Grillad kycklingfilé med gräddig vitlökssås

5 januari, 2012

I dag blev det rester till lunch och majgadd så mätt jag är! Jag äter ju oftast bara två gånger per dag (frukost och middag) och klarar mig bra på det.
Det var en rätt från Airams och Annika Dahlqvists kokbok, så god!

4-6 portioner

6 kycklingfiléer
klyftor från en hel vitlök
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt, peppar, rosmarin, soja

Stek kycklingfiléerna och vitlöksklyftorna i rikligt med smör , salta och peppra. Efterstek kycklingen i 200 grader en stund. Under tiden, ta upp hälften av vitlöken och vispa ur pannan med grädde och smör, rosmarin och en skvätt kinesisk soja. Mixa med stavmixer så vitlöken finfördelas i såsen. Servera kycklingen med såsen, valfritt tillbehör och vitlöksklyftorna. GOTT!!

Liten Vilde sussar sött bredvid mig i soffan

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

irene 16 januari, 2012 - 19:00

fasen va sugen man blir på allt du gör!!!!
vem behöver en kokbok när man har dig att tillgå!!!!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.