Grahamscones

13 maj, 2010

Mums! Dessa var tom godare än dinkelsconsen! Gott Gott!
Tog 20 minuter att göra, inkl gräddning!

4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk sirap
3 dl filmjölk


Pensling: 1 ägg, vallmofrön

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna och sedan filmjölk och sirap, rör ihop.
Klicka ut på bakplåt med bakplåtspapper, pensla med äg och strö över vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen och låt sedan svalna en stund innan de skärs upp. Njut!

För dig som räknar Pro Points:
4 PP per bulle (9 bullar)

20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

susannelotus 22 juni, 2010 - 22:10

gjorde dom till frukost-var supergott!! moffade i mig 2 st :0)

Svara
Anita 28 maj, 2010 - 21:47

I kväll blev det scones med kaffe till. Helt underbara! 🙂 Tack för receptet.

Svara
Theresia 17 maj, 2010 - 20:49

Dessa blev helt underbart goda.
Det går lika bra att pensla dem med vatten för äggallergiker.

Svara
Åse 17 maj, 2010 - 21:01

Absolut! Man beh egentligen inte pensla med ngt alls, roligt du tyckte om dem!

Svara
Chrissan74 16 maj, 2010 - 10:09

Har dessa i ugnen nu!
Tusen tack för recepttipset! 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.