Nu åker vi bort över påsk. upp till Örebroarna ♥ men om jag hade haft påskbord hemma hade jag nog haft detta på påskbordet:

Aioli, går att variera i det oändliga! Varför inte med lite saffran i?

Aioli på minuten
Här är en fortsättning på aiolireceptet som är såååå gott! Världens godaste vitlökssås

Laxrullar är så goda att ha på påskbordet, kan också varieras efter smak!

Vill man ha varm mat så kan jag rekommendera Lax i smarrig kräftsås och så lammfärsppajen med chèvre och rödbetor eller Hel ugnsgrillad laxsida med örtsås

Ostkorgar med räksallad är ju givetvis perfekta på påskbordet!

4-6 portioner

50 gram västerbottensost
30 gram parmesan

Räksallad:
100 g skalade räkor
3 msk majonnäs
3 msk crème fraiche
1 msk dill
salt och peppar

Gräslök till garnering

Blanda ingredienserna till räksalladen och förvara kallt.
Riv osten och lägg i små högar på ett bakplåtspapper på en plåt. Sätt in i ugn på 200 grader och ta ut när det börjat bubbla och fått lite färg. Låt svalna lite men var försiktig så de inte hinner stelna. Ta sedan upp med stekspade och lägg över ett upp och nervänt snapsglas. Låt torka. Fyll sedan ostkorgarna med räksallad.

IMG_0212

 

Som dessert hade en pannacotta varit underbart! Varför inte en knallgul Citron och Saffranspannacotta?

4-6 portioner:

5 dl grädde
2 gelatinblad
2 msk sockerersättning eller honung
1 citron
1 paket saffran (0,5 gram)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädden och låt sjuda i ca 10 minuter. Riv skalet från citronen. Krama ur vattnet från gelatinet. Dra åt sidan och blanda citron, saffran, sötning och gelatin med grädden. Låt stå ett tag och svalna lite, portionera sedan upp i glas och ställ kallt. Gärna med plastfolie som skydd, för att förhindra att grädden får ett hårt skinn. Servera med några blåbär.

IMG_0171

Foto: Mikael Eriksson, M Industries för Optimal förlag

Eller en mustig Chokladpannacotta?

4-6 portioner:

5 dl vispgrädde
150 g 70% choklad
2 gelatinblad
1 vaniljstång

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång + stång. Låt sjuda på svag värme i några minuter. Sila bort vaniljstången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter, avsluta med att röra ner gelatinbladen.

Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 timmar. Lägg gärna plastfolie över så att det inte blir ett skinn över. Ta gärna fram en liten stund innan servering så blir det godast!
Servera med lättvispad grädde och hallon.

GLAD PÅSK på er!!!

LOADING..