Gourmetlördag

24 oktober, 2009

I dag är det åter igen gourmetlördag! Till barnens stora glädje! De tycker det var såååå mysigt sist.
I dag blir det dock lite smalare mat än förra lördagen och med tanke på så mätta vi alla var sist så blir det ingen trerätters utan bara tvårätters 🙂

Till frukost har vi ätit goda frallor, jag och maken åt GI bullar med mjukost och grönsaker – mums!
Till huvudrätt ikväll blir det Jajjas tips på Stek med portersås och vi kommer servera hederlig kokt potatis, broccoli och mammas mans hemlagade gelé till.
Till efterätt blir det ”>pannacotta fast gjord på 15% grädde istället för vispgrädde, garnerad med hallon och blåbär.

Hur ser er lördag ut?
PS: Guuud så roligt att höra era planer!! Ger mig massa inspiration!! Tack!!

42 kommentarer
0

Du kanske också gillar

42 kommentarer

FairyDust 26 oktober, 2009 - 10:22

Hej!
Vi åt till förrätt en skål gjord av parmesanost i den hade jag lite räkor, avocado, sallad och sås.
Huvudrätt var ostfyllda kycklingfiléer omlindade av parmaksinka och en timjan balsamicosås, vitlökspotatis och ruccolsallad.
Efterätt var chokladkaka med mintchokladtäcke och grädde.
Kram

Svara
Viktvaktaren 25 oktober, 2009 - 22:51

Vi bjöd våra underbara grannar på Viktväktarnas Tortillalasange. De älskade den! Det gjorde mig så glad!:)

Svara
Pernilla A 25 oktober, 2009 - 20:08

Min lördag såg ut så här………….
Började med att fira min pappa som fyller år i morgon ,men inte är hemma då, med en riktig bruchfrukost kl 8.00. Naturligtvis avslutade vi med prinsesstårta 🙂
Hem för att städa innan tjejligan hämtade upp för en tur till Malmö. Där började vi med att gå på stan och shoppa runt och lukta på en massa parfymer. Åååå helt underbart att slippa asa runt på en vagn och slippa tjatet bara för en dag. Därefter åt vi på restaurang vid lilla torg tvårätters blev det. För att därefter styra mot Malmö nya arena OCH Ladies Night.
Jag säger bara WOW. ”SnyggMatte” var med från Bygglov oj oj oj säger man bara. Kan väl säga att man är smått hes i rösten efter den kvällen.
Kommer garanterat att boka till nästa år och då ska vi ha plats vid scenen 😉
Hoppas att er mysiga lördagsmiddag blev smarrig.
Kram på dej!!!!

Svara
lotta 25 oktober, 2009 - 19:53

Den där förrätten med ostbågesmulor gick inte av för hackor! Mycket uppskattat av gästerna. Kommer att göras fler gånger, helt klart. Spännande att höra hur din ”smalpanacotta” blev (kan det bli lika gott?)

Svara
Åse 25 oktober, 2009 - 19:54

Vad roligt! Visst är den god!!

Smalpannacottan blev jättegod! Tycker inte det skillde sig så mkt i smak!

Svara
Mathilda 25 oktober, 2009 - 16:43

Jag blir helt impad över ditt mat-engagemang. Jag anstränger mig väl typ… fyra gånger om året och verkligen lagar GOD mat och letar nya recept osv. Snälla, säg att sånt kommer med åldern för jag VILL ha den där mat-glädje-lusten och orken. *S*

… annars får du gärna flytta in hos mig och laga trerätters varje lördag? 😉 Du får bada som tack? Ok? 😉

Svara
Åse 25 oktober, 2009 - 17:35

Haha det kommer med åldern – loooooovar! åtminstone gjorde det det för mig! Innan jag träffade D var jag ingen matmamma direkt 😉 Man lagar mat när man är lycklig, åtminstone är det så för mig 🙂

Men ja tack, kommer gärna och hoppar ner i ditt badkar – igen! hahaha

Puss gums

Svara
jenn 25 oktober, 2009 - 16:14

min man gjorde en oxfile med ugnsstekt potatis, grönsaker och kryddsmör, även en liten rådjurs file vi fått tag på.
Mycket trefligt tyckte båd vi, mina föräldrar och mins bröder 🙂

skön söndag
*kraaaam*

Svara
Åse 25 oktober, 2009 - 17:35

MUMS!!! Låter inte heeeelt fel!!!

