Gott på påskbordet!

av Åse

Nu åker vi bort över påsk. upp till Örebroarna ♥ men om jag hade haft påskbord hemma hade jag nog haft detta på påskbordet:
Aioli, går att variera i det oändliga! Varför inte med lite saffran i?
Aioli på minuten
Här är en fortsättning på aiolireceptet som är såååå gott! Världens godaste vitlökssås
Laxrullar är så goda att ha på påskbordet, kan också varieras efter smak!
Vill man ha varm mat så kan jag rekommendera Lax i smarrig kräftsås och så lammfärsppajen med chèvre och rödbetor eller Hel ugnsgrillad laxsida med örtsås
Ostkorgar med räksallad är ju givetvis perfekta på påskbordet!
4-6 portioner

50 gram västerbottensost
30 gram parmesan
Räksallad:
100 g skalade räkor
3 msk majonnäs
3 msk crème fraiche
1 msk dill
salt och peppar
Gräslök till garnering
Blanda ingredienserna till räksalladen och förvara kallt.
Riv osten och lägg i små högar på ett bakplåtspapper på en plåt. Sätt in i ugn på 200 grader och ta ut när det börjat bubbla och fått lite färg. Låt svalna lite men var försiktig så de inte hinner stelna. Ta sedan upp med stekspade och lägg över ett upp och nervänt snapsglas. Låt torka. Fyll sedan ostkorgarna med räksallad.
IMG_0212
 
Som dessert hade en pannacotta varit underbart! Varför inte en knallgul Citron och Saffranspannacotta?
4-6 portioner:
5 dl grädde
2 gelatinblad
2 msk sockerersättning eller honung
1 citron
1 paket saffran (0,5 gram)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädden och låt sjuda i ca 10 minuter. Riv skalet från citronen. Krama ur vattnet från gelatinet. Dra åt sidan och blanda citron, saffran, sötning och gelatin med grädden. Låt stå ett tag och svalna lite, portionera sedan upp i glas och ställ kallt. Gärna med plastfolie som skydd, för att förhindra att grädden får ett hårt skinn. Servera med några blåbär.
IMG_0171
Foto: Mikael Eriksson, M Industries för Optimal förlag
Eller en mustig Chokladpannacotta?
4-6 portioner:
5 dl vispgrädde
150 g 70% choklad
2 gelatinblad
1 vaniljstång
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång + stång. Låt sjuda på svag värme i några minuter. Sila bort vaniljstången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter, avsluta med att röra ner gelatinbladen.
Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 timmar. Lägg gärna plastfolie över så att det inte blir ett skinn över. Ta gärna fram en liten stund innan servering så blir det godast!
Servera med lättvispad grädde och hallon.

GLAD PÅSK på er!!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

7 kommentarer

LCHF-Malin 31 mars, 2013 - 12:16

Åh tack!! Nu vet jag vad jag ska laga för gott till efterrätt 🙂

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 28 mars, 2013 - 15:03

Glad påsk! Hoppas att ni får en härlig resa.

Svara
Ulrika Holm 28 mars, 2013 - 10:35

Hoppas ni får en trevlig helg. GLAD PÅSK!!

Svara
Malin Henriksson 28 mars, 2013 - 09:08

Tack för inspirationen 🙂
Kör försiktigt och glad påsk till er med <3
Kram

Svara
Lena 28 mars, 2013 - 08:54

Tack för många tips!! Glad Påsk!

Svara
al68 28 mars, 2013 - 08:45

Glad Påsk fina Åse, ha det såå himla mysigt i Örebro, vilken jag inte betvivlar ; )
Kramis

Svara
Monica 28 mars, 2013 - 08:28

Önskar er en riktigt härlig påsk!
Sitter precis och njuter av pones efter ditt härliga recept, tack för att du finns.
Välkommen till mina hemtrakter 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.