Grekisk vegetarisk pizza på blomkålsbotten

6 mars, 2014

I går kom svärmor på besök och jag gjorde en härligt smarrig glutenfri pizza på blomkålsbotten. Så gott!!
Om du är skeptisk mot en pizza botten på blomkål (som jag länge var!) så måste du prova! Du kommer bli förvånad att det inte alls påminner om blomkål!
Först, riv blomkålen i matberedare så fint det bara går.

IMG_7884

 
På pizzan hade jag: pizzasås, mozzarella, feta, sparis, tomat, rödlök, oliver, kronärtskocka
IMG_7886

 
Och denna underbara kryddan! MUMS!
IMG_7887

 
Perfekt pizzadeg!
IMG_7888

 
Färdig! Lite tzatziki till det sedan. Omnomnom!
IMG_7893

IMG_7906

 
Skriv ut

Grekisk vegetarisk pizza på blomkålsbotten

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 30

Ändra antal portioner

Ingredienser

Pizzabotten

  • 1 mediumstort blomkålshuvud
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost (jag hade hälften parmesan, hälften mozarella)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 12 tsk heureka krydda alternativt valfria örter

Topping

  • Pizzasås
  • Mozzarella
  • Fetaost
  • rödlök
  • tomat
  • grön paprika
  • Kalamata oliver
  • grön sparris
  • Inlagd kronärtskocka
  • Efter gräddning, färsk rosmarin

Instruktioner

  1. Riv blomkålen (utan stam och blad) i matberedare till fint mjöl.
  2. Mikra i 8 minuter, låt svalna.
  3. I en handduk, vrid ut så mycket vatten du bara kan! (Jag ber min man göra det hehe)
  4. I en skål, blanda blomkålen, ägg, ost och kryddar och forma till en deg.
  5. Platta ut degen på bakpapper.
  6. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul.
  7. Addera till din pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter. Smaklig spis!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4


Nu säljer 56kilo, familjen och några vänner kläder och accessoarer. Välkommen in till 56kilo SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 
42 kommentarer
2

Du kanske också gillar

42 kommentarer

Pizza med tryffelcreme och bresaola och Pizzaplåt! - 56kilo.se - En mat & Inspirationsblogg 18 februari, 2019 - 15:34

[…] Jag ska prova min fathead botten som ju är glutenfri och låg i kolhydrater också på den men först ut var en vanlig deg! Förresten ni kan ju så klart använda detta receptet på pizzatopping på min fathead botten eller varför inte på min blomkålsbotten? […]

Svara
Blomkålspizza (LCHF) – Minus47kilo 18 februari, 2019 - 15:21

[…] När det gäller pizza finns det faktiskt ett flertal olika alternativ som är LCHF-vänliga. Vi har testat de flesta men faller tillbaka på tre olika och detta är en av de – blomkålspizza. Receptet på botten kommer från 56kilo. […]

Svara
The search for the perfect Pizza botten – No Junk Kiruna 3 juli, 2017 - 15:56

[…] som jag hittills gillat bäst är pizzabotten gjord på blomkål och botten gjord på […]

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.