Svara
jenn 25 oktober, 2009 - 17:58

kom upp en helg på middag vettja så lovar jag att övertala honom att göra om et 😉

Svara
marialovisa 25 oktober, 2009 - 12:02

Hos oss blev det varm brietårta med olika grönsaker att dippa i den varma mjuka osten. Vansinnigt gott med ett glas rött till.

Svara
Åse 25 oktober, 2009 - 12:03

Låter fantastiskt gott!! Hur gör du den?

Svara
marialovisa 25 oktober, 2009 - 15:11

Man tar en hel rund brietårta, lägger i en ugnsfast form, skär ett kryss i den (rakt över hela) och kör den i ugnen ca 200 grader tills man ser att den har smält inuti. Den sväller liksom. Dippa olika grönsaker eller grissini i den. Rekommenderar champinjoner i kvartar och kräftstjärtar. Alla får äta direkt från formen med varsin gaffel 🙂

Svara
Åse 25 oktober, 2009 - 17:36

Tack för tipset!! MUMS! :))

Svara
elinos 25 oktober, 2009 - 11:25

hej! Jag har lite problem med mina frukostar. Man ska ju inte ära för mycket mejeriprodukter, och jag brukar äta grekisk youghut till frukos. Men tror du det är okej om jag äter det varannn dag och omelett varannan dag? Eller borde jag utesluta det helt?

Svara
annicap 24 oktober, 2009 - 21:08

Jag ar varit på resaturang m dottern. Jag åt kycklingspett med tzatziki, stekta grönsaker och blandad sallad. Jag bad om mer grönsaker istället för klyftpotatis och känner mig så nöjd nu. Gott var det också :o)

Svara
Maja 24 oktober, 2009 - 19:33

Mums vad gött! Här blev det god sallad med avocado, räkor och annat gott. Nu korkar maken up vinet, mums:)

Svara
Mamma C 24 oktober, 2009 - 19:08

Här blev det ”husets” ikväll. Stekt fläskytterfilé, grillad paprika, egna potatisklyftor, tzatziki och beasås. En klassiker som alltid går hem. Ingen efterrätt men lite smågodis i soffan med barnen.
Kram

Svara
Its all about me 24 oktober, 2009 - 18:59

Har diggat din blogg länge men brukar inte kommentera.

I vilket fall så ska vi käka räkor & avokado ikväll, 1 kilo ligger och väntar på att bli skalade. Mums!

Din mat ser alltid fruktansvärt god ut och man kan ju inte annat än beundra din otroliga viktnedgång!

Svara
elinos 24 oktober, 2009 - 17:53

jag måste bara fråga vilket märke du köper på hallon? jag köper frysta osockrade men de står att det är 8 kolhydrater / 100g där. Menar dom de frysta? För de skas ju va okej att äta hallon och jag brukar ha de i min frukost men vill ju inte dra i mig massa onödiga kolhydrater 🙂

Svara
Åse 24 oktober, 2009 - 18:03

Icas egna! Handlar ofta Icas egna för tycker de håller hög kvalitet! (tex lax)
6 kolh/per 100g men då är dte ju en hel del fiber som du eg kan räkna bort.

Svara
Susanne 24 oktober, 2009 - 17:48

Chips och vin har jag fixat, men kanske man borde peta i sig någon näring först!? Haha.
Låter jättmysigt mer er familjemiddag. Trevlig helg!

Svara
Millan 24 oktober, 2009 - 17:41

Jag har ställt in en potatisgratäng i ugnen o tänt grillen ute, under parasoll för det regnar så klart 😉
Pepparbiff (mediumstekt till mig o mannen), barnen föredrar fläskkött så det blir kotletter till dem.
Vitlöksbaguetter o en grönsallad. Enkelt, smidigt men kanske aningen fantasilöst men det får gå ändå 😀
Men förresten kompenserar nog vinet det fantasilösa. Romeral, 2005. Fantastiskt gott.
Vad är det för GI-bullar ni har till frukost?
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll 😀
Millan

Svara
Christina 24 oktober, 2009 - 17:36

Här hemma blir det grekiskt ikväll.Mossaka och sllad med oiver o feta i.

