Gräddig fisksoppa med saffran och tomat

5 december, 2017

Soppa är såååå gott nu när man gärna värmer sig inomhus med tända ljus och just fisksoppa är svårslaget!
Och om något så är vi ju inne i saffransmånaden och åtminstone jag blir sugen på ALLT med saffran! 😜
Jag har massor av fisksopperecept här i bloggen och jag strävar alltid efter ett ÄNNU godare! 🙂
Det här lyckades jag bra med, jag var sugen på lite mer tomat i.


Inte en fisksoppa utan timjan! Äääääälskar färsk timjan i fisksoppa – jag älskar iofs alltid timjan haha.
Jag valde att ha i både rotselleri och morötter för att få lite tuggmotstånd och fler vitaminer!

 


Gott gott gott!! Jag serverade min goda vitlökssås / Aioli till.
Skriv ut

Gräddig fisksoppa med saffran och tomat

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 600 g laxfilé
  • 250 g skalade räkor
  • 1 purjolök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk oregano
  • 250 g rotselleri, tärnad
  • 2 morötter, slantar
  • 400 ml körsbärstomater på burk
  • 2 dl vitt vin
  • 0,8 liter vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 paket saffran
  • 2-3 fiskbuljongstärningar (smaka av)
  • cayennepeppar
  • 1 tsk salt, svartpeppar
  • Färsk timjan
  • olivolja att steka i

Instruktioner

  1. Fräs purjo, vitlök, morötter och rotselleri i olivolja i en stekpanna. Fräs i några minuter tills det mjuknat, det ska inte få färg. Rör ner tomatpure och torkade kryddor. Häll på saffran, vitt vin, tomat, fiskbuljong, vatten och grädde. Koka ihop i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  2. Skär under tiden fisken i bitar om 3 cm. Stäng av plattan och rör ner fisken. Lägg på locket och låt stå i 10 minuter. Lägg på locket och låt dra i 10 minuter så fisken tillagas.
  3. Servera soppan och toppa med räkor, en klick vitlökssås och en kvist timjan.

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Vår Alla ♥️ - meny - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 17 februari, 2018 - 16:34

[…] huvudrätt gjorde jag fisksoppa, alltid […]

Svara
Helena 6 december, 2017 - 13:09

Det här låter underbart gott!
Funderar lite över körsbärstomater på burk..vet inte om jag sett det..kanske passerade eller krossade tomater på burk går bra?
Det kanske t o m är samma sak,när jag tänker efter 🙂
Tack för fina recept..jag har ofta serverat mina gäster mat från dina recept! Och alltid väldigt uppskattat! 🙂

Svara
Maria 6 december, 2017 - 09:04

Mmm så god den låter! Får bli middag till helgen 😊
Var kommer de fina ljusstakarna på bordet ifrån? Så snygga!

Svara
Åse 6 december, 2017 - 09:09

Tack! De kommer från Flowerteam här i HBG, ser tyvärr inget märke på dem!

Svara
Maria 6 december, 2017 - 10:29

Då får det bli ett besök på Flowerteam och se om de finns 😊 tack.

Svara
Jenny 6 december, 2017 - 06:31

Fisksoppa är aldrig fel😍 älskar fisk i nästan alla former… Ibland tillsätter jag nåhpn form av mjukost i soppan och den blir så krämig, mums👍🏼

Svara
Jeanette J 5 december, 2017 - 22:13

Låter smarrigt. Denna ska jag alsolut laga.
Jag gjorde grönkålsoppa på färsk grönkål häromdagen. Gjorde frikadeller på fläskfärs med ägg, kryddor o philadelphiaost. Otroligt mättande och gott.

Svara
ÅsaS 5 december, 2017 - 20:43

Denna soppa påminner till stor del om svärfars, förutom rotsaker och tomat. Så nästa gång tror jag att jag tillsätter några slantade morötter och en klick tomatpuré, då jag inte är överdrivet förtjust i varken rotselleri eller burktomater. En klick aioli får nog toppa soppan, då jag fått dille på det på sistone.
Njut kvällen! Kram ÅsaS

Svara
Malin E 5 december, 2017 - 16:15

Fisksoppa är sååå gott,kan inte vara utan fänkål i den jag gör. Blir gott 👍👍

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.