Gourmetkväll

11 oktober, 2009

I går hade vi en mysig familjegourmetkväll! Var supermysigt!! MÄTT blev jag, så mätt att jag faktiskt inte kunde sova på flera timmar!! (har ju sytt magmusklerna och de håller liksom in magsäcken så det blir bra obehagligt) så nästa gång blir det lite lättare mat!

Till förrätt blev det räkbakelse, recept här (fast jag tog fraiche istället för vispgrädde)

IMG_3127

Till huvudrätt blev det mitt egna recept med vitlöksfraiche till, sååååååååååå gott!! Ni måste prova, äter ni inte vanlig pasta (jag gjorde ett undantag igår) så prova Dreamfields low carb pasta.

Till 4 portioner
2 laxfiléer
2-3 dl skalade räkor
2 schalottenlök
2 burkar Arla saffran & tomat
1 dl grädde
olja
salt och peppar
2 tomater
2 vitlök
Färsk tagliatelle

Dressing:
2 dl creme fraiche
5-6 klyftor pressad vitlök
salt och peppar
(låt dra i kylskåp några timmar)

Skär laxen i kuber, hacka löken, skär tomaterna i små bitar.
Stek lax, lök, hackad vitlök och tomat 2-3 minuter i rikligt med rapsolja. Dra ifrån pannan.
Koka upp pastan och i en annan kastrull koka upp fraiche med lite grädde, salt och peppar.
Blanda sedan allt och sist i med räkorna och hetta snabbt upp medans du rör!
Lägg upp och klicka på en rejäl klick med vitlöksfraiche!

IMG_3134

IMG_3177

Ange källa och länka  hit om ni lägger upp receptet någon annanstans, ren och skär netikett dvs 🙂

Till efterätt gjorde vi den efterätten som Matilda bjöd på i Veckans ”Halvåtta hos mig”
Fantastiskt gott!!! Vi drack och marinerade i ett annat dessertvin som var så gaaaaaaalet gott till, gör ni denna rätten MÅSTE ni köpa Nederburg Noble Late Harvest (2741)

IMG_3180

IMG_3119

IMG_3158
Glada och mätta tjejer!

IMG_3140
Mätt lilltjej också! (Grabbarna försvann snabbt upp på ovanvåningen)

Gott gott men i veckan blir det mkt LCHF kost igen.

50 kommentarer
0

Du kanske också gillar

50 kommentarer

Mörk chokladmousse « 5 6 k i l o . s e – en annorlunda LCHF blogg 8 oktober, 2011 - 16:35

[…] att läsa « TidigareNästa […]

Svara
Anneli 29 januari, 2010 - 19:37

Gjorde laxen ikväll som jag o ungarna festade på. Sagolikt gott! Det blev tomt i kastrullerna =)
I eftermiddag såg jag räkbakelse med ostbågar på CityGross här i Mantorp och jag frågade om det var ”Lenas”. Ja, deras variant av den fick jag till svar =)
Har ännu inte testat räkbakelsen men ska göra det nästa tjejmiddag här tror jag.

Svara
Malin 7 december, 2009 - 17:52

Den där räkbakelsen måste jag testa nån gång. Ostbågar, vilken grej! 🙂

Svara
Viktvaktaren 25 oktober, 2009 - 23:06

Vilka fina barn!!! 🙂

Svara
jessicahjalmarson 20 oktober, 2009 - 20:06

hej
jag ville bara säga Gud vilka söta barn!!!! o vilken måltid så lyxig o god den ser ut.
jag älskar din sida o dina recept! har provat många o tyckt mycket om dom.
kram jessica

Svara
Åse 21 oktober, 2009 - 09:53

Tack!! 🙂 Roligt att du tycker så! KRAM

Svara
Mörk chokladmousse | 5 6 k i l o . s e 16 oktober, 2009 - 22:18

[…] Den vita chokladmoussen gick alldeles utmärkt att göra lite mer kolhydratsnål genom att använda 70% mörk choklad i stället! Jag hade hallon istället för hjortron och sockerersättning istcället för socker men jag marienerade i dessertvin ändå, liiiite socker skadar inte. […]

Svara
Sara 16 oktober, 2009 - 17:37

lagade pasta rätten idag. HIMMELSKT GOTT även barnen gillade den så det kommer göras om :-). Tack för receptet. Kram och trevlig helg.

