!
 
Så, över till receptet!
I stället för potatis så ugnsbakade jag jordärtskocker som vi i min familj, tom tycker är godare än potatis!
Hälften så mycket kolhydrater och järn, kalcium och kaliumrika! De är även inulinrika som hjälper till att reglera blodsockret.

Jordärtskockan är en ört, släkt med solrosen.
Jag behandlar dem som potatis, skrubbar dem, penslar med olja, kryddor och in i ugnen 225 grader i ca 35 minuter!
IMG_2477

 
Torsken saltar och pepprar  jag och penslar med olja. Jag använder MCT olja mycket nu! (läs mer om MCT på länken)
MCT är den korta till medellånga fettsyran som finns i kokosfett, en fettsyra som inte lagras i kroppen utan utvinns till energi direkt. 
Torsken lägger jag på oljepenslat aluminiumfolie och grillar i Webern, 52 grader innertemp och den blir perfekt! Tar bara några minuter.
 

IMG_2479

IMG_2481

IMG_2482

IMG_2484

Skriv ut

Dillsås till fisk

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljong
  • 1 kruka dill
  • salt, peppar
  • lite pressad citronjuice
  • ev lite redning (conjacrot eller arrowrot)

Instruktioner

  1. Koka upp grädden, creme fraiche med fiskbuljongen, vispa ner vin och citronjuice och hackad dill.
  2. Red eventuellt lite.
  3. Smaka av med eventuellt salt, vitpeppar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Catherine 3 juli, 2014 - 18:02

Tack för ännu ett kanonrecept! Dock undrar jag över en sak du skrev, nämligen att vi bör äta mer fisk och skaldjur pga de nyttiga fettsyrorna som också kan hjälpa vid viktproblem. Gäller inte det i första hand feta fiskar och skaldjur som lax, makrill och ål? Eller funkar det lika bra med torsk och räkor?

Svara
Åse 3 juli, 2014 - 18:05

Främst fet fisk! Men skaldjur innehåller selen som är en ytterst viktig antioxidant. Magra fiskar innehåller E och D som är bra för oss.

Svara
Carolina 3 juli, 2014 - 00:46

Ser helt underbart ut! Brukar rosta jordärtskockor i ugnen. Koka 15 minuter, sen dela dem på två, hälla olja och salt på, sen ugnen på grill i tio miner. SEEEEEN käka! Kan äta utan protein till, haha. Det blir perfekt när man delar dem också, man slipper skala, eftersom man kan gröpa ur dem med sked efter ugnsrostning.
Rekommenderas varmt iaf 🙂

Svara
miagnilla 2 juli, 2014 - 15:27

Oj vad många tips du levererade idag Åse! Tack för det! Har precis köpt 5 st krukor med diverse örter som jag har i en zinklåda på diskbänken – i kylen dör de ju direkt!
Och MCToljan ska jag oxå skaffa hem 🙂
Kram till dig!
M

Svara
Erika 3 juli, 2014 - 14:24

Ja! På vår Maxi står det en lapp vid kryddorna att de inte gillar kyla. Håller sig bäst på köksbänken där de också är väldigt vackra som dekoration!

Svara
Åse 3 juli, 2014 - 14:42

Jag har aldrig lyckats få mina kryddor fina så länge som 3 veckor!?? Dillen är trött och hängig bara dagen efter tycker jag. Nu är den superfin i kylskåpet i Herb savorn! Yippie!

Svara
Anna 2 juli, 2014 - 13:39

Hej Åse,
Litet tips angående färska kryddor – frys dem.
Det gör jag alltid, och närhelst jag behöver kryddor så tar jag fram ur frysen och klipper ner i soppor, såser, sallader, osv.
Ha en fortsatt fin dag!
Anna

Svara
Åse 2 juli, 2014 - 13:40

Också ett bra tips!! tack!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.