Gräddkolaglass med pecannötter – Sockerfri

2 oktober, 2017

Hej vänner!
Sitter här halvt bedövad i ansiktet efter tandutdragning (visdomstand) och lagning på andra sidan.
Tur jag åt ett skrovmål till lunch efter gymmet!
Det får nog bli glass till middag idag! haha! Tur jag har kvar citronglass 😉
Söta ni är som skrivit så mycket fint idag till förra inlägget!
Det var verkligen inget fiskeri efter beröm och jag förstår att det inte alltid är så självklart att kommentera och man har ju inte alltid något att säga / skriva. Sedan så ska jag ju inte sticka under stol med att det inte alltid är så motiverande och roligt när det är knäpptyst i kommentarsfältet men jag vet ju att ni uppskattar och tycker om att besöka bloggen annars hade ni ju inte läst ❤️

Huruvida man ska äta söta smaker på LCHF (och sedan vanligt socker eller sötningsmedel) tvistar de lärde om och som ni vet så tycker inte jag att saker är svarta eller vita, vi är individer och det finns inga regler.
Man får helt enkelt se vad som fungerar för en själv och ens mål.
Vi är designade till att vilja ha söta smaker och i min livsstil så hjälper det mig att fortsätta nå mina mål när jag kan äta lite sött emellanåt och med betoning på emellanåt.


Däremot som nu när jag formtoppar så väljer jag bort allt som höjer insulinet och därför så väljer jag sockerfritt. Och yes, jag har mätt både ketoner och blodsocker och det påverkar inte det hos mig. Inte heller får det mig att vilja äta mer som riktigt socker skulle gjort.

I lördags så var vi hos syrran och jag gjorde den här smarriga glassen, sååååååå gott!
Först kokade jag kolan (recept HÄR) – Jag kokade kolan tills den började tjocka, ca 20 min.


Man kan faktiskt lägga ner pekannötterna i kolan först kom jag på nu, det kan nog bli riktigt bra! TIPS!


Den avsvalnade kolan ringlade jag sedan ner i glassmeten (vänta tills glassen börjat tjockna), och den blev så där lagom seg!


Fibersirap och Steviadroppar med karamellsmak (Nick’s) finns hos Bodystore

Skriv ut

Gräddkolaglass med pecannötter – Sockerfri

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1 dl fibersirap
  • några droppar stevia (jag hade med caramellsmak)
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk / mandelmjölk (jag tar mandelmjölk)
  • 1 krm salt
  • 2 urskrapade vaniljstänger eller motsvarande vaniljpulver

Instruktioner

  1. Vispa äggulor med sötning fluffigt. Vispa ner grädde och mjölk, salt och vanilj.
  2. Smaka av sötman.
  3. Rör ner smeten i din glassmaskin.
  4. Koka kolan i ca 15 min. Grovhacka pecannöterna och rör ner i kolasmeten.
  5. Ringla ner kolan i glassmeten.
  6. Frys in i bytta eller servera genast.

SparaSpara
SparaSpara

19 kommentarer
2

19 kommentarer

Pernilla 28 oktober, 2017 - 15:03

Älskar dina recept och lusten dina recept ger till att laga mat och baka.
Tack så mycket för att du delar
Med dig av dem.

Svara
Jag lever! - 56kilo - LCHF, Glutenfritt och Sockerfritt 28 oktober, 2017 - 13:31

[…] glass till kvällis men vi slocknade båda i soffan så det får vi ta ikväll istället! Gjorde detta receptet med kolarippel i fast skippade […]

Svara
Helena 3 oktober, 2017 - 21:17

Såg inte pecannötter i receptet. Som naturligtvis måste provas:)

Svara
1 2

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.