Svara
Frun på ön 16 oktober, 2009 - 15:02

Åh vilka smarriga recept! Dom måste jag testa!
Och vilka fina barn du har!!!

Svara
Jenny 16 oktober, 2009 - 12:11

Hej Åse!!
Otroligt fin blogg & så många goda recept!! MÅSTE provas!!=)
Blev dock väldigt fundersam…vad menar du med att du ”sytt” magmusklerna??
Har du nått din målvikt?
MVH Jenny

Svara
Jajja 16 oktober, 2009 - 09:22

Halloj.

Tack för alla smarriga recept<3
Provade laxen med pasta igår, och jag kan bara säga WOW, vilken smak, och sen att barnen fullkomligt älskade den gjorde det ännu roligare. Så detta bli en av våra nya favoriter=)

Kram Jajja.

Svara
Annette 15 oktober, 2009 - 22:28

Hej Åse!
Vilken underbar mat, det vattnas i munnen på mig 🙂
Får mycket inspiration till mat här av dig, tack för att du delar med dig! Vad roligt att du har nått din målvikt och att du har hittat ditt sätt att äta för att må bäst!
Ha det gott, mvh Annette

Svara
Sofia 15 oktober, 2009 - 13:29

Hej!
Förra veckan slarvade jag hela veckan med maten och åt (läs överåt) kolhydrater av alla de slag (vitt bröd, kex, chips, potatismos, vit pasta….). Idag är det torsdag och efter 4 dagar av bra mat är min mage, utan att gå in på äckliga detaljer, fortfarande inte helt återställd! Man inser verkligen hur mkt bättre man mår på LC mat.

Tack för fin inspiration!

Svara
Maud 16 oktober, 2009 - 08:29

Håller med dig, ibland kan jag också slarva och äta kolhydrater i massor, och det är precis som att ju mer man äter av dom desto mer sugen blir man.
Och man känner vilken otroligt skillnad det är när man går över till LCHF kost, magen mår bra och det finns inget sug efter något annat.
Jag har då verkligen hittat min livsstil, har ätit det nu sen årsskiftet och jag mår såå bra.

Svara
Elena 14 oktober, 2009 - 23:22

Bra blogg!

Svara
Rebecka 14 oktober, 2009 - 17:03

Läste att du sytt in magmusklerna. Blev lite nyfiken men du behöver inte svara. Varför har du gjort det och hur gick det till?

Jag tränar och tränar men magen ser iaf gravid ut i 6:e månaden 🙁 Dottern är 18 månader 🙁

Förövrigt vill jag säga att du är en ENORM inspirations källa 🙂

Svara
Camilla 14 oktober, 2009 - 16:21

Håller med om vad någon här skrev om att du skulle va med i
”Halv åtta hos mig”.
Jag gissar på höga poäng 😀
Poängsätter man husets inredning så klår du nog de andra i det oxå 😀

Camilla

Svara
Karin 14 oktober, 2009 - 13:50

Åh det såg farligt gott ut!!

Aha du sydde magmuslkerna, det hade jag faktiskt funderat på! Åhh jag lääääängtar så tills det är min tur, kanske blir det redan nästa år!! Gäller att få ihop det ekonomiska först..som student har man inte pengar i överskott direkt ;-)hrrmm…

Kan du lyfta din lilla? Jag har fått rådet att vänta med bukplastik tills sonen är lite större (han är 2 år nu) för att det kan bli besvärligt, men med tanke på att jag drog på mig 3 diskbråck och en trasig disk som var tvungen att opereras så borde jag klara en bukplastik, eller? Efter op hade jag ca 3 månaders rehabilitering. Hur lång tid måste det gå innan du kan/får vara mer aktiv och lyfta?

Svara
Ann 13 oktober, 2009 - 21:03

Moussen gjorde vi oxå. Underbart god :=)

Ann

Svara
Camilla 13 oktober, 2009 - 20:46

Vilken festmåltid! Detta ska prövas framöver. Kul att se bilder på några av dina barn, ser helt underbara ut!

