Gratinerad baconfylld kyckling

21 juni, 2012

Man tager vad man haver blev det i kväll och det blev riktigt bra!

4 kycklingfiléer
1/2 bit parmesan (sammanlagt)
1 paket bacon

1/2 vitkål
tamarisoja
salt, peppar

2 dl turkisk yoghurt, eller creme fraiche
2 msk pesto
ca 1 dl riven parmesan

Sätt ugnen på 200 grader. Rensa filéerna, salta och peppra och stek dem på båda sidorna så de får fin färg. Lägg över på skrbräda. Klipp baconen i bitar och stek knapriga. Snitta kycklingen på längden och fyll filéerna med baconet, lägg över i ugnsform. Riv parmesanen och ta en näve riven parmesan och fördela över varje kycklingfilé. Gratinera i ca 20 minuter,

Strimla under tiden vitkålen och stek i kokosfett eller i smör, häll en skvätt soja över, salta och peppra och låt vitkålen bli mjuk på medelstark värme.
Blanda ner resterande parmesan i turkisk yoghurt eller creme fraiche, krydda med pesto och salt och peppar.
Servera kycklingen skuren i skivor på en vitkålsbädd med pesto-parmesanröran! Yummie!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

7 kommentarer

A-K 24 juni, 2012 - 21:55

Tack för ännu ett gott recept har precis avnjutit det! Jag har följt din blogg nu i drygt en månad, lika länge som jag varit på LCHF-banan igen…:-) Vill tacka för en inspirerande blogg med många goda recept som jag testat. Du är en riktig inspirationskälla. Grattis på födelsedagen!
//A-K

Svara
Åse 25 juni, 2012 - 13:03

Tack!!! =))

Svara
Pornpimol 21 juni, 2012 - 22:44

Jag vill önska dig en riktigt härlig midsommar! Den senaste tiden har det varit rejält stressigt runt mig och jag har haft svårt att äta rätt pga många olika anledningar 🙁 Jag vill bara rikta ett stort TACK till dig och din inspirerande blogg där jag alltid ser hopp (om så i horisonten) om att hitta fokus igen.

Här ger jag dig ett middagstips som tack 😉

Kycklingfilé stoppad med en ”stav” halloumi och färsk basilika. Salta och peppra lite och vira runt Seranoskinka. Ugnsteks i lite olja. Servera kycklingen med Ajvarsås som består av 2dl creme fraiche, 1dl ajvar, 1 vitlöksklyfta+salt. Kall eller varm är lika gott. Jag gör även parmesandip till detta där jag finriver parmesan i creme fraiche + lite salt. Andra tillbehör är du ju expert på 🙂

Hoppas att du vill prova detta.
Ha det bäst!
Hejhej!

Svara
Åse 21 juni, 2012 - 23:22

Nomnom, jag har gjort varianter av allt de du nämner, mina favoritingredienser om man säger så ;))
Stor kram och hoppas att du får njuta dessa dagar och att du får varva ner och känna lugn!

Svara
Annika 21 juni, 2012 - 19:31

Min svärmor blandar parmesan i smör och har till grillat. Supergott!

Svara
Åse 21 juni, 2012 - 20:10

Gott tips!!!

Svara
Sara 21 juni, 2012 - 14:15

Åh så gott det såg ut =)

Svara

Lämna en kommentar