Svara
Emelie 24 oktober, 2009 - 17:13

Har varit på bio och sett Lilla Spöket Laban (sonens första biobesök), avrundade besöket med hämtmat från Kinarestaurangen 😀
Mums, hoppas ni får en mysig kväll!
Kram

Svara
Linruz 24 oktober, 2009 - 16:00

Mums det vattnas i munnen på mig.
Här blir det hemmagjord kycklinkebab i pitabröd.
Till efterätt ett latmajja alternativ- Magnum after dinner.
En smaskig drink får det nog bli även i kväll.
Cosmopolitan…..mumma!
Ha en underbar kväll.
Kram Lina

Svara
Åse 24 oktober, 2009 - 16:10

Musm muuums!! Jag och maken ska ta vars en B52 sedan efter maten!! Tända den och allt! Snacka nostalgi! Haha 😉

Svara
Ida A 24 oktober, 2009 - 15:42

Hejsan, idag är jag barnvakt och själv hemma med ”alla” barn, min kära man ska åka på pokerkväll hos en kompis.
Vi ska ha räkfrossa här hemma ikväll, -alla älskar räkor, ägg och gotta – så jag ska se till att barnen blir glada 🙂
Ha en bra lördag, Kramis Ida A

Svara
Åse 24 oktober, 2009 - 16:16

Åh räääääkor ja!! GOTTIGT! Gud jag får så mkt inspiration från er!!

Svara
carinab 24 oktober, 2009 - 15:42

Här blir det att rota & se vad frysen erbjuder.
Sen lite onyttigt till kvällen..

Eran lördagsmat låter inte helt fel 🙂

Svara
Aika 24 oktober, 2009 - 15:40

Lukas, jag och lillan e ensamna ikväll, så Lukas har beställt Kina-hämtemat!! =)

Svara
Åse 24 oktober, 2009 - 16:17

Hämtemad är väl alltid gott!! Namnnam!

PS Visst var jag vitsig på FB??

Svara
Annica 24 oktober, 2009 - 15:00

Ryggbiff med rotsaker och skysås. Hemmagjord vaniljparfait med krossad choklad och rostade nötter. Och givetsvis ett gott rödvin till huvudrätten 😉

Svara
Sofia 24 oktober, 2009 - 14:59

Barnvakt och restaurang besök 🙂

Svara
Git 24 oktober, 2009 - 14:40

Hej!
Mmm, låter jättegott! Vi ska äta lövbiff, klyftpotatis, Jensens böfhus beaianaessås, broccoli och en god sallad. Till dessert tar vi nog bara lite kaffe och en god bit mörk choklad. Vi köpte en sort vi aldrig provat innan, Anton Bergs med salmiak. Ska bli spännande att prova!

Ha en trevlig kväll!!

Svara
Agneta 24 oktober, 2009 - 14:15

Hej Åse. Vår lördag ser nästan ut som er förra veckan. Samma förrätt och efterrätt, men vi steker varsin bit oxfile till detta. Ska bli spännande, speciellt de små räkbakelserna. Låter märkligt att man rullar dem i ostbågar!! Men det ska bli spännande. Till detta blir det ett glas gott rött. Ha en trevlig kväll. /Kram Agneta

Svara
Jajja 24 oktober, 2009 - 13:55

Halloj.

Kul att ni ska testa steken, du får meddela sen om ni gillade den.
Kom inte ihåg om jag sa att den är kanon god med fläskfileé me, har testat det också, och köttet bara faller sönder och smällter i munnen.

Själva är vi bortbjudna, så det blir en överraskning vad vi får för mat ikväll. Men trevligt ska vi ha;)

Ha en skön helg.
Kram Jajja.

Svara
Åse 24 oktober, 2009 - 16:19

Det doftar fantastiskt gott!! :))
PS: jag lade ner vitlökarna hela, skulle de vara pressade??

Svara
Jajja 25 oktober, 2009 - 10:40

Halloj.

Var det gott?
Jag pressade mina vitlökar, men det spelar nog ingen roll, sen tog jag två extra, vi e tokiga i vitlök här hemma;)

Kram Jajja.

Svara
Åse 25 oktober, 2009 - 11:19

FANTASTISKT gott!! Så enkelt men såå gott!! Ska prova med fläskfilé också en dag! :))

Svara
frunpaon 24 oktober, 2009 - 13:54

Låter ju jättegott och jättemysigt! Har inte riktigt bestämt vad vi ska äta ikväll, denna vecka har jag inte planerat maten i förväg som jag annars brukar…
Jag ääälskar ju pannacotta och tänkte höra hur den blir när man gör den på smalare grädde, blir den lika smaskig?!
KRAM!

Svara
Åse 24 oktober, 2009 - 16:34

Jag har inte provat än men rapporterar senare men rent smakmäsigt tycker jag inte att det är ngn direkt skillnad på 40% och 15% grädde, kommer man under det så blir det dock.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.