Svara
Limus 13 oktober, 2009 - 20:40

Men guuuuud vad gott det ser ut! Speciellt räkbakelsen. =)
Hade Saga bredvid mig här innan och hon känner igen Juni vid det här laget – pekade och ropade Nuuuni! =)

Svara
Sophie 13 oktober, 2009 - 14:57

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMums säger jag bara!
Vi gjorde huvudrätten i går och den var smaskig som bara den.
Jag snodde åt mig mat innan pastan blandades ihop eftersom jag kör LCHF, men det var gott även utan pasta.
Och Creme Fraiche + Vitlök = otroligt gott, men jag fick ta ett tuggummi när jag skulle på yogan sen för att inte ”förpesta” de andra 😉

KRam
Sophie

Svara
Malin B 13 oktober, 2009 - 10:58

Hur smaskigt såg inte det här ut då! Den där pastan har jag missat. Måste åka till affären och kolla om den finns här.
Vad skulle jag göra utan dina recept?? Jag är alldeles för lat för att hitta på egna saker så det blir lätt enformigt så det är tur att jag har din sida att gå in på och inspireras. Du skulle fundera på att ge ut en kokbok.

kramen

Svara
Lotta 13 oktober, 2009 - 08:59

Underbart god mat, Nu blir jag hungrig!
Dina matbilder är så fina och inspirerande……..
Kram

Svara
Anna-Lena 13 oktober, 2009 - 08:15

Hej Åse!
Denna god räkbakelsen får det bli i helgen när vi firar maken som fyller år. Passar perfekt när vi skall ha fisk till huvudrätt, tack för tipset : )

Ha en skön dag!
/Kram A-L

Svara
Ida A 13 oktober, 2009 - 08:10

Supergott såg det ut! Skall lagas och bjudas på någon helg framöver.
Vet att du skriver någon annanstans gällande op men är bara lite nyfiken på hur det går för dig och om det har läkt fint? Ha en underbar dag, kram Ida A

Svara
Maud 13 oktober, 2009 - 06:54

Vi brukar åxå passa på att äta gott och umgås när barnen kommer hem, det är sååå mysigt att kunna sätta sig ner och njuta av en underbar middag. Ibland känns det som att man blir lite bortskämd med att maten oftast är godare hemma än om man är ute och käkar.
Tack för fin inpiration till en god middag, måste absolut prova detta, bakelsen såg ju bara sååå spännanade ut.

Svara
Maria 12 oktober, 2009 - 20:09

Åh så gott det såg ut, blev supersugen och inspirerad som alltid av din blogg! Din matlagning skulle lätt klassa ut många andras i ”halv åtta hos mig” 🙂
Åh så fina barn du har!
Kram

Svara
Anneli 12 oktober, 2009 - 18:18

Du lägger upp maten så fint det ser ut som en stjärnkock har lagat maten.

Kram Anneli

Svara
Jessica 12 oktober, 2009 - 17:42

Låter supergott gumman!!
KRAM

Svara
Manuella 12 oktober, 2009 - 16:28

Åhh vad härligt ni ser ut att ha haft det. Så gott!!

Måste bara påpeka att dina barn är så vackra!!
Ha det gott!
/Manuella

Svara
Teres 12 oktober, 2009 - 16:03

Vad du är duktig ser ju jättefint och gott ut. VAd din stora tjej är lik dej 🙂

Kram Teres

Svara
Camilla 12 oktober, 2009 - 15:44

MUMS vad gott det ser ut…blir lite hungring nu när jag kollar recepten…detta måste provas! Fast ögonen spärrades upp när det stod 5-6 klyftor vitlök till 2 dl fraiche…hahaha nästan som min svärmors tzatziki ju…STARKT!!! =) Kramiz

Svara
Anneli 12 oktober, 2009 - 13:51

Ser riktigt gott ut!
Jag hade tjejmiddag i helgen och bjöd på din Krämiga saffranslax, som ju påminner om detta. Hade tagliatelle till oxå.
Det blev succé och mycket uppskattat!
Till det hade jag vitt vin, Rocky creek. Supergott! =)

Svara
Emma H 12 oktober, 2009 - 11:33

Ser galet gott ut!! Måste vi prova.

