Grillad kyckling med rödbets-och chevresallad

1 juni, 2016

Good middag!
Ännu en vacker dag! Kan Junimånad börja bättre än så här egentligen?
Jag har precis kört en runda i hemmagymmet, en bra start på en ny månad!
Maj var en bra månad träningsmässigt. Jag slutade med BBG då min höft inte klarar av den high reps typen av träning med många upphopp etc så nu är jag tillbaka till ren tung styrketräning.
Känns som ett bra beslut!
 

IMG_0126

Mitt hemmapass:

  1. 15 min PW lutande på löpbandet
  2. Squat med press
  3. Bulgarian split med hantlar
  4. Raka Marklyft viktstång
  5. Biceps + Arnold Press
  6. Hantlar Sol
  7. Tricepspress stående
  8. Bröstpress bänk
  9. Pullover bänk
  10. Framåtböjd rodd skivstång
  11. Puls Crunches på bänk
  12. Funktionella crunches
  13. Sidoböj viktskiva

Nu ska jag se till att få i mig lite brunch, omnomnom!
Loungehörnan tar vid! Lär nog bli så gott som klart denna veckan.
Våra nya utemöbler till baksidan kommer i morgon, bort med rottingmöblerna!

012A5931

I går kväll blev det marinerad grillad kyckling med ugnsrostade rödbetor, chevre och valnötter med lite ringlad honung över – Alltså sååååå gott! Och grymt bra mat!
Marinad till kycklingen:
1/2 dl olivolja
1/2 dl soja

1/2 dl mörk balsamvnäger
1 msk torkad rosmarinn
salt, peppar
Marinera i någon timme. Grilla sedan på medeltemperatur med locket stängt på grill (vi har gasolgrill) ca 6 minuter på varje sida! Så många som grillar för länge och på för hög värme!
Låt vila sedan i aluminiumfolie i ca 10 minuter (VIKTIGT för saftig kyckling!)
Rödbetssalladen:
färska rödbetor
chevre skruren i skivor
valnötter

blomsterhonung (eko)
spröd salladsmix
balsamvinäger
salt & peppar eller italiensk salladskrydda
Skala rödbetorna och klyfta dem, ringa olivolja och lite salt över.
Grilla i ca 20-30 minuter i 200 gr.
Fördela skivor av chevre över och låt grilla de sista 5 minutrarna.
Lägg salaldsmixen på tallriken, ringla lite balsamvinäger över, sedan rödbetorna/chevren och toppa med grovhackade valnötter och lite ringlad honung.
012A5946

Smaklig spis!

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Anna 9 juni, 2016 - 11:24

Ska fira vår lilla Agnes Juni som fyller 7 på lördag så blir det absolut grillad kycklingfilé & Chevré sallad!
Kram

Svara
Malin 6907 3 juni, 2016 - 07:58

Kör oxå vanlig tung styrketräning fast på gym. Får inte plats m det hemma
Så god maten ser ut. Den salladen måste jag testa ??

Svara
Otto 2 juni, 2016 - 22:16

Blev sugen på den där rödbets- och chevre kycklingsalladen nu 🙂

Svara
Ulrika 2 juni, 2016 - 20:29

Tack för svar. Får bli en av vardera så får dagsformen avgöra vad man är sugen på.

Svara
Jeanette 2 juni, 2016 - 16:09

Så fräscht det ser ut, perfekt nu i värmen.

Svara
Jeanette 1 juni, 2016 - 21:13

Åh så gott, det får provas nån dag:)
Skulle vilja att du visade några av dina övningar, vet inte vad allt betyder…:)
Tack för dina härliga inlägg<3

Svara
Åse 2 juni, 2016 - 08:36

Jadå kan jag göra en dag =)

Svara
Ulrika 1 juni, 2016 - 19:22

Detta får bli lördagens middag. Tänkte servera vin därtill, skulle du välja vitt eller rött? Vill du, får du gärna ge något tips, om du har något du tycker skulle passa.

Svara
Åse 2 juni, 2016 - 08:43

Jag hade valt ett rött Rioja med mkt syra eller ett vitt som Rapaura Sauvignon blanc =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.