I går grillade vi ryggbiff till middag. Ack så gott!! Köttet blev perfekt och marinaden var sjukt god, blev så god smak på köttet!
Vi har en Weber gasolgrill och så här gjorde jag:

Marinad:

1 dl neutral rapsolja
1/2 dl sweet chilisause
1/2 dl tamarisoja (eller annan kinesisk soja)
3 rivna vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
ca 1 tsk malen Santa Maria BBQ & GRILL MESQUITE

Låt köttet marinera i plastpåse i några timmar.
Stek sedan köttet på hög värme med öppen lucka i någon minut på båda sidor för att få yta, stäng sedan luckan och låt köttet grilla i 5-6 minuter beroende på tjocklek. Skär med kniv för att se hur färdigt köttet är.

Jag serverade med smörslungad brysselkål, vitlöksbea, fetaostsallad och grillad knipplök.

MUMS!!

IMG_2148
IMG_2150

LOADING..