Kram

Svara
Agneta 11 oktober, 2009 - 20:40

Hej Åse. Er gourmetkväll såg supergod ut. Det måste vi testa. Något jag tycker du ska prova är en supergod sås till t ex grillat eller stekt kött. Du tar 2 dl creme fraiche, lägger i 1 köttbuljongtärning och ca 2 vitlöksklyftor. Värm alltihop så att buljongtärningen smälter. Den är superenkel och framförallt supergod. Ha det!!! /Kram Agneta

Svara
Petra 11 oktober, 2009 - 20:37

Åhhh, jag förstår att du blev proppmätt:-)) underbart gott ser det ut. Du, du borde bli fotograf, du tar ju helt suveräna bilder alltid. Vikka goa ungar du har så himla söta, mor upp i dan ser jag:-)))Ha det bäst ,kramisar

Svara
Ann-Sofie 11 oktober, 2009 - 20:37

Tusen tack för att du är igång med matinspiration och recept igen! Det har blivit skrotmat här de senaste veckorna … Känn ingen press, sssssss :))
Skönt att se att du mår så bra och sunt.
Kram!

Svara
vickan 11 oktober, 2009 - 20:27

det ser fantaaaastiskt gott ut!!!! vi åt en 3 rätters vi med och jag är nästan fortf mätt.. 🙂

Svara
Anna 11 oktober, 2009 - 20:25

Mmm vad gott. Ditt pastarecept ska jag lätt testa! Jag gjorde faktiskt oxå chokladmoussen nu i helgen. Men hjortronen var slut där jag handlade så vi hade hallon/blåbär till. Helt ok. Nästa gång ska jag dock prova att göra halva moussen mörk och halva vit. Det är SÅ sött med vit choklad!

Svara
Linruz 11 oktober, 2009 - 19:09

Wow vad smasken allt såg ut. Förstår attdu blev mätt.
kram Lina

Svara
Aika 11 oktober, 2009 - 18:48

Allt ser så himla gott ut!

Svara
Hanna 11 oktober, 2009 - 18:28

Det såg riktigt gott ut =)

Ska nog planera in en trerätters med sambon någon dag. det finns ju så mkt god mat!

Svara
Jennie 11 oktober, 2009 - 18:00

Oj, så gott! Ska testa nästa helg.
Kram
Jennie

Svara
Pernilla A 11 oktober, 2009 - 17:59

Så lyxigt att unna hela sin familj en riktig trerätters med massa gott. Något jag ska ha i åtanke vill jag lova 😉
Känns som att det blir mer sällan nu när barnen börjar bli stora och åker iväg eller har kompisar hemma. Mysigt att bara vara familjen.
Såg oxå på tv när Matilda gjorde efterrätten. Och den var nog god för hennes gäster hade ju nästan slickat i skålarna.
Fina matbilder föresten. Man blir nästan hungrig fastän man är mätt och det är väl så det ska vara med fina bilder.
Ha en superskön kväll!!!!
Kramizzzzzz

Svara
Anita 11 oktober, 2009 - 16:45

Ser smaskens ut. Måste testa bakelsen med ostbågar och räkor.

Svara
Åsa 11 oktober, 2009 - 16:40

Oj oj vad det ser gått ut =) firar 5 års bröllopsdag nästa lördag kanske ska bjuda på mannen detta när vi lämnat barnen till barnvakten =)

Kram Åsa

Svara
Ullis 11 oktober, 2009 - 16:22

MMmmmmmums vad gott det ser ut alltsammans. Själv hade jag en heldag i sportens tecken med tjejgänget igår, hockey med ståplatsbiljett o fotboll på storbildsskärm. Jag är mycket måttligt intresserad av båda delarna men vi hade trevligt. Ta hand om dig, kram.

Svara
Ina 11 oktober, 2009 - 16:02

Det är den räkbakelsen det är ostbågar i va? Nu blev jag sugen på ostbågar!

Svara
jenny 11 oktober, 2009 - 13:57

Maten ser supergod ut!!
Älskar krämiga pastarätter…. vilket tyvärr midjan skvallrar om 😉 Antar att det var värt pengarna med den nya pastan ?!
